Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valaki(k) elolvasnák az...

Valaki(k) elolvasnák az írásaim és véleményeznék?

Figyelt kérdés

Nem merem senkinek se nagyon megmutatni őket, pedig régóta írok és szeretem. Örülnék ha valaki megmondaná, milyennek érzi az írásaimat. Van köztük novella, szatíra, paródia, meg tanítóbb jellegű, meg magyarázó cikk is, de a novellákkal kezdeném.

Rövidek és pörgősek, mivel én is a gyorsaságot szeretem és a lényeget, tehát nem egy sablonos, lassú bevezető, meg hosszú felvázolás, ilyenek.

Azért ezotériába írom, mert inkább a spiritualizmusra nyitott emberekre lennék kíváncsi mert ilyen jellegű dolgok is vannak benne. De nem szélsőségesen ilyen szerintem, nem angyalok meg ezek, inkább valóság megkérdőjelezések, tudatosság. Szóval bárkinek szívesen elküldöm.

Egy blogom is van, azt annak küldöm, akinél látom hogy jobban érdekli.

Szóval, nagyon szívesen várom a kommenteket vagy privátokat, és hálás lennék érte. Esetleg olyan FB csoportokat is fogadnék ahol ez okés, bár oda se merném annyira beküldeni szerintem.

2022. dec. 25. 23:31
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a te véleményed. "

Igen, a szakmai véleményem, mivel ez a munkám.

"Vannak a könyvkereskedelemnek elvárásai és keretei, de nekem azokhoz nem kell megfelelnem."

Ha ki akarsz adni bármit, sőt ha csak minőségi munkát akarsz kiadni a kezedből, magasan meg kell felelned ezeknek.

"Te azokban gondolkodsz, és azokhoz képest gondolkodsz az írásaimról. "

Miben gondolkodjak? Persze, hogy minőségi írásokhoz hasonlítalak. Szerinted 12 éves wattpados írásokhoz kellene hasonlítanom a munkád?

"Az, hogy mi jó és mi nem, az relatív."

Nagyon nem. Az ízlés relatív. Én nem arról beszéltem, hogy én személyesen sci-fit vagy a filozofálást vagy bármit szeretem-e, én a munkád színvonalát és minőségét véleményeztem. A színvonal és minőség sosem relatív.

2022. dec. 27. 23:41
 32/40 A kérdező kommentje:
Szóval 20-as, értékelem nagyon amit írtál. Fontos, h tisztán, egyenes értékelést is kapjak, mert abból lehet tanulni, főleg olyantól aki jártas ezekben.
2022. dec. 27. 23:42
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

"Minden írást jónak tartottam."

Ha valaki egy adott témában mindent jónak tart, egyértelmű, hogy semmit nem ért az adott témához, hisz akkor tudna véleményt alkotni róla, meg tudná ítélni irodalmilag, helyesírásilag, stilisztikailag, tudná véleményezni a karakterfejlődést, narratívákat, költői képeket, cselekményt, hadd ne soroljam.

Aki ért hozzá, annak nem lesz minden jó. Sőt, kevés lesz jó.

2022. dec. 27. 23:46
 34/40 A kérdező kommentje:

"Ha ki akarsz adni bármit, sőt ha csak minőségi munkát akarsz kiadni a kezedből, magasan meg kell felelned ezeknek."

Nekem senkinek sem kell megfeleljek. Csak saját magamnak. Nem szeretném kiadatni kiadóval úgy, hogy én nekik akarjak megfelelni. Pénzt másból szerzek. Úgy viszont oké lenne, ha írnék, s eljutnék egy olyan szintre, ahol a kiadó azt mondaná rá hogy igen.

"Miben gondolkodjak? Persze, hogy minőségi írásokhoz hasonlítalak."

Igen, azokban gondolkodj. Azokhoz képest nem jók. Ennek tudatában kell lenni. Ezeket főleg magam számára írtam, de olyan érzésem van, mintha kötelező érvényűen el kellene fogadni h semmit nem ér az írásom. :D

Én nem "rosszat írok, és jóvá kell válnom", ilyen tudatban nem fogok írni. Én jókat írok, és még jobb leszek. Bizonyos szempontokhoz még erősen edzeni kell amiket írok.

Egy gyermek is ha valami sportot elkezd, nem egy olimpikonhoz mérem, s mondom neki, te rossz sportoló vagy, hanem a saját szintjéhez képest támogatom. De nekem meg jó, ha a legjobb írásokhoz mérnek. Az, hogy a gyerek rossz sportoló és jó is, egyszerre igaz. Ugyanígy az én írásaimra is.

"A színvonal és minőség sosem relatív."

Ezeken nem gondolkodtam eleget, hogy tudjak rá választ mondani. Van olyan cikk, amiben erről írnak, tudnál küldeni?

2022. dec. 27. 23:52
 35/40 A kérdező kommentje:

"Ha valaki egy adott témában mindent jónak tart, egyértelmű, hogy semmit nem ért az adott témához,"

Te más szempontokból vizsgáltad mint én. Értelek amit írsz, és abban igazad van. De megpróbálhatnád megérteni az én nézőpontomat is, már ha nyitott vagy erre. Nekem mindegy, ha nem.

Az a lényeg, hogy az ember kifejezze a saját életét, gondolatait az írásában. Hogy élvezze és önmaga legyen. Ebből nézve, minden írásban láttam a szépséget, mert benne volt a személy. Egy gyermek krix-kraxkjában is meglátom a szépséget és jóságot. Sosem hasonlítanám máshoz, mert Ő van a műben, ami leutánozhatatlan, egyedi és tökéletes.

Szóval nem egyszínű, hogy ez rossz, az meg jó. Egyszerre mindkettő. :)

2022. dec. 27. 23:55
 36/40 anonim ***** válasza:

"Nem merem senkinek se nagyon megmutatni őket, pedig régóta írok és szeretem. "

Miért?

2022. dec. 27. 23:56
 37/40 anonim ***** válasza:
75%

Ha csak saját magadnak akarsz megfelelni, akkor állj a tükör elé és dicsérd meg magad. Te véleményt kértél a munkádról, majd miután azt mondtuk, hogy szakmailag nem jók, már rögtön nem érdekel a véleményünk. Érdekes.

A lelkivilágod nem érdekel, nem vagy gyerek, és nem is dolgom, hogy neked jó legyen. Ismétlem, objektíven értékeltem a munkád.

A színvonal és a minőség sehol sem relatív, fogalomból adódóan. Ha a kocsidat megcsinálják, vagy működik, vagy nem. Vagy átmegy a műszakin, vagy nem. Nem azt nézed, hogy Piri néni ladájához képest egész jó, akkor megadják a műszakit, de a szomszéd Teslájához képest szr, akkor mégsem. A színvonal mindig egy mérce. Ehhez ismerni kéne az irodalmat, írást sokkal behatóbban, ezeket már végképp nem fogom neked kifejteni.

Az írás alapjaira keress rá, vagy menj el egy kreatív írás tanfolyamra, mert hiányoznak az alapok, azért nem tudsz véleményt mondani sem. Azért tartasz jónak mindent, mert azt sem tudod, mit lehetne értékelni egy írásban.

2022. dec. 28. 00:02
 38/40 A kérdező kommentje:

"Te véleményt kértél a munkádról, majd miután azt mondtuk, hogy szakmailag nem jók, már rögtön nem érdekel a véleményünk."

Úgy látom nem jött át a mondandóm. :)

"A lelkivilágod nem érdekel, nem vagy gyerek, és nem is dolgom, hogy neked jó legyen."

Értem. Ez az érdektelenség miatt hagysz ki egy hatalmas lényeges aspektust a beszélgetéseinkből. Ezt is magamnak jegyzem meg, mert a te zárkózott gondolkodásmódod nem képes befogadni. Pont, amilyen zárkózottnak gondolsz engem, annyira csinálod azt.

"Azért tartasz jónak mindent, mert azt sem tudod, mit lehetne értékelni egy írásban."

Nos, most is megtanultam, hogy felesleges nektek írni. Várod, hogy fogadjam be maximálisan amit mondasz, míg te magasról leszarod, hogy mit ért a mondandójában a másik ember. Csak az számít, te értesz ehhez, azt mondod szar és az van, s rég el se jut a tudatodig, hogy én befogadtam amit írtál. Ignorálod, hogy tudjad tunkolni tovább azt hogy mennyire igazad van abban az 1 aspektusban.

Ez volt nekem az utolsó üzenetem hozzád, nem fogok már reagálni, se olyanra, aki ennyire zárkózottan kezeli a külvilágot.

És ezzel meg is tanultam azt is, hogy nagyon figyeljem a kritikusokat, milyen mentalitásban írnak, még ha akkor annak is leszek titulálva, aki nem tudja befogadni a kritikát.

Sok sikert kívánod a lelki fejlődésedhez, hogy eljuss hasonló szintekre a világ megértésében, mint amennyire az irodalomban. :)

2022. dec. 28. 00:20
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

ezek az írásaid viszont tetszenek.

nem azt írtam h semmit nem szerettem az írásaidból. amúgy nemcsak a tájleírást hiányoltam. nem akartalak megbántani csak leírtam ahogyan mások is h mik a gyengeségei az írásodnak.

amúgy az igaz h ha csak azokat fogadod be akiknek tettszett.....hát...azoktól pont nem fogsz fejlődni. a túl kedves embereknek is lehet hátsó gondolataik. vagyishogy nem akarják h fejlődj. dehát ugye te sem akarsz.

csak véleményt írtunk.

2022. dec. 28. 01:37
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hülyeség műszaki dolgokat a művészethez hasonlítani. Persze igen, megvannak a technikái az írásnak, én például a rajzoláshoz értek, tudom mi hogy megy, hogy kéne lennie, tehát a "műszakiak" megvannak. De a művészet világában nem a "helyes" technikák érvényesülnek. Le lehet rajzolni hajszálpontos tökéletességgel mondjuk egy mikrót. Akit a technika érdekel, az el lesz ámulva. Akit a mondanivaló, az absztrakt érték, az sivárnak és semmitmondónak fogja tartani.

Nem vagyok írásszakértő, csak hobbiolvasó. Nyilván kérdező nincs egy szinten egy tehetséges és elismert íróval, de nem olyan rossz, hogy a tartalom és a mondanivaló rovására legyen, amik nekem pedig kifejezetten tetszettek. Mint ahogy valakinek egy Pollock Number 5 festmény. Ezen a ponton ez szubjektív.

2022. dec. 28. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!