Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen az amikor valaki azért...

Milyen az amikor valaki azért nem tud a jelenben lenni, mert folyamatosan azon kattog, hogy ki kell kapcsolnia az agyát, és a jelenben kell lennie? Emiatt, ami ott van a szeme előtt, nem veszi észre, és nem tud meghallani dolgokat.

Figyelt kérdés
Ezt figyeltem meg, miközben én tényleg a jelenben voltam. És látom magam előtt aki szentbeszédet intéz hozzám a jelenlétről, de nincs ott, mert azon igyekszik hogy a jelenben legyen, vagy előítéletekkel van elfoglalva. Nem veszi észre a körülöttünk lévő dolgokat, amiket a szeme lát, a füle hall, pl hogy szépek a növények, milyen illat van, miről beszélünk amúgy a jelenlét témán kívül és a múltjának a témáin kívül. Másnak meg automatikusan megy. És neki is néha, de amint elkezd a jelenlétről beszélni és ezzel foglalkozni, akkor már kattog.

2022. dec. 15. 13:49
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Miért, a gyakori tiltott a Tolle felhasználók körében? De akkor ti hogy kerültök ide? Válaszolni jobb? Én is szoktam.
2022. dec. 15. 14:37
 12/36 A kérdező kommentje:
9es 20 percig kakkantottál, nehogy aranyered legyen :)
2022. dec. 15. 14:39
 13/36 anonim ***** válasza:
Utána ebédet is melegítettem még. Kell az utánpótlás.
2022. dec. 15. 14:41
 14/36 A kérdező kommentje:
Ja akkor jó.
2022. dec. 15. 14:44
 15/36 anonim ***** válasza:
A Kérdező egy troll.
2022. dec. 15. 14:44
 16/36 A kérdező kommentje:

Nem troll hanem Toll.

Nem vagyok troll, visszautasítom. Remélem válaszol nekem a 7-es, és még néhányan.

2022. dec. 15. 14:47
 17/36 anonim válasza:
7-es vagyok Szerintem az egészben az a szép, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy szeretné vagy ahogy jó neki. Egy haverom például úgy értelmezte, mióta olvasta, hogy a telefonozás vagy minden "haszontalan" tevékenység, például, amikor pörgeted a videókat, játszol valamivel vagy ha alkoholt iszol az egy ilyen ördögtől való dolog, mert nem vagy a jelenben. Én ezzel szemben azt vallom, hogy mindenkinek szüksége van ilyenekre is normális mértékben. Számomra a jelenben élés azt jelenti, hogy egy napod 100%-ban tudatosan telik. Úgy töltöd, hogy holnap ne mondhasd azt, hogy máshogy jobb lett volna. Ha mondjuk egy full szar nap után hazamegyek és otthon vagyok egyedül, kvára nem az fog érdekelni, hogy a jelenben maradjak és szarul érezzem magam, hanem hagyom, hogy a korábban említett "haszontalan" dolgok eltereljék a figyelmemet és jól érezzem magam. Nyilván társadalmi probléma ennek a túlzásba vitele, amire a könyv is felhívja a hangsúlyt, viszont ez nem jelenti azt, hogy ezekre nincs szükség vagy értelme.
2022. dec. 15. 15:13
 18/36 A kérdező kommentje:
Köszi 7-es és már 17-es is :)
2022. dec. 15. 15:26
 19/36 A kérdező kommentje:
Szerintem is ez jelenlétnek felel meg, mert a jelenlétben vagy, érzed hogy éppen akkor jót fog tenni neked a videózás, telefonozás, azt csinálod és tényleg jót is tesz. Ha meg már azt érzed más dolgod van, mást csinálsz.
2022. dec. 15. 15:29
 20/36 anonim ***** válasza:

Sok az aranyeres téma :) jo szorakozàst a jelenben..nem nem fél senki..én ol. A wc n telozok olvasom a kedvenc ezo témaköröm és vàrom mikor ràngat le a démon az àgyrol..végigviszem nem tudom mi lesz régen azt mondta felejtsem el akkor nem halok meg..

Most is mondjàk..de nem eddig nem tudtam most végigmegyek ezen az uton..a memoriàm blokkolt lehet ezért élek a multba nem tudom mi a traumàm amire nem emlékszek..

Nem lehet mindenki okos meg titokzatos.."ha elmondanàm meg kellene hogy öljelek"

2022. dec. 15. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!