A megbocsátás, kibékülés milyen hatással van az emberre?
Épp az imént jutott random az eszembe, vagyis inkább egyfajta felismerésnek nevezném. Szóval ahogyan visszagondolok a régi osztálytársaimra, rengeteg dühöt, haragot, sérelmet érzek egy jó pár személy iránt. Ahogy ezekre gondoltam, eszembe jutott a srác, aki a hajamat meggyújtotta, és bevillant, hogy iránta nem érzek semmilyen negatívat sem. Eddig ez még fel sem tűnt, és nem értem, hogy hogyan. Az ő tette volt rám leginkább hatással, de nem igazán emlékszem, hogy bármikor is dühös lettem volna rá. Balhé lett belőle, és végül bocsánatot kért, én megbocsátottam neki, aztán már rendesen viszonyult hozzám.
Ennek már 7 éve.
Egy másik eset majdnem 13 éve történt. Az osztálytársam a kukát a fejemre borította. Lett is belőle verekedés, fel akart jelenteni. Nem tudom, nem emlékszem, hogy bocsánatot kért volna, de azt tudom, hogy utána meghúzta megát, rendesen viselkedett velem. Sőt, emlékszem olyanra is, amikor suliból menet odajött hozzám beszélgetni. Felé sem érzek semmilyen haragot sem. Pedig amit ő csinált velem, na az nagyon durva volt, a kukás eset az semmiség, csak az utolsó csepp volt a pohárban.
Hogyan tudnék mindenkinek megbocsátani?
Nekem is egy ember van akire nem haragszok pedig nehéz életem lett igy utilag megtanitott küzdeni egy életképtelent..
De màr màsokra se haragszok nem tudom hogyan lehet a lélekgyogyàsz segitett de a szivem olyan boldog fura egész nap pedig különösebb okom nincs rá..
Ma kétszer àllitottam vissza egy bogarat mert a pàncéljàra fordulva vergödött :) igaz nem tanult a hibàjàbol az első utàn sem..
Lásd őket annak a "butus" gyerekeknek, akik akkor voltak. Tele kétségekkel, félelemmel, haraggal, gyűlölettel, de csak gyerekek voltatok.
Nézd a jelenetet egy lépéssel hátrébbról, szeretettel mosolyogva.
Érdemes megbocsátani, mert ahogy mondtad, amikor visszagondolsz, rengeteg dühöt haragot érzel, ez el van tárolódva benned, mint negatív energia és információ. Nem szerencsés ilyesmit tárolni.
Szóval képzeld el újra, és szeretettel próbálj meg gondolni rájuk, akik azt adták amit akkor tudtak, öleld meg őket képzeletben, és kívand a legjobbat nekik.
Már az is tök jó hogy eszedbe jutott ez a "probléma".
Egy fokkal még "elvontabban", nem vagy azonos a testeddel, egy lélek vagy, akinek itt semmi sem árthat, azt a pár tíz kilónyi atomot - a kémiai testet- csak egy rövid ideig viseled, de neked az energiádat és információs rendszeredet fontos tisztán tartani.
Jó dolog elengedni azt, ami nyom. A harag, a düh is ilyen érzés, amitől jobb távol, mert káros. De bár ilyen egyszerű lenne gyakorlatban.
Sokak nem a szívem csücskei. Nem kívántam és kívánok nekik semmi rosszat, csak mindegyikük maradjon tőlem minél távolabb. Azonban ha újra egy légtéren kéne osztoznunk, a régi sérelmek örömére, ha történne vele valami szar (na nem olyan, hogy valakije meghal, betegsége lesz vagy ilyen), én magamban kárörvendenék, és igenis örülnék, hogy láttam vagy tudomásom lett az esetről. Én a saját kezemmel nem tennék semmit senkivel, még csak kavarni sem kavarnám a xart, akármilyen genny valaki velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!