Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen egy igazán bölcs ember?

Milyen egy igazán bölcs ember?

Figyelt kérdés
Én csak egy-két embert ismertem, aki értette, hogy hogy működik a világ körülötte, és tudatosan tudta "használni" azt, de ők mind azt az utat választották, hogy nyakig merültek a fertőben. Mind férfiak voltak, nők közül senkit se láttam még, aki spirituálisan tudatos lett volna.
2022. nov. 11. 09:54
1 2
 1/14 Kólauborkával ***** válasza:
75%

Szerintem a bölcs embernek egy tulajdonsága van: az általa elképzelt világ és a körülötte levő világ teljesen összhangban van.

Értsd: a jampi gyerek aki elhiszi magáról, hogy mindent is tud, az nem bölcs, de az az ember sem, aki lekicsinyli saját érdemeit és azt állítja semmit nem tud.

A bölcs ott ül középen és pontosan ismeri saját képességeit, korlátait.

2022. nov. 11. 10:12
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Muszáj társadalom közepén keresni a bölcs embert? Mi van akkor, ha éppen az a legbölcsebb, aki távol marad mindentől amit világnak nevezel?
2022. nov. 11. 10:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Bármilyen gondolatra nyitott vagyok. Bár a személyes véleményem szerint nem ez a helyes út. Amúgy is hogy lehet mindentől távol maradni, ha ide vagy beragadva, ebbe az anyagi világba? Csekkek vannak, lakni kell, dolgozni kell. Emberekkel fogsz találkozni, azokhoz pedig viszonyulni fogsz valahogy, ha akarod, ha nem.
2022. nov. 11. 10:22
 4/14 anonim ***** válasza:
47%

"Mind férfiak voltak, nők közül senkit se láttam még, aki spirituálisan tudatos lett volna."

Gondolom ezért írtad ki a kérdést....

Te inkább ne akarj bölcs lenni.

2022. nov. 11. 10:44
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

"ők mind azt az utat választották, hogy nyakig merültek a fertőben"

Szóval a drogos ismerőseid osztják az észt. Kicsit bíráld fölül az ítélőképességedet. Nem kell a hangzatos szavaknak bedőlni.

2022. nov. 11. 10:53
 6/14 A kérdező kommentje:
Szerintem egyikőjük se drogozott. Egyikről tudom, hogy még alkoholt se ivott, a többieknél azért az alkohol nagyon ment.
2022. nov. 11. 11:07
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
Szerény és magányosan él !
2022. nov. 11. 11:50
 8/14 anonim ***** válasza:
91%
nézd meg bölcs Salamont. Élete végére ő is eltévelyedett. Ilyenek vagyunk mi emberek.
2022. nov. 11. 12:04
 9/14 anonim ***** válasza:
A konfliktusokat erőszakmentesen oldja meg.
2022. nov. 11. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:

Értelmezem, amit leírtál:

- incel vagy

- van pár haverod, aki viszonylag okos, és veled szemben nekik jutott barátnő, ezért ők "fertőben" élnek,

- csak az a nő minősülne okosnak, akinek te jössz be, dehát ilyen nem létezik, szóval minden nő idióta

2022. nov. 11. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!