Tényleg létezik olyan, hogy káros sugárzást bocsátanak ki antennákkal pld. wifi,5g ?
Belekevertél ide egy raklap irreleváns témát. Maradjunk az elektromágneses túlérzékenységnél.
Szerintem érthetően fogalmaztam meg a kísérletek eredményét. Magukat érzékenynek tartó önkénteseknek *voltak* túlérzékenységi tünetei, mikor valójában *nem* voltak kitéve a ilyen-olyan elektromágneses sugárzásnak, de az *hitték*, hogy ki vannak téve. Ugyanígy *nem* voltak tüneteik, ha *ténylegesen* ki voltak téve relatíve magasabb teljesítményű elektromágneses sugárzásnak, de azt *gondolták*, hogy nem, az adott hely védett, mentes ettől. Ha erre egy kísérlet lett volna, akkor azt mondom, hogy oké, valamiért ez így alakult, de különböző vizsgálatok voltak, különböző lebonyolítókkal, részvevőkkel, helyszínekkel, módszertannal.
Ergo teljesen mindegy, hogy a szomszédaid kikapcsolják-e a WiFi-t, mert ha ki is kapcsolnák, de te kételkedsz benne, akkor lesznek tüneteid, mert azt a tudatod váltja ki és nem az elektromágneses sugárzás maga. Ugyanígy teljesen mindegy, hogy milyen Faraday-kalitkát, vagy bármi mást eszkábálsz. Ha hiszel abban, hogy téged az véd – pedig valójában nem –, akkor jó eséllyel enyhülni fognak a tüneteid. Ha azt mondom, hogy locsold meg szenteltvízzel az ágy lábát, és te hiszel benne, hogy az hatásos lehet, akkor enyhülni fognak a tüneteid.
Viszont hiába építed meg a legtökéletesebb Faraday-kalitkát, ha egyszer kétséged adódik abban, hogy valóban véd-e – és borítékolható, hogy egyszer kétséged fog adódni –, akkor ugyanolyan tüneteid lesznek, mintha nem lenne ott. Akkor csak annyi történt, hogy rápazaroltál egy csomó pénzt, időt. Tehát teljesen mindegy mit építesz, vásárolsz, teszel, mert egyedül az fog számítani, hogy mit hiszel róla. És valóban nem válaszoltam a privát üzenetedre, mert azt hittem, hogy ez az itten válaszomból nyilvánvalóan kellene, hogy következzen. (Amúgy Faraday-kalitkának pl. teljesen jó lenne egy egyszerű alufólia, csak az a gond, hogy lyukmentesen kellene záródnia, ami némileg problémássá teszi a lélegzést.)
Az, hogy téged egy pszichológiai/pszichiátriai kezelés meggyógyított-e vagy sem az más tészta. Az orvostudomány nem egy befejezett valami, nem tudnak mindent azonnal gyógyítani, sok betegséget hosszabb távon sem. De ettől függetlenül az elektromágneses túlérzékenységről a fentieket tudjuk. Valójában nem függnek attól a tünetek, hogy ténylegesen milyen teljesítményű rádiósugárzásnak vagy kitéve. Hogy aztán mi a helyzet a természetgyógyászattal, meg a pollen allergiával, az meg végképp teljesen irreleváns az elektromágneses túlérzékenységet vizsgálva.
Faraday-kalitka:
mivel az 5g mm-es hullámokat használ, ennél sűrűbb fémháló kéne.
Az sajnos nincs, csak tömör fémből készíthetnél kalitkát.
Akkor meg nem kapsz levegőt.
A kérdező nem reagál a mobilra.
Úgy néz ki, a telefonjáról ne akar lemondani, a többi meg nem érdekli.
Lehet ezek után kidobta a telefonját XD
Tényleg, erre nem gondoltam!
Na, ez valóban mindenkinek használ.
Nyerő-nyerő helyzet!
2*Sü több oldalas disszertációi megmentik majd azokat, akik pszichés alapon reagálnak túlérzékenyen az elektromágneses sugárzásra.
A pszichiáterek által felírt gyógyszerek azoknál, akik nem pszichésen túlérzékenyek, csak abban használ, hogy ne jusson eszébe az erőszak (öngyilkossági gondolatok vagy egy másodlagosan kialakult depresszió, vagy arrogáns viselkedés) az igen rossz életminőség és a társadalom hozzáállása miatt.
Amit leírtam az pontosan úgy volt releváns.
Én is a szakmai tudásom, a kutatásaim alapján írtam, a saját tapasztalataimmal.
Lehet lepontozni -20-ra. És a kérdés még mindig az ezotéria rovatban van.
A kidolgozott tételeitek semmit sem visznek előre a témában. Két lehetőséget kell fent tartani: az egyik, hogy valaki pszichés alapon reagál, a másik pedig az, hogy biológiailag. Az orvostudomány fejletlen, gyógyítani nem képes. Kezelni próbál, profitit termel és ha kell terel és valótlant állít.
Mint mondtam, életem első rosszul létei után, és nem pedig előtte ismertem meg annak a lehetőségét, hogy az elektromágneses sugárzás segíti elő (és nem okozza!) a panaszaim megjelenését. Majd a források csökkentésével ez jelentősen javult, olyan esetekben is, amikor pszichésen extrém volt a megterhelés. Lásd: extrém pszichés megterhelés, csökkentett elektromágneses sugárzás közelség: eredmény: rengeteg új hajszál megjelenése mindenféle hajhullás elleni szer használata nélkül. (Apropó, jut eszembe feleslegesen járatom a billentyűzetet)
Aki nem tud figyelmesen olvasni vagy nehézségeket okoz a szövegértelmezés, logikus gondolkozás, annak javaslom azt az igen egyszerű kísérletet, hogy az elektromágneses sugárzástól tartózkodjon.
Az érzelmi intelligencia alacsony volta és az empatikus készség szinte teljes hiánya esetén javaslom az általatok említett kognitív viselkedés terápiát.
Végszó gyanánt még egyszer leírom, hogy én a #46-os válaszoló elektroszenzitív vagyok, addig amíg 1.az orvostudomány olyan fejlett lesz, hogy megtalálja a betegségem okát, és hatékony kezelést ajánl rá (ami lehet, hogy élet hosszig tartó és rengeteg mellékhatással jár) vagy 2.bármelyik másik tudomány segítségével gyógyulás következik be az egészségemben vagy 3.sikerül berendeznem az életemet úgy, hogy a legzavaróbb tüneteket produkáló forrásoktól mentes vagyok.
U.i.: 2*Sü ha nem házas, szeretném elhívni egy randira. A külső jegyeimben és életkoromban valószínűleg nem talál nagy kivetnivalót és akkor személyesen tarthatunk vitaestet. Emellett szívesen átadom a hónapokon keresztül megszerzett pszichológiai ismereteim használatát egy kiegyensúlyozott és boldog élethez.
Namaste (ezt már csak a poén kedvéért, hisz a kérdés még mindig az ezotéria-egyéb kategóriák részben jelenik meg nálam)
> 2*Sü több oldalas disszertációi megmentik majd azokat, akik pszichés alapon reagálnak túlérzékenyen az elektromágneses sugárzásra.
Nem menti meg. Nem is segít a tüneteiket enyhíteni (legalábbis azonnal biztos, hogy nem). A tériszonyost sem gyógyítja meg az, ha belátja, megtudja, hogy a tüneteit nem a tényleges – objektíven, méterben mérhető – magasság vagy magasságkülönbség okozza, hanem annak a tudata (akár helyes, akár helytelen a tényleges magasságról való tudása).
Az objektív igazság tudata – függetlenül attól, hogy gyógyít-e vagy sem – ahhoz hozzá tud járulni, hogy az ember megértse és jobban tolerálja, hogy mi történik vele pontosan. Illetve hozzá tud járulni, hogy az ember ne folytasson szélmalomharcot valami ellen vagy valamiért, ami az állapota szempontjából irreleváns.
Illetve itt az elektromágneses túlérzékenységnél feltehető hipotézisként, hogy az elektromágneses sugárzás okozta ártalmakról való olvasás – amik egy része megalapozatlan, a másik része meg egyenesen cáfolt – hozzájárulhat a tünetegyüttes kialakulásához, és már csak ezért is káros, ha olyanok hangzanak el, amik objektíven nem igazak. Hogy most te hevesen ellenállsz annak az elfogadásának, ami objektíven tudható, azon úgy tűnik nem tudunk segíteni, de mások számára tudom korrigálni azt, amit leírsz.
> Két lehetőséget kell fent tartani: az egyik, hogy valaki pszichés alapon reagál, a másik pedig az, hogy biológiailag.
És ez utóbbira nem találtak példát sok tucat kettős vak vizsgálat után sem. Nem találtak olyan embert, akinek a tünetei a körülötte lévő *tényleges* elektromágneses sugárzástól függött volna. Szisztematikusan vizsgálták a témát, nem egy vizsgálat volt, nem tíz, és nem is húsz. Ha az embereknek csak 5%-a esetén korreláció lett volna a tüneteik és a tényleges sugárzási teljesítmény között, azt simán kimutatnák a statisztikai elemzések, ki lehetne válogatni ezeket az embereket, és rajtuk további pontosító vizsgálatokat, méréseket végezni, hogy pl. milyen frekvencián mekkora teljesítménynél kezdenek el jelentkezni a tünetek, milyen fiziológiai változásokkal korrelál ez stb…
Itt nem arról van szó, hogy nem találták meg a elektromágneses sugárzásnak az emberi testre történő hatásának a mechanizmusát, mikéntjét. Itt arról van szó, hogy nem találtak valódi összefüggést az elektromágneses sugárzás mértéke és a tünetek erőssége között, viszont erős korreláció volt kimutatható a tünetek erőssége és az elektromágneses sugárzás mértéklének *vélekedése* között.
> Majd a források csökkentésével ez jelentősen javult, olyan esetekben is, amikor pszichésen extrém volt a megterhelés.
Hogy milyen pszichés terhelésnek vagy amúgy kitéve az lehet irreleváns. De a források csökkentésével a források csökkentésének a tudata is vele jár. Te egymagad nem könnyen tudod eldönteni, hogy ténylegesen a sugárzási források csökkentették a tüneteidet, vagy csak a sugárzási források csökkentésének a megnyugtató tudata. Nyilván a kettő együtt jár, tehát lehet hatásos, mint ahogy a tériszonyosnak is megszűnnek a tünetei, ha lejön a kilátóról. Meg ha kijön az amúgy semmivel sem magasabb tükörszobából akkor is, mert a tüneteit nem a magasság, hanem annak a tudata, érzete adja.
Tehát te nem tudsz különbséget tenni, hogy a hatás és ellenhatás pszichés-e vagy biológiai. Hacsak nem csinálsz magadon valami kettős vak kísérletet, mondjuk egy random kapcsolót, aminek az állását csak utólag veted össze a tüneteidről vezetett naplóddal. De gondolom ilyesmit nem csináltál.
> elektroszenzitív vagyok
Az vagy. Ahogy a tériszonyos is tériszonyos. De ettől még a tüneteket *ténylegesen* nem az okozza, aminek a tünetekkel rendelkező ember a tüneteit *tulajdonítja*.
A tériszonyosnak akkor sem a magasság okozza a tériszonyát, hanem annak a tudata vagy illúziója, ha orvostudomány nem tudja megállapítani a tünetei pontos okát és gyógymódját. Ahogy az ókorban sem tudta, akkor is voltak tériszonyos emberek és az ő tüneteiket sem a tényleges, méterben mérhető magasság okozta, mert az bizonyítottan kizárható (lásd a tükörszobát, ami tériszonyt okoz, szemben a 100. emeleten lévő ablaktalan szobával, ahol nem jelennek meg a tériszonyos tünetei).
Haver... a helyedben én nem azon rugóznék, hogy mindenki ismerje el, hogy elektroszenzitív vagy.
Ez ugyanis nem segít rajtad.
Azt meg ugye nem képzeled, hogy képzelt tünetek alapján majd betiltják az elektromos mezőket?
Szóval, neked azon kellene gondolkodnod, hogyan javíts a helyzeteden úgy, hogy ez ne menjen mások kárára.
Értelmes ember ezt tenné.
#48-as haver:
Ezek szerint én értelmes ember vagyok, mert azon gondolkodom, hogyan javítsak a helyzetemen úgy, hogy ez ne menjen mások kárára.
Egy párszor már leírtam, hogy mit megteszek érte nap mint nap. Aki süket, az ezek után is csak azt tudja nyomni, hogy pszichés a problémám: de akkor ezzel egy baj van, sem Mo-on, sem külföldön nem elég jó a pszichés gyógyítás, és nincs az az idő és pénz, ami meghozza az eredményét abban, amire nem való.
Nem rugózok azon, hogy mindenki ismerje el, hogy elektroszenzitív vagyok. Írtam egy választ a kérdésre, ez a #29-es válasz volt és azóta ragozzátok, hogy miért nem vagyok az.
És nem fordítva történt.
Azt nem mondtam, hogy tényleg érzed az elektromos mezőt.
Vagy igen, vagy nem.
De továbbra sem látom, hogy mit akarsz tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!