Az emberek saját magukat irányítják?
Vagy előre meg van hogy mit fognak gondolni tenni?
Esetleg az univerzum egyszerre örvénylik mint egy tányér leves amit valaki kavargat pl isten?
Az akarat szabad, de Isten nyilván tudja, mit fogsz tenni.
Én nem is értem, mit lehet ennyit vergődni ezen, amikor tök egyértelmű.
Mi az,hogy vergődni?
Egy kérdést tett fel.
Attól mert te hiszel istenben még nem mindenki hisz. Nincs bizonyítva,hogy létezik.
Igen erre már én is gondoltam.
Sims😀
Szerintem nincs saját döntés, viszont nem is irányít senki. Az élet sok kis indivídum kölcsönhatása, ahol ezeket az egyéneket nem irányítja senki, hanem az egyének egyszerre irányítjáka döntéseikkel a közösséget, és irányítja a közösség az egyének döntéseit. A pilótafülkében viszont senki sem ül.
Pl azt, hogy lada hátuljából szóló, veretős-mulatós technóra verekszem egy nyírségi diszkóparkolóban, vagy potyognak a könnyeim egy fantasztikus komolyzenei koncerten, szeretjük magasabb rendű ízlésnek betudni, miközben a valóság az, hogy azt érzékeljük jobbnak, amivel több találkozási pontunk van, mélyeb az ismeretségünk. Szóval a zenei ízlésünk a minket ért impulzusok eredménye, semmi több. Azt szeretjük, amibe belenövünk.
Azt, hogy hol születik meg egy magas kultúra, általában szintén véletlen környezeti tényezők befolyásolják. Pl olvastam egy elemzést, hogy azért lettek nagyobb komplexitású civilizációk a történelem során Európa és Ázsia területén, mint Afrikában vagy az amerikai kontinensen, mert ezek e földrészek kelet-nyugati tájolásúak. A Föld klímája ugyanis a szélességi fokok mentén homogénebb, így a mezőgazdasági technológia könnyebben skálázódott, mint azokon a földrészeken, ahol észak-dél irányban kellett volna terjeszkedni, ami a mezőgazdaság újragondolását jelenti minden néhány száz kilométeren. Semmi misztikum, intellektuális fölény, nagy emberek, vagy isteni gondviselés, csak földrajz, evolúció és évszázadok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!