Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az anyagi lemondás csak...

Az anyagi lemondás csak szerintem sokaknál végzi elfolytásként?

Figyelt kérdés
Nem ésszerűbb megcselekedni ragaszkodás nélkül még ha kötőerő is, aztán a tudat nem annak a gondolatával lesz tele? Ugye elvileg a szexualitás a legerősebb és ezt próbálják elfojtani mintsem lemondani róla általában, ami szerintem rosszabb mintha megélné, ugyanakkor az étel élvezete is kötőerő, ugyanakkor ha ez van kimagyarázva de hát az kell.. de ugyan úgy kötőerő, tehát ezzel is bele lehet ugyan abba a hibába esni mint a szexualitással.. Nekem ez egy kicsit olyan, mintha lenne az abszinens függő, ó csak bírjam ki pia nélkül.. De a másik aki a haverokkal megiszik néha pár sört az rohadjon meg, olyan nincs hogy kibírja pia nélkül amúgy.
2022. okt. 19. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint az tud lemondani az anyagi dolgokról (pénz, hatalom, szexualitás, stb) legkönnyebben, aki korábban mérték nélkül habzsolta ezeket addig a pontig, amíg teljesen meg nem csömörlött tőlük (lásd példaként Szent Ágoston, vagy Assisi Szent Ferenc életútját).

Az ételt is csak addig kívánja az ember, amíg teljesen jól nem lakott vele, eltelt állapotban már nem annyira, ugyebár...

2022. okt. 19. 15:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Vagy pl. meló helyen nyilván ragaszkodik mindenki a fizetéséért, de ettől függetlenül végezheti a munkáját anélkül, hogy mondjuk egyszerűség kedvéért egy ápoló várná a zsebpénzt a betegtől is, csak hát ugye fel is út le is út, ha nem kap fizut, akkor el fog menni, mivel ilyen téren kénytelenek vagyunk pénzt szerezni valahonnan.
2022. okt. 19. 15:13
 3/9 anonim válasza:
60%
Azt nem tudom, hol végződik a lemondás és hol kezdődik az elfojtás, de megkérdezhetem, hogy te honnan származol?
2022. okt. 19. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
43%
Mert az elfolytott vágyakból való energiákat fel lehet használni valami hasznosra.
2022. okt. 19. 17:43
 5/9 A kérdező kommentje:

4. Az a lemondás, elfojtásból hosszútávon maximum problémád lesz. Aztán ha olyan jellegű vagy magadba teszel kárt vagy másban akár fizikailag is.

3. Hát mivel magyarul írok így szerintem egyértelmű.

2022. okt. 19. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:
4 # es jól mondja azt az energiát szépen fel lehet húzni és vagy látásra vagy kilépésre lehet használni.
2022. okt. 19. 20:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem kell elfojtani semmit kényszeresen, az ember idejében peridusok vannak és van aki egyes peridusok köztött beragad amiből szenvedélyek lesznek.

Magyarán a szenvedélyei rabja lesz mint alkohol, pénz, dohányzás, drog stb....

Úgyan mindenki valaminek a rabja, van aki Isten rabja, van aki nemzete stb...

2022. okt. 19. 20:14
 8/9 A kérdező kommentje:
7. itt még abban kiegészítenélek (ha nem gond) hogy itt azért érdemes megemlíteni, hogy van aki szenvedéllyel dohányzik, iszik, drogozik, de ezt sokan összekeverik a függővel, aki már inkább csak az elvonási tüneteire szedi ezeket és már inkább szenved és nem szenvedélyes.
2022. okt. 19. 20:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Függőség már egy kényszer pálya azért mert az már valaminek a rovására megy mint munkahely, család és a függőség már életforma lesz .

Szenvedély az érzelmi kérdés .

2022. okt. 19. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!