Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért a lemondás, miért nem a...

Miért a lemondás, miért nem a hedonizmussal világosodunk meg?

Figyelt kérdés
Elvileg kialakult ez a másik irányzat még Indiában is úgy tudom.
2021. okt. 22. 18:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Ókori rómában nem?
2021. okt. 22. 18:26
 2/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
96%

igen volt es van most is ilyen iranyzat vallasokhoz kapcsolodva is

szoval haladhatsz ezen is

de akkor haladni kell

a gond mindket nagy uttal az hogy megallnak rajta

az haladas? Hogy ered el a celt akkor? A megvilagosodast

2021. okt. 22. 18:34
 3/17 A kérdező kommentje:

Több szempontból is próbáltam megközelíteni, mert ha lemondasz és frusztrált leszel az se old meg semmit, de akár be is jöhet valakinek.

Viszont ha hedonista vagy "tönkre baszhat" annyira hogy önként menj a lemondás útjára, viszont lehet valaki így tud "kiteljesedni."

Ugyanakkor szerintem a középút nem feltétlen a teljes lemondásba kéne hogy vezessen. Lényegében szerintem az a fontos hogy haladjunk az "úton" és ne toporogjunk. A tapasztalás és a tudás megszerzésével pedig idővel automatikusan a számunkra kijelölt utat tudjuk járni nem?

2021. okt. 22. 18:41
 4/17 Grimfox ***** válasza:
94%
Mert a hedonizmus, a vágyak maximális kiélése az anyagi világ élvezete, az élvezetek hajszolása, amik az anyaghoz, a világhoz kötnek, és rengeteg karma az eredményük. A megvilágosodás a világból való kiszakadást célozza, a világ bármely eleméhez való ragaszkodás ezt megakadályozza.
2021. okt. 22. 18:47
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Bizonyos szúfi gondolkodók szerint egyik nap böjtölni kell, másik nap rendesen enni. Hogy egyik irány se vigyen kísértésbe. Mert az önsanyargatást is lehet betegesen élvezni.
2021. okt. 22. 18:48
 6/17 A kérdező kommentje:

Na meg a megvilágosodás vágya is vágy nem?

Szerintem a lemondást is lehet élvezni és a nem lemondásban is szorongani, sokkal inkább tudati szinten kell ott lenni (szerintem)

2021. okt. 22. 18:52
 7/17 Grimfox ***** válasza:
87%
Amíg vágy, nem éred el. Amint nem vágyakozásból, hanem a megvilágosodás keresése sorn szerzett bizonyosságból próbálod elérni, már elhárul a vágyakozás akadálya.
2021. okt. 22. 19:05
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Hát annyira nem megvilágosító jellegű az, hogy a farkam épp tövig van valakiben. Valahogy közben nem jönnek a mély gondolatok, csak az hogy Oh Oh IGEN EZ MOST ESZMÉLETLEN VOLT.
2021. okt. 22. 20:01
 9/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
24%

#6 nagy gondolkodok azt szoktak mondani hogy ne gondolkodj annyit

#8 "volt" elmult, jo volt

nem eleg megvilagosito?

hogyan erd el hogy tovabb tartson, "vegul" hogy ne erjen veget sosem, vegul eltunnek ezek is, nincs halal, nincs elet, nincs a nincs sem, ez a minden ami sincsen

es hasonlo kozhelyek

2021. okt. 22. 20:14
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
a hedonizmus lényegében mértékletes életet jelent, szóval összeérnek a szálak.
2021. okt. 22. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!