Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért a lemondás, miért nem a...

Miért a lemondás, miért nem a hedonizmussal világosodunk meg?

Figyelt kérdés
Elvileg kialakult ez a másik irányzat még Indiában is úgy tudom.
2021. okt. 22. 18:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Gondolj bele, szex közben egy állati ösztönlény szintjére süllyed az ember, elszáll az ész, a magasabb gondolatok. Nem, hogy istenné, épp ellenkezőleg primitív állattá válsz. Ez biztos nem visz az istenné váláshoz közelebb.
2021. okt. 22. 23:03
 12/17 Grimfox ***** válasza:
93%
A tantra, és a taoista qigong is kísérletezik a szex általi feljebb jutással, de ezek még akkor is zsákutcák, ha valaki tényleg rendelkezik az irányítással. Emberként előrébb jutnak, hiszen meghódítanak magukban valami állatit, de nem lépnek túl az emberi léten.
2021. okt. 22. 23:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én pl azt csinálom amihez kedvem van.

Ha szükségem van valakire megszerze. Ha nem kel megszabadulok tőle elengedtem.

A kötést nem szeretem vagyis a lemondást, mert hiányzik és kellemetlen érzéssel jár.

A lemondás szerintem itt főként a függőséget érinti le tudsz e mondani olyan dolgokról amik élvezetet és hamis örömforrást jelent. Pl bagó, ha már nem azért szívód mert jól esik, kikapcsol, kizökkent egy kicsit, hanem azért mert szívni kell mert a nélkül nem élet az élet. Akkor arról le kell mondania, el kell engedni. Vagy legalábbis le tenni egy kicsit.

(Mondom kb lánc dohányosként)

Szóval igen, nem a nélkülözés alapban a célja, hanem hogy lásd tisztán, mi az amire valóban szükséged van, mert a függőségre biztos hogy nincs. Lehet szesz, sex, bagó vagy bagó(💰), drog vagy blog ha ráfüggsz akkor gond S nélkülözni kell.

2021. okt. 23. 03:16
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Az aszkézissel elutasítod a fizikai világot, pedig hát azért születtél testbe, hogy általa megtapasztalhasd azt.

A vágyak féktelen élvezete a másik véglet, mert az viszont az anyaghoz láncol téged.

Nyilvánvaló, hogy az "arany középút" a helyes megoldás. Amire vágysz, azt tapasztald meg, de közben semminek ne válj a rabjává. :)

2021. okt. 23. 07:36
 15/17 Grimfox ***** válasza:
84%
Az arany középút nem jelenti, hogy a vágyakat ki kellene elégíteni. A szükségleteket kell kielégíteni, azaz ne éhezz, ne szomjazz fölöslegesen, ne csonktsd magad vallási céllal, ne vond meg az alvást magadtól, és hordj ruhát, ami megvéd az elemektől. Mindezt azért, hogy ezek hiánya ne akadályozzon abban, hogy a megvilágosodás megtapasztalására figyelj. Ezek szükségesek a test megtartásához. A vágyak kielégítése nem szükséges hozzá.
2021. okt. 23. 09:08
 16/17 anonim ***** válasza:
68%
"lemondasz és frusztrált leszel" - ha még frusztrált vagy, akkor még nem mondtál le róla.
2021. okt. 23. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Ezen a bolygón a lemondás egyértelműen több jóval jár az átlagnak.

Van olyan bolygó ahol fordítva van.

Univerzélisan viszont mindig az abszolút középút a nyerő, aminek része hogy saját magadat is jól kezeld, így a lemondásnál nem leszel frusztrált, vagy a kiélvezésnél nem leszel függő, nem felejted el mi a lényeg.

Én egyszerre vagyok nagyon extrémen lemondó is és hedonista is, bár én főleg a szellemi és mentális síkokon létező dolgokat habzsolom.

2021. nov. 27. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!