Valóban nem jó a kategória, de szerintem igazit csak közép, és dél-amerikai kereskedőktől szerezhetsz be. Valódi kézművesektől. Hasonmás, és utánzat meg gondolom neten is rendelhető, csak kérdés, megéri e gagyit venni.
2022. okt. 6. 18:40
2/11 anonim válasza:
Nagyon felkapott mostanában, ezt ki is használják, a netről rengeteg gagyi vackot lehet rendelni. Többnyire nevetséges hangokat tudsz csak kicsikarni belőlük.
Új eredetit meg ugye objektív okok miatt nem lehet beszerezni. (Az aztékok kihaltak.) Az a pár darab ami valódi nem nagyon cserél gazdát, néha bukkan fel műkincs vagy régiség aukciókon egy-egy.
Ha van egy kis kézügyességed, akkor cserépből, fából, vagy csontból tudsz magadnak készíteni sajátot. Be is tudod hangolni, tényleg hátborzongató lesz.
2022. okt. 6. 18:58
3/11 Grimfox válasza:
Maják, aztékok nem haltak ki, csak beolvadtak az újonnan alakuló, spanyolok által kormányzott államok népességébe. Egy jó részük még most is sokat őriz a nemzeti identitásából, és csak kis mértékben keveredtek az európaiakkal.
2022. okt. 6. 19:08
4/11 anonim válasza:
Mitől halál síp? Ha meghallod, akkor meghalsz ? Vagy olyan, mintha valaki haláhörögne? És hogyan kötődik az aztékokhoz?
Tényleg nem tudom, és kíváncsi vagyok.
2022. okt. 6. 19:11
5/11 Grimfox válasza:
Ha megfújják, kínok közt haldoklók sikolyaira hasonló hangot ad ki. Elég élethűen. A hagyományaik szerint az aztékok, és hasonló törzsek használták megfélemlítő céllal, például harcok előtt.
2022. okt. 6. 19:15
6/11 anonim válasza:
Köszönöm! És manapság mire használják? (Azon kívül, hogy muzeális értéke van)
2022. okt. 6. 19:45
7/11 anonim válasza:
De jó lenne ha tudnál rendelni
Így sincs elég szorongó érzékeny meggyötört ember mo-n, akik a horrort sem bírják, már csak az kellene hogy a szomszéd erdőből halálhörgést is kelljen hallgatni 🤦🏻♀️
2022. okt. 6. 19:45
8/11 Grimfox válasza:
Manapság nincs semmi praktikus haszna, inkább csak amolyan kuriózum.
2022. okt. 6. 21:22
9/11 A kérdező kommentje:
8# Szerintem hasznos lenne a háborúban, gondolj bele. Az öszes ukrán katona el kezdi egyszerre fújni, én az oroszok helyében összeszarnám magam.
2022. okt. 7. 10:22
10/11 Grimfox válasza:
Manapság már nem lenne akkora demoralizáló hatása, mint monduk 700 éve. De az tény, hogy ha éjjel, hangszórón elkezdenék ezt az orosz állások felé fújni, az nem lenne kellemes élmény. Pláne ha minden egyes ilyen éjszaka egy rajtaütést hajtanak végre. A hangot idővel a katonák összekötnék a harcokkal, és a halállal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!