Miért nem értik meg az emberek a gyászomat?
És 25évesen senki más barátod nincs?
Mivel foglalkozol, mit dologzol?
"Miért nem értik meg az emberek a gyászomat?"
-Mert nagyon rövid az életük.
-Nem lehet annyira simogatni mint például egy macskát vagy kutyát. Azok kicsit több funkciósabbak.
-Nem egy kimondottan elterjedt házi állat. Ha egeret tartottál volna és az hunyt volna el akkor sokan még lehet gratuláltak is volna.
-Nem túl intelligens lények. (legalábbis a köztudat szerint de még sose tartottam ilyen módon hernyót)
Hirtelen ezek az okok jutottak eszembe ami miatt egy átlag ember kevésbé érti meg hogy hogyan lehet kötődni egy hernyóhoz.
De szerintem érthető ha egy ilyen helyzetben nem értik meg a problémádat. Ezt pedig neked is be kéne látnod. (kivéve ha csak szórakozol mert ugye ez is egy lehetőség)
8.
Szerintem azért mert
"Nincs empátiájuk"
Ez valószínűleg nem azt jelenti hogy nincs empátiájuk. Akinek van empátiája az sem fog átérezni mindent. Itt pedig egy olyan dologról van szó ami a szemükben jelentéktelen. Ezért sem tudják átérezni valószínűleg hogy mi is történt. Ez nekik olyan mintha lecsapnának egy legyet. Az emberek többsége nem szokott gyászolni és sírni mikor lecsapnak egy legyet.
Lényegében számukra nagyon szokatlan és érthetetlen hogy egy ilyen lény miatt érez fájdalmat a kérdező és ezért nem tudják át érezni nem az empátia hiánya miatt. Ha egy rokona halna meg akkor azt már át tudnák érezni.
"vagy/és nem tanulták meg, hogy ilyenkor mit illik és mit nem."
Én részemről sehol nem találkoztam még olyannal hogy mit illik és mit nem amikor valakinek elpusztul a hernyója.
De ha tanultunk is volna róla akkor sem azt amit a kérdező elvárna mert az emberek általában nem alakítanak ki ilyen szoros kapcsolatot egy hernyóval. Így lényegében az ismerősök pont úgy viselkednek ahogyan szokás egy ilyen helyzetben (hernyó elpusztulásakor).
Jó vagy nem de nem az az általános hogy a legkisebb életnek is nagy jelentőséget tulajdonítunk.
(persze mint mindig vannak eltérések/kivételek, ismerek olyat aki sírt mert véletlen rálépet egyszer egy csigára és ő még nem is ismerte azt a csigát mint a kérdező a hernyót)
"Ez a kis hernyó a barátom volt. Szavak nélkül megértett engem, sokkal többet tudott, mint az emberek."
Nem a hernyódat szeretted, hanem azt a képet, amit rávetítettél. Elképzelted mindezt, de a hernyód nem volt képes valójában a megértésre. A családod és a barátaid látták, hogy abnormális, ahogyan kezeled az állatod, és ezért tartják az iránta érzett gyászodat is abnormálisnak. Lehet szeretni nagyon egy állatot, de olyannak szeresd amilyen, és ne ruházd fel emberi képességekkel gondolatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!