Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az egó-halál mint jelenségről...

Az egó-halál mint jelenségről érdekel minden. Tapasztaltál már ilyet? Hallottad már másoktól milyen az?

Figyelt kérdés
Meditalas,vagy bármi hatására. Mit éltél át? Mit éreztél? Aki nem érti a kérdést,ahhoz valószínűleg nem is szól.
2022. okt. 3. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehezen körülírható, és esetenként elég félelmetes élmény, nagyjából olyan mint "felébredni". Csak az a különbség, hogy ebben az állapotban megszűnik az idő, mint fogalom, a személyiség pedig teljesen lefoszlik az emberről. Ergo csak annyit tudsz, hogy létezel, de hogy ki vagy, milyen évet írunk, és melyik bolygón vagy az felidézhetelen, értelmetlen és jelentéktelen.
2022. okt. 3. 18:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt érzed ebben az állapotban, hogy mindentől független vagy, a gondolataid, az érzelmek, vágyak, sosem voltál egy velük, csak az egós azonosulás miatt azt hitted tévesen. De ez nem azonnal jelentkezik, több kisebb lépéssel érhető el,csodás felfedezés, pontosan azért szenvedsz, mert mindentől függőnek hiszed magad, közben a valóság az, hogy mindentől független vagy.
2022. okt. 3. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
De amikor visszatérsz az ébrenléti állapotba akkor az ego is visszatér ugyanugy, nem?
2022. okt. 3. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, visszatér, viszont arra hajlamos embereknél kiválthat pszichózist vagy egyéb mentális betegséget az élmény intenzitása, főleg ha felkészületlenül éri a dolog.
2022. okt. 3. 22:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor ennek az egeszene mi ertelme? Megtapasztalod az ego halalt de ebrenletben ugyanugy van ego
2022. okt. 3. 23:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt is megtapasztalod, hogy az egó "mögött" lévő tudat az egy?
2022. okt. 3. 23:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Talán érdekes lehet amikről itt beszélnek:

https://www.youtube.com/watch?v=T1eOUIt4zUE

Emlékezetem szerint Wilber mond valami ilyet:

The witness is the last stand of the ego.

Szerintem ez olyasmit jelent, hogy a tanú az egó utolsó darabja.

És mintha mondana olyat, hogy a "felébredés" következő része:

You are whatever is manifested.

Valami olyasmit jelenthet, hogy az vagy ami meg van jelenve. A tanú megszűnik és te vagy az amiknek eddig a tanúja voltál.

Bocs, nem vagyok tudatos az egóhalálban, amit írtam, csak emlékezetből írtam. Mivel nem vagyok azon a tudatossági szinten, ezért ez olyan, mintha egy hangya fantáziálna a turbófeltöltőröl.

2022. okt. 4. 00:07
 8/9 anonim ***** válasza:

#5 Úgy tudom, hogy az egó halálnak nevezett valami a legmagasabb éberségi szint.

https://www.youtube.com/watch?v=BlzXhiQa4mk

Ha csak egyszer véletlenül megtapasztalod, az még csak esetleg arra fog ösztönözni, hogy kutasd a módosult tudatállapotokat.

Akik tudnak rendesen meditálni, azoknak ez az alap tudatossági szintjük. Tudatában vannak a jelenségvilág mögött lévő kozmikus egységnek, de közben személyiségük is van és a jelenségvilágban tevékenykednek. Azt hiszem őket hívják misztikusoknak. De ez csak az én zavaros fantáziám a dologról, kérdezz meg egy misztikust, vagy vállj azzá.

2022. okt. 4. 21:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Amiket ott meg lehet tapasztalni, azok valóban csodálatos dolgok. Viszont ha nem térne vissza az egod, akkor társadalmilag diszfunkcionális maradnál, és a mai magyar társadalomban ez egyenlő lenne a zártosztállyal.

2022. okt. 4. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!