Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Pokolba fogok kerülni, de nem...

Pokolba fogok kerülni, de nem akarok. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz bűnöket követtem el. Majdnem börtönben is voltam, kaptam egy előzetest fű mag rendelés miatt. Füveztem, drogoztam, alkoholista és prosti is voltam.Egy életen keresztül kellene gyónnom, templomba járnom, de ez engem hidegen hagy. Nagyon nem hiszek istenben, és full hülyének tartok mindenkit, aki hisz benne. Karmában és reinkarnációban hiszek, talán még a pokolban is. Fiatalon jártam hittanra meg temploba is, az nem elég? Mit tehetnék? Lehet az élet maga a pokol?
2022. szept. 22. 05:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

És ezzel ártottál valakinek? (Magadon kívül? Gondolom innen ered a kérdés.)

Véleményem szerint ha végigdugod és végigdrogozod az életedet, de nem versz át senkit és nem ölsz, akkor az kevésbé bűnös cselekedet (már ha bűnös ilyen kontextusban), mintha vernél valakit pl. mert bal kezes, mert szerinted az sátáni dolog.

2022. szept. 22. 16:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha halálod előtt Krisnára gondolsz, akkor krisnához kerülsz, ha meg egy őzre, akkor őz leszel, tehát ha a piára gondolsz, akkor alkoholista leszel vagy gyümölcsfa hmm..
2022. szept. 22. 17:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A pokol önellentmondásos. Isten nem teremthet ilyet, mert poklot, max egy debil, gonosz, buta halandó teremtene, egy fejlett élőlény nem, isten pedig maga a létezés, így maga a fejlettség is.

Vagy csinál ilyet, de akkor nem isten, vagy nem csinál...

Ezek nem bűnök, amiket írtál.

2022. szept. 23. 13:41
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Oké, de azt nem írtad, hogy gyilkolsz is. Úgyhogy nem vagy esélyes a pokolra jutásra. Nem vagy rá méltó hogy a pokolba juss. Ahhoz még sok súlyos bűnt kellene elkövetned. Hitler kiérdemelte, de te?!
2022. szept. 23. 15:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Többnyire a keresztények kerülnek pokolra azért, mert ők egyfelől hisznek benne, másrészt félnek is tőle, a félelmük által pedig ezt teremti meg számukra a tudatalattijuk, miután meghalnak.

Amúgy, a vallások ítélnek meg minket, nem pedig Isten. Isten szabad akaratot adott nekünk és amíg nem ártunk vele másoknak, addig (az ő törvényei szerint, legalábbis) bármit megtehetünk. :)

2022. szept. 29. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!