A halott feletti virrasztásnak van szakrális jelentése, jelentősége is?
Ettől többre gondolok, nem mint népszokásra, hanem spirituális értelemben:
Gondolok itt arra, hogy teszük ezzel valamit a halott lelkéért stb.
Ez részben igaz, de nem teljesen, mert a halott lelkét is elbúcsúztatják, - szimbolikusan elengedik. Fontos, hogy a virrasztás közben így is érezzenek,
ezáltal így a lélek megnyugszik és könnyebben továbblép.
A saját lelkedet teszed inkább tönkre szerintem. Én eleve a temetés hagyományát nem tudom értelmezni, megérteni hogy ezt miért kell, miért kell szenvedtetni családot, barátokat, de hogy meg virrasztás is van, meg sok családtag meg is nézi az elhunytat…. Hát erre sosem találtam szavakat.
Én olyan traumát okoznék magamnak ami el sem tudok képzelni
Szeretett nagypapámat is megnézték páran a családból, én bele is örültem volna. Miért nem úgy akarnak rá emlékezni hogy mosolyog és él?
Egyértelmű...
Virrasztásnál az agy fárad, könnyebben vált olyan állapotokba, ahol tud kapcsolódni( akár saját halucinációhoz( pl álom), vagy érzelmi hullámhoz, vagy az elhunythoz. Így igazából búcsú, vagy bármi megtörténhet, s így biztosabb, hogy az elhunyt nem ment el addig, mert amint jött a halálhíre, kezdődik a virrassztás.
Sok jóra jó még az..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!