Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan kérjek bocsánatot...

Hogyan kérjek bocsánatot Istentől?

Figyelt kérdés

Bántottam nagyon csúnyán egy rákos embert. Rettentően sajnálom, Mamámat emiatt vesztettük el.

Hogyan tudnám ezt jóvá tenni? Hogyan tudnák bocsánatot kérni tőle??

2022. aug. 17. 21:26
1 2
 1/17 anonim válasza:
51%
Higgy abban, hogy Jézus meghalt a bűneidért, imádkozz, bánd meg a cselekedeteidet, keresztelkedj meg!
2022. aug. 17. 21:33
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

Na, ezt nem értem a kereszténységben: ha egy embert bántottál, miért Istentől akarsz bocsánatot kérni?

Meg miért nem próbálod meg valami jó cselekedettel jóvá tenni?

2022. aug. 17. 21:48
 3/17 anonim válasza:
100%
Miért nem a rákos embertől kérsz először bocsánatot?...
2022. aug. 17. 21:53
 4/17 anonim ***** válasza:
69%

"keresztelkedj meg!"

Ha vallásos gondolom azon túl van. 😅

2es nagyon jót írt egyébként .

2022. aug. 17. 21:53
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

3as jól mondta.

Ne istentől, hanem attól kerj bocsánatot akit bántottál.

2022. aug. 17. 22:01
 6/17 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem istentől kell bocsánatot kérni. Nem ellene vétettél. Jó cselekedetekkel nem lehet ellensúlyozni szerintem a rosszat. "Külön listán" szerepel a kettő. Ha megbánod, tanulsz belőle, és ezentúl emberségesen cselekszel, az a legtöbb, amit tehetsz. Ha hiszel istenben, akkor abban is hiszel, hogy látja a megbánásodat, és azt, hogy megváltoztattad az utadat.

Mondjuk fontos, hogy tényleg megbánd, amit tettél, és ne a büntetéstől való félelem vezessen. Bármennyit vezekelhetsz, imádkozhatsz, gyónhatsz, stb, ha a félelem a motivációd, nem a tényleges, őszinte megbánás, akkor semmit sem ér, bármit teszel.

2022. aug. 17. 22:04
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

"Jó cselekedetekkel nem lehet ellensúlyozni szerintem a rosszat."

- Gyanítom, ez reakció az én válaszomra, noha ott jóvátételről írtam, nem ellensúlyozásról.

És tettem ezt azért, mert az ilyen emberekre jellemző, hogy ha rosszat csinálnak, akkor magukba fordulnak, próbálnak maguknak szenvedést okozni ahelyett, hogy a világgal tennének jót, azt tennék jobbá.

Egyszerűen azért, mert előbbi egyszerűbb.

És azt gondolom, az őszinte megbánás nem marad jócselekdet nélkül.

2022. aug. 17. 22:10
 8/17 anonim ***** válasza:
53%
Őszintén megbánva és saját szavaiddal, valamit ajánlj fel neki valamit ellentételezésül, amiről nem mondanál le könnyen, de mégis megtennéd engesztelésül.
2022. aug. 17. 22:18
 9/17 Grimfox ***** válasza:
100%

Igen, részben a te válaszodra reagáltam.

Ebben teljesen egyetértek. Aki tanul a hibájából, a megbánásból, az igyekszik nem elkövetni ugyanazt a hibát, és más hibákat is megpróbál elkerülni, jót fog cselekedni. És a motivációdat is értem, miért buzdítod jócselekedetekre. Nem is fejtegetem a véleményem ezzel kapcsolatban tovább, mert a tiéd építő jellegűbb.

2022. aug. 17. 22:19
 10/17 anonim válasza:
27%

1 János 4:10 Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért.

Akkor tudsz valódi hittel Istenhez közeledni, ha tudod, hogy Jézus meghalt érted a kereszten, hogy a te bűneid megbocsáttassanak. Tekints magadra úgy, mint aki Jézus tökéletes áldozata által már igazzá lett. Úgy minta aki Jézus áldozata által minden bűnére bocsánatot nyert múlt, jelen és jövő időben. Ha pedig befogadod Isten szeretetét, akkor ez fog majd téged is képessé tenni, hogy másokat is szeress.

Az 1 János 4 további részét ajánlom olvasásra.

2022. aug. 17. 22:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!