Ezotérikus megközelítés szerint mi történik egy emberrel gyónáskor? Megszabadul az ember a megkötözöttségektől, tehát rontás kerül le róla?
A vallás hogyne lenne ezotéria?!
A legnagyobb misztikum a Teremtővel való kapcsolat.
A reformátusoknál az eleve elrendelés tételét követik. Mikor megszülettél, isten már előre tudta az életutadat-mivel mindentudó. Többek között a reformátusok emiatt az elgondolás miatt tagadták meg a gyónás szentségét, amikor leváltak a római kereszténységről.
Ettől függetlenül megbánhatod a korábbi bűneidet, és élhetsz tiszta életet ezután, bízva isten megbocsátásában, miután az ítélőszék elé kerülsz.
Mivel felmenőm nagyon bigott módon volt vallásos és gyerekként belerángatott a dologba, ami okozott maradandó sérüléseket, így én eléggé ellene vagyok a vallásnak.
Csak a kérdés láttán eszembe jutott hogy mi még csak nem is mehetünk a paphoz gyónni, mondjuk pszichológus helyett, ha már az nem működik
Pedig rosszabb napjaimon már azon is gondolkodtam hogy hívő leszek, de ugye annak meg csak úgy van értelme ha szívből jön. Nekem meg úgy nem fog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!