Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi történik az állatok lelkéve...

Mi történik az állatok lelkével haláluk után? Nagyon szeretnék erre választ kapni, ha lehetséges.

Figyelt kérdés
Fél éve rábukkantunk három eldobott, árva, kb. 2 hetes kiscicára. Édesanyám és én nevelgettük őket. Fecskendőn keresztül langyos tejjel etettük, gondoztuk őket. Az egész egy csoda volt, mintha a saját gyerekeim lennének. Két lány és egy kandúr. Mindhárman egyedi, utánozhatatlan és gyönyörű mintázatú bundával tündököltek. Az egyik lánycica, Baba kitűnt a testvérkéi közül gyönyörű fehér alapon világosbarna és halványszürke foltos bundájával. Talán mondanom sem kell, mind3-an külön egyéniségek és csodálatosak. Édesanyjuk hiányában egymásban találtak családra. Talán nem is volt ilyen összetartó, egymást ennyire szerető testvérhármas a világon. Sajnos néhány nappal ezelőtt megtörtént az, amit álmomban sem hittem volna, hogy megtörténhet. Már sötét volt és nagyon hideg, amikor gondoltam kipillantok a kiskertbe nyíló ajtón (nem tudom miért) és ekkor megláttam Babát a fűben fekve. Azonnal rászóltam: 'Kelj fel Baba! Megfázol!' de Baba nem mozdult. Úgy tűnt, mélyen alszik. Még néhányszor megszólítottam, mind hangosabban, de nem kelt fel. Közelebb mentem és... megijedtem, hogy talán beteg, mert nagyon furcsa pózban feküdt, ami eddig nem tűnt fel... Hozzáértem, és..... teljesen... hideg és... merev volt. Még most is reszketek, ezen sorok írása közben... Nem találok szavakat arra amit akkor éreztem. Ez már messze túl volt a fájdalmon. Elvesztettem az egyik 'gyermekem'. Azóta már nem is tudom hányszor sírtam ki szemeimet. Eszembe jutott egy macskasikoly, még korábban hallottam a szobából, és...nem is figyeltem rá, hisz a környékünkön sok macska van és azok folyton verekednek... Most már tudom, hogy szeretett Babám sikoltott. Soha nem bocsájtom meg magamnak, hogy nem siettem a segítségére. Még mindig nem tudom, mi végzett vele, talán egy másik macska... nem tudom. Baba merev testét másnap reggel temettük el Édesanyámmal. Még most is érzem a csípős, hideg levegőt és az arcomon lefolyó forró könnycseppek patakját. Megtört szívvel hánytam szeretett Babám fehér rongyba csavart testére a nedves földet. Én és két testvérkéje, teljesen elárvultak lettünk. Az egyetlen vigaszt az adja, hogy talán most egy jobb helyen van, és nagyon nagyon boldog.
2010. szept. 16. 00:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

együtt érzek veled kedves kérdező, és meg is tudlak nyugtatni, ha elhiszed, amit mondok. Tudod az állatoknak ugyanolyan lelkük van mint az embereknek, csupán nincsen olyan fejlettségben, de ugyanúgy érzik a szeretetet és törődést...s mivel a fizikai világ egy tapasztalópálya, ezért az állatok lelki is örökké él, akárcsak az emberé. Baba nevű cicád pedig most nyugodt és meghitt állapotban pihenhet még Istennel a lehető legnagyobb biztonságban, de az is elképzelhető, hogy reinkarnálódott már, és egy másik család szerető cicája lett azóta, bár nem tudom mennyi idő telt el a "távozása" óta. :)

ui.: nincs miért rosszul érezned magad, nem úgy van kitalálva a létezés, hogy az emberek szomorkodjanak örökre. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 16. 11:49
 12/19 A kérdező kommentje:

05:38, köszönöm és én is nagyon szeretném ezt hinni.

07:47, azt én is nagyon remélem.

Gönörf, megértem, hogy egy kicsit eltúlzottnak hangozhat amit leírtam, de amíg nem láttad hogy akárhol vannak, sosem hagyják egyedül a másikat, ha valamelyikük lemard, nyávog, és a testvérkéi azonnal visszasietnek hozzá (tudom, hogy a nagyon kicsi cicák összetartóak, de ők már fél évesek, és ekkor már nem szoktak annyira összetartani, legalábbis más macskák) hogy együtt folytathassák a játékot, és amíg nem hallottad, hogy dorombolják egymást álomba alvás előtt (és akkor nem nekem, csak egymásnak dorombolnak) addig nem tudhatod hogy szeretik-e egymást. És azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy a gyerekeim, hiszen anyacica hiányában úgy etettem, gondoztam, szerettem őket, mintha a gyerekeim lennének egészen majdnem mozgásképtelen koruk óta.

09:49, sajnos ismerek olyan embereket, akik (még a múltban) elképzelhetetlen kegyetlenséggel öltek meg macskákat. Nagyon haragszom az ilyen emberekre, akik nemcsak hogy nem szeretik és tisztelik, még az életét sem tartják tiszteleten, és a saját szórakozásukra ölik meg őket. Sajnos a világon több van ilyen emberből, mint gondolnád.

09:55, én is nagyon sajnálom a cicádat, nagyon remélem, hogy találkozhatunk még velük és köszönöm a megértésed.

2010. szept. 16. 11:59
 13/19 anonim ***** válasza:

"Sajnos a világon több van ilyen emberből, mint gondolnád."

Én szerintem még nálad is több ilyen embert ismerek sajnos:(.. De ez már nem ide tartozik.. Mindig optimistán kéne előretekintenünk, sajnos, legtöbbször csalódunk bennük.

2010. szept. 16. 12:40
 14/19 A kérdező kommentje:
11:49, nagyon szépen köszönöm a válaszod. Nagyon nagyon szeretném hogy igaz legyen, amit írtál, de biztosat aligha tudhatunk. Én hiszek Istenben és hiszek a reinkarnációban, mivel már nagyon sok ember beszámolt arról, hogy egy vagy több előző élete volt. Baba csak néhány napja távozott. Nagyon szeretném azt hinni, hogy az állatok is reinkarnálódnak, hogy újra és újra megszépíthessék az emberek életét.
2010. szept. 16. 12:45
 15/19 anonim ***** válasza:
ami velünk is. Haláluk után újabb feladatot választanak, vagy megismétlik a régit, újat tanulnak, és visszatérnek az ahhoz megfelelő alakban.. legeslegvégül pedig egyesülnek a létezéssel.
2010. szept. 16. 20:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező. :)

Nem azért tetted fel a kérdést, hogy meg tudd rá a választ? :)

Mi pontosan azért vagyunk emberek, mert biztosak tudunk lenni ilyen dolgokban. De most szeretnéd hinni, vagy hiszed is? Ha elhiszed, akkor biztos vagy benne. Eljött az idő, hogy a modern ember el tudja sajátítani a létezéssel kapcsolatos "magyarázatot"...én is onnan tudom ezeket a dolgokat. Nem áll szándékomban félrevezetni téged, vagy bárkit is. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 17. 09:48
 17/19 anonim válasza:
nekem sajnos tegnap előtt kellett elaltatni a cicámat nemgondoltam volna hogy egy állathoz ennyire tudok majd ragaszkodni, szörnyü volt végignézni ahogy ejti el a kis fejecskéjét, és énis épp ezen gondolkodtam hogy vajon hova kerül azután .. nagyon remélem hogy a menybe ... szerintem még kell egykis idő hogy tul tegyem magam rajta a párommal ugy döntöttük hogy megörökitjük tetoválás formájában hogy a szivünben és a testünkön is velünk legyen örökre.
2012. jún. 28. 16:24
 18/19 anonim válasza:
lehet hogyha te is meghalsz akkor találkoztok,de nem azt mondtam öld meg magad úgyhogy még viszontlátod sokára résztvétem :(
2017. máj. 26. 23:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Talán ha létezik a Pokol, ott már nem. De ha jók vagyunk.... Isten megadja nekünk ezt a lehetőséget.

És itt nem az újjászületésre gondolok.

Nem akarom elveszteni az emlékeimet egy új világban ahol más az anyukám, mások a barátaim... Hanem fent a Mennyben. Nagyon remélem hogy ott láthatjuk őket.

De mivan ha pl. Egy híresség akit soha nem ismertünk de szerettük tvből nézve, meghal és vele is találkozunk?

Vagy pl. Abr Lincolnnal? Mert egyszer létezett és ő is valahol a túlvilágon van, de vajon azon azok is láthatják akil nem ismerték?

2022. júl. 21. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!