Ha nem vált ki belőlem semmilyen spirituális érzést a jóga akkor az egész felesleges?
Ugye ez lenne a célja, de nem vált ki belőlem semmit, nem érzek tőle semmit. És a pózok közben is szenvedek, arra koncentrálok hogy sikerüljön a póz és tudjam magam úgy tartani nem hogy még ellazulni, amit mondanak közben hogy lazuljunk el és ne gondoljunk semmire.
Kinek mi a tapasztalata? Volt spirituális érzésetek tőle? megváltozott tőle a szemléletetek?
Nekem speciel egy időben sikerült egy olyan tanárnál kikötnöm, aki jógáztatott mindenkit mert neki az volt az útja.
Én meg felismertem, hogy az enyém nem az. Vannak számomra sokkal hatékonyabb módszerek is. Alapvetően saját magam fejlesztettem ki a számomra legmegfelelőbb irányzatot.
Keresd meg illetve fejleszd ki te is!
Minden
Ha ez így marad akkor a Jóga nem a te irányzatod. nme jó mindenkinek,
Vannak akik nem hajlékonyak és hiába nyújtanak nem lesznek azok. Ezeknek az embereknek a jóga csak szenvedés
Ez esetben mást, hatékonyabbat kell keresni
Én is így voltam ezzel
A nyújtó gyakorlatok légzéssel párosulva beindítanak egyfajta életerő/energiaáramlást a testedben. Ha jól csinálod, akkor a gyakorlatok végeztével frissebbnek és nyugodtabbnak érzed majd magad.
Persze nem biztos, hogy a testalkatod alkalmas ehhez a fajta mozgásformához. Tapasztalatom alapján a magas, vékony, hajlékony emberek szeretnek jógázni és pl. vannak olyan gyakorlatok (lótuszülés), amit egy alacsonyabb, testesebb egyén fizikailag képtelen szabályosan végrehajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!