Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha nem vált ki belőlem semmily...

Ha nem vált ki belőlem semmilyen spirituális érzést a jóga akkor az egész felesleges?

Figyelt kérdés

Ugye ez lenne a célja, de nem vált ki belőlem semmit, nem érzek tőle semmit. És a pózok közben is szenvedek, arra koncentrálok hogy sikerüljön a póz és tudjam magam úgy tartani nem hogy még ellazulni, amit mondanak közben hogy lazuljunk el és ne gondoljunk semmire.

Kinek mi a tapasztalata? Volt spirituális érzésetek tőle? megváltozott tőle a szemléletetek?

2022. febr. 23. 20:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azért egy Buddhista jógával megnézném az izomerősítés hogy megy xd
2022. febr. 24. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem azért jógáznak a buddhisták, hogy izompacsirták legyenek.
2022. márc. 7. 10:48
 13/16 anonim válasza:

Nekem speciel egy időben sikerült egy olyan tanárnál kikötnöm, aki jógáztatott mindenkit mert neki az volt az útja.

Én meg felismertem, hogy az enyém nem az. Vannak számomra sokkal hatékonyabb módszerek is. Alapvetően saját magam fejlesztettem ki a számomra legmegfelelőbb irányzatot.

Keresd meg illetve fejleszd ki te is!

Minden

2022. márc. 7. 18:15
 14/16 anonim válasza:

Ha ez így marad akkor a Jóga nem a te irányzatod. nme jó mindenkinek,

Vannak akik nem hajlékonyak és hiába nyújtanak nem lesznek azok. Ezeknek az embereknek a jóga csak szenvedés

Ez esetben mást, hatékonyabbat kell keresni

Én is így voltam ezzel

2022. máj. 5. 22:21
 15/16 anonim ***** válasza:

A nyújtó gyakorlatok légzéssel párosulva beindítanak egyfajta életerő/energiaáramlást a testedben. Ha jól csinálod, akkor a gyakorlatok végeztével frissebbnek és nyugodtabbnak érzed majd magad.

Persze nem biztos, hogy a testalkatod alkalmas ehhez a fajta mozgásformához. Tapasztalatom alapján a magas, vékony, hajlékony emberek szeretnek jógázni és pl. vannak olyan gyakorlatok (lótuszülés), amit egy alacsonyabb, testesebb egyén fizikailag képtelen szabályosan végrehajtani.

2022. aug. 1. 06:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Vékony vagyok meg alacsony és egy kicsit se hajlékony. Gyerekként is be voltam merevedve mint az állat és sose lett jobb
2022. aug. 1. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!