Ha nem vált ki belőlem semmilyen spirituális érzést a
jóga akkor az egész felesleges?
Figyelt kérdés
Ugye ez lenne a célja, de nem vált ki belőlem semmit, nem érzek tőle semmit. És a pózok közben is szenvedek, arra koncentrálok hogy sikerüljön a póz és tudjam magam úgy tartani nem hogy még ellazulni, amit mondanak közben hogy lazuljunk el és ne gondoljunk semmire.
Kinek mi a tapasztalata? Volt spirituális érzésetek tőle? megváltozott tőle a szemléletetek?
Nem, nagyon sokan magáért a mozgásért, az erősítő és nyújtó hatásáért csinálják, köztük én is. Volt már, hogy tőlem is kérdezték, mondogatom-e közben, hogy ommm meg ilyenek, hát nem, igazából én végigcsinálom a gyakorlatokat és amire koncentrálok, az az, hogy sikerüljön, meg hogy jól tartsam magam közben. Semmiféle spirituális élményem nincs és démonokat sem sikerült még megidézni vele.
2022. febr. 23. 21:48
7/16 anonim válasza:
Nem felesleges. Nálam sem szellemi hatása van, de én pl. mindig jobban érzem magam a gyakorlatok után testileg. Eleinte nekem is szenvedés volt, mert mikor elkezdtem, azelőtt jóideje nem is mozogtam igazán. Kellett kb. 1 hétnek eltelnie, miután már vártam, hogy újra csinálhassam a gyakorlatokat.
2022. febr. 23. 22:09
8/16 Grimfox válasza:
A jóga pózok önmagukban csak extrém tornagyakorlatok. A jóga eredetileg egy meditációs módszer, összekapcsolva a pranayama légzéssel(előbb ezt szokták megtanulni, csak utána kezdik az ászanákat). Nálunk, és indián kívül majdnem mindenhol csak amolyan tornagyakorlatként oktatják a testtartásokat, a meditációs módszereket nem tanítják meg hozzájuk. Az oktatók sem ismerik őket jobbára.
2022. febr. 23. 23:14
9/16 anonim válasza:
Amit a jógának neveznek - és gyakorolnak, az csak dzsesszbalett - zene nélkül.
.
A Hatha yoga (testi jóga) a jógának csak egy, de fontos része. Olyan gyakorlatok, amik lehetővé teszik a Raja yoga ([rádzsa jóga] 'királyi', szellemi jóga) gyakorlását, amiben a test nem akadályoz.
.
Persze, a testi jóga gyakorlásának is van haszna, bár csak 'átmozgatni' segít a testet az eredeti célja nélkül. Testgyakorlásképpen (torna) így is kiváló. Még akkor is, ha nem eredeti célja szerint használt.
2022. febr. 24. 09:07
10/16 anonim válasza:
Minden testmozgás hat a tudatra, hormonokra, csak valahogy manapság a hatást úgy képzelik el, mint az alkohol hatását vagy ilyenek, de nem ilyen jellegű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!