Van a családodban konteós? Ha igen, ki az?
Milyen összeesküvés-elméletekben hisz?
Hogyan kapcsolódsz, amikor elkezd róluk beszélni?
Hogyan vált konteóssá?
13 - Igen, de sajnos minden, amit leírsz, előfordulhat szimplán véletlen alapon is. Az, hogy valaki megtalálja a szerelmét és sok gyerekük lesz, ugyanúgy lehetséges, mint az, hogy valaki egy életen át nyomorog. Egyébként ez miért is támasztaná alá azt az elvet, mely szerint programozott világban élünk?
"mi is játszhatunk a sims-el, miért ne lehetnénk mi is egy szórakozása egy nálunk sokkal értelmesebb fajnak?"
Fontos különbség, hogy a sims játékban lévő karakterek sima programsorok, melyeknek nincs öntudatuk. Amikor a sims karaktered éhes, azt valójában csak a te agyad fordítja le éhségre, maga a karakter nem érzi át és nem is fogja fel. Egy sims karakter sosem fog ilyen kérdéseken gondolkodni, ugyanis nincs öntudata, ellenben velünk.
Van azonban egy fontos filozófiai feltételezés, ami a te elméletedet támaszthatja alá, de ennek a létrehozásához szükséges lenne a mesterséges intelligencia létrehozása. Mondok egy példát:
Létrehozunk egy programozott világot, ami mondjuk hasonlít a miénkhez. Az a világ fejlődik és idővel a benne lévők is elérnek egy olyan szintre, hogy ők is létrehozzanak egy programozott világot. Az abban lévő világ is fejlődik, és ők is létrehoznak egy világot öntudattal rendelkező lényekkel, és ez így megy száz, akár ezer, tízezer, ... végtelen világon át.
Az összegzés tehát az, hogy ismerünk összesen a miénkkel együtt pl. 10001 világot, melynek "tagjai" mindig csak az alattuk lévő világokat ismerik. Mi az esély így arra, hogy pont a mi világunk lenne a "legfelső"? Hiszen alattunk lévő 10.000 világban mindannyian azt hihetik, hogy ők vannak a ranglétra tetején, de mindannyian tévednek. Ez esetben elég valószínű lenne, hogy mi sem a "csúcson" vagyunk...
Tessék, latod te is hoztál egy elméletet. Bar erre mar szerintem kevesebb az esély.
És honnan tudod hogy mi nem csak programsorok vagyunk? Honnan tudod hogy nem az a program hogy mi itt azt higgyük, hogy önálló akaratunk van? Ha nem ezt hinnénk nem működne a sims.
Túl nagy a különbség emberi életek között. Túl nagy a különbség aközött hogy egy lány 20 évesen találkozik élete szerelmével, akivel ikreknek néznek ki, olyan körülmények között, amire semmi esély nem volt szinte, a pasi jól néz ki, értelmes, nem nárcisztikus, családszerető, jó apa... mint a mesékben. De ez a valóság, az ő valóságuk. Aztán ott van a másik véglet, mondjuk én, akivel meg csak a rossz történik. Mint egy szappanoperában. Ilyen nincs szerintem. Hacsak nincs irányítva minden. Engem erről már nem fog tudni lebeszélni senki. De van olyan celeb is, akinek le tudnám vezetni előtted az életét, kb. 20 jelet láttam meg benne, ami előre vetítette hogy mi fog vele történni. Én meg pont az elemző filozófus típus vagyok, szóval látok mindent
"És honnan tudod hogy mi nem csak programsorok vagyunk? Honnan tudod hogy nem az a program hogy mi itt azt higgyük, hogy önálló akaratunk van?"
Sehonnan, természetesen ezek a dolgok nem bizonyíthatók, ettől függetlenül nem valószínű lehetőség. Pl. azt sem tudjuk kizárni, hogy a világ csak 10 mp-cel ezelőtt jött létre, most teremtette meg Isten, Allah, vagy bárki is, és minden emléket csak most táplált a fejünkbe. Ezt sem zárhatjuk ki, ettől még zavaros lenne ebben hinni.
"Túl nagy a különbség emberi életek között."
És ez mit bizonyít?
"De van olyan celeb is, akinek le tudnám vezetni előtted az életét, kb. 20 jelet láttam meg benne, ami előre vetítette hogy mi fog vele történni."
Na, hát engem most érdekelne ez. Tudsz most is olyat mondani ismert személyről, ami később fog megtörténni és te tudod előre? Érdekelne, ha tudsz ilyen példát mondani a jövőre vonatkoztatva.
En meg azt nem fogom elhinni SOHA hogy volt itt a semmi, ott voltak kémiai anyagok, amiből lett egy ősrobbanás???(wtf) amiből lettek csillagrendszerek, bolygók, majd mi. Csak úgy a semmiből. Hat persze.
Az, hogy ekkora különbségek vannak emberek között a legnagyobb bizonyitek arra, hogy itt bem csak úgy véletlenül történnek a dolgok. Számomra legalábbis.
A lélek letezeseben is egyre inkább kezdek hinni, mert itt vagyok en is, te is, és nem fordítva. Miért vagy te pont te?
Dehogyis, előre hogy tudnám már? Olyat tudok, aki beleszuletett a milliárdokba és világsztár szülei vannak, na neki “meg tudom jósolni” hogy nagyon jól alakulnak majd a dolgai. Mert őt szeretik.
Akiről beszéltem egy konkrét ismert ember, akinek szétszedték a magánéletet és mivel en meglátom a jeleket, az ő életében is megláttam hogy ez nem lehet véletlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!