Létezik pre-karma?
10 - Szégyellem, de ahhoz képest, amilyen nagy érdeklődésem van az utóbbi időben a buddhizmus irányába, meglehetősen keveset tudok róla, igazából a napokban kezdtem el könyveket olvasni erről a témáról.
Én úgy tudom, - de kérlek javíts ki, ha tévedek - hogy a reinkarnáció lényeges eleme a buddhizmusnak.
"a külvilágon pörögni felesleges, mert ésszel felfoghatatlan a mátrix. A nyugalom és bölcsesség útja a belvilágba vezet."
Ez a fajta gondolkodás viszont távol áll tőlem. Ha annak idején nem foglalkoznak bizonyos emberek azzal, hogy a feketék elnyomása morálisan problémás, akkor még ma sem utazhatnának feketék és fehérek egy járművön.
Ha a nők helyzetével nem foglalkoznak annak idején feminista csoportok, akkor még ma sem lenne a nőknek szavazati joguk.
Nem tartom jó megoldásnak, ha nem foglalkozunk a külvilággal. Mit ér az én lelki békém, ha olyan úton nyerem el, hogy segítségre szoruló csoportokon nem segítek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!