Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezik pre-karma?

Létezik pre-karma?

Figyelt kérdés
Tehát előkarma, ami már azelőtt visszaüt, hogy elkövetnék valamit.
2022. jan. 27. 22:21
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

10 - Szégyellem, de ahhoz képest, amilyen nagy érdeklődésem van az utóbbi időben a buddhizmus irányába, meglehetősen keveset tudok róla, igazából a napokban kezdtem el könyveket olvasni erről a témáról.

Én úgy tudom, - de kérlek javíts ki, ha tévedek - hogy a reinkarnáció lényeges eleme a buddhizmusnak.

"a külvilágon pörögni felesleges, mert ésszel felfoghatatlan a mátrix. A nyugalom és bölcsesség útja a belvilágba vezet."

Ez a fajta gondolkodás viszont távol áll tőlem. Ha annak idején nem foglalkoznak bizonyos emberek azzal, hogy a feketék elnyomása morálisan problémás, akkor még ma sem utazhatnának feketék és fehérek egy járművön.

Ha a nők helyzetével nem foglalkoznak annak idején feminista csoportok, akkor még ma sem lenne a nőknek szavazati joguk.

Nem tartom jó megoldásnak, ha nem foglalkozunk a külvilággal. Mit ér az én lelki békém, ha olyan úton nyerem el, hogy segítségre szoruló csoportokon nem segítek?

2022. jan. 29. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!