Mi az oka, hogy más űrjárművet lőttek fel, szállt le és érkezett vissza a Holdról?
Így van, fizikailag képtelenség, senki nem járt a Holdon, a világ összes nagyhatalma pedig összejátszott a színfalak mögött, a szovjetek lehajtott fejjel elismerték hogy elvesztették az űrversenyt.
Most sme készül senki a Marsra, ez is csak színjáték. Most jobb? :D
> Hát az meg hogy lehet az a leereszkedő egység nem sokkal nagyobb mint az a gokard és akkor még hol vannak az emberek.
Nem sokkal?
A leszálló egység átmérője 4,2 méter volt (a talpakkal együtt 9,4 méter). A magassága 7 méter. A méreteket jól érzékelteti ez a kép: [link]
(De méregessél, hogy kb. ez mekkora mondjuk a szobádhoz, konyhádhoz, fürdőszobádhoz képest. De egy összehasonlítási alap: egy Suzuki Wagon R+ hossza 3,5 méter, szélessége 1,6 méter, ebben 5 ember viszonylag kényelmesen elfér a motorral meg mindennel, üzemanyaggal, csomagokkal együtt.)
Szóval ebbe a 4,2 méter átmérőbe és 7 méter magasságba azért elfér ez-az. Pláne, ha a kérdéses dolog összecsukható. (Lásd sadam87 válaszát.)
(A holdjáró amúgy ha jobban megnézed viszonylag egyszerű szerkezet, a kerekek nélkül eléggé lapos, még kinyitva is 1,1 méter magas volt. A hossza meg 3,1 méter volt.)
> Meg azért súlykülömbbség is rendesen lehet a kettő között az a karton doboz fele akkor súlyú mint a gokard!!
Nagyon nem. Az a bizonyos „karton doboz” – ha jól tudom – alumínium szendvicslemez volt.
A leszállóegység tömege 14,7 tonna volt. Ebből a visszatérő egység 4,5 tonna. A holdjáró saját tömege meg 210 kg volt.
De mielőtt leírsz olyat, hogy valami fele akkora súlyú, mint másvalami, nem lenne érdemes előtte utánanézni, hogy tényleg így van-e?
Akkor légyszi kÜldj egy fotót a kompról mert ezek szerint nem vagyok tisztába vele..beírtam a keresőbe és még a wikipédián is ezt adta be amit odatettem képet ezt a karton sátrat
és nem modul vagy mi a bánatom!!
Belenéztem, de nem tudom, az nekem miért jó, hogy egy betépett faszi, akinek látványosan lövése nincs a témához (jé, ebben hasonlít rád) hülyeségeket beszél 20 percen keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!