Szerinted mennyire fair, hogy ha az ember spirituálisan tenyleg többre hivatott, akkor nem tudhatjuk, hogy hogyan?
Ha tegyük fel igaz, hogy az ember képes teremteni, vagy manifesztálni, és ahogy leírják ez a képesség mindenkiben ott van, ahogy az a lehetőség is mindenkiben ott van hogy megvilágosodott legyen vagy épp kihasználja az agyának több százalékát és a többi ilyen vagy-igaz-vagy-nem dolog.
Ha, tegyük fel, ezek igazak, akkor mennyire tartod fairnek, hogy nincs hozzáférésünk, vagy nem tudjuk hogyan kell ezeket használni?
Mindenki más szinten van, valakinek megadatik, hogy hozzáfér bizonyos információkhoz, de ez a fejlettségi szintjének a mértéke.
Szerinted mennyire fair, hogy aki pl egyetemi szinten tud valamit amiért megküzdött arról egy óvodában lévő kisgyerek a pici tudásával hogyan tekint?
Miért tartod igazságtalannak, azt amihez nincs hozzáférésed?
Mindenért meg kell dolgozni, ingyen nem fogod megkapni, sőt tálcán sem fogják neked kinálni mindazt amit szeretnél. A munkáért jutalom jár.
Ha vágysz rá tegyél érte. A fenti tudáshoz /Akasha/ csak azok számára elérhető akik megfelelő időt, energiát fektetnek önmaguk fejlesztésébe.
Hogyan kaphatnál csak úgy egy tudást, hogy nem ha nem tudod mire kell használni?
Te mit tartasz kitaposott útnak? Én kb. az alábbi 3-mal találkoztam:
1. többezer éves egyházak idegen, elavult dogmái, amelyek a mai embernek nem adnak valódi útmutatást
2. ezo-katyvasz, amiben a valódi tudás keveredik egy rakás félreértéssel, önellentmondással, így biztos támaszt ez sem ad
3. igazi alapelvek, amelyek túlmutatnak a fentieken, de ezeket csak elvétve találjuk meg, és nem szerveződnek egy konkrét bejárható ösvénnyé (pl. olyan könyvekre gondolok, mint az Út a teljességhez, Jung munkássága). Aztán az is lehet, hogy ebben is tévedek. :)
Szóval lehet, hogy ez is egyfajta "út", de talán helytállóbb lenne a "bolyongás" szó használata.
#25 Nem jó a pelda amit hoztál.
Sok irányzat úgy mutatja be hogy "mar eleve tökéletesek vagy teljesek vagyunk de azért valahogy ez megis el van rejtve.
Tehát ha példát kéne hozni valami olyan lenne, hogy minden ember megszületne, és tudnák, hogy minden ember tud járni, mert megvan erre a képessége. A legtöbb ember mégse tudna járni, mert kb. hozzá se tud fogni, hogy oké de most mit kéne. Valaki még azt se tudná hogyan nézne ki. És akkor az egész népességből lenne 1-2 ember aki meg tud.
Szerencsére nem így vagyunk a járással, de valami hasonlónak látom a helyzetet a spirituális potenciállal kapcsolatosan.
Ha meg a befektetett munkát nézzük...
Nem várom hogy a sült galamb a számba repüljön, tudom, hogy tenni kell a dolgokért.
De láttam már olyat, hogy a befektetett munkának nem lett gyümölcse.
Plusz, nem igazán értem, hogy saját képességekhez (ha azok tényleg sajátok, mert mindenkiben ott van, és nem kívülről kell megszerezni), saját képességhez mért is kell pluszba munka ha már elvileg megvan?
A hangom használatához sincs kétléptetős belépőrendszer mikor megszületik valaki, hanem egyből ordít. Igen attól még ugyanúgy megtanul beszélni, csak ha a gyerek pl nem fér hozzá a saját hangjához mert "azert is meg kell dolgozni", akkor eleg nehéz, meg felmerül a kérdés, hogy akkor miért "sajátja" vagy "inborn". Ha kb ugyanannyit kell tennie érte, mintha nem lenne az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!