Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted mennyire fair, hogy...

Szerinted mennyire fair, hogy ha az ember spirituálisan tenyleg többre hivatott, akkor nem tudhatjuk, hogy hogyan?

Figyelt kérdés

Ha tegyük fel igaz, hogy az ember képes teremteni, vagy manifesztálni, és ahogy leírják ez a képesség mindenkiben ott van, ahogy az a lehetőség is mindenkiben ott van hogy megvilágosodott legyen vagy épp kihasználja az agyának több százalékát és a többi ilyen vagy-igaz-vagy-nem dolog.

Ha, tegyük fel, ezek igazak, akkor mennyire tartod fairnek, hogy nincs hozzáférésünk, vagy nem tudjuk hogyan kell ezeket használni?

2021. dec. 31. 13:07
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

#9 Akkor vagy nem áldozok fel semmit és szenvedek mert nem fejlődök, vagy feláldozok valamit és szenvedek, mert épp szellemi-fejlődök valahova, ami elvileg minden emberben megvan, mint képesség, csak épp nem tudja használni.

?

2021. dec. 31. 15:04
 12/39 Tudi333 ***** válasza:
100%
Nem kell feláldozni és szenvedni sem! Ez csak egy "program" a 9#-es válaszolóban, hogy akkor fejlődik ha keményen dolgozik érte. Mivel ez van benne, neki így megy. Bocsánat Grimfox!
2021. dec. 31. 15:18
 13/39 Grimfox ***** válasza:
75%
Nem a teljes képesség van meg az emberi lényben, hanem a lehetősége, néhány esetben már a csírája is. A lehetőség akkor teljesedik ki, kemény munka árán, amikor az azt akadályozó dolgot elveted. Amikor így hagysz el valamit, azt nem követi szenvedés. Csak akkor kezded el elhagyni az akadályozó tényezőt, amikor tényleg nem enged tovább haladni. A lappangó lehetőségek közül csak náhányat akadályoz már a csírázásban is valami, és ezek nem azok a "képességek", amiket először elsajátítasz. A legtöbb szellemi képességet egy bizonyos szintig fel lehet fejleszteni, és akkor ismered fel, mi állja útját a további fejlődésnek.
2021. dec. 31. 15:24
 14/39 SZücsöm ***** válasza:
73%
6 Vagy esetleg azt bizonyítja hogy úgy amblock nincs megvilágosodás, előző életek.
2021. dec. 31. 16:08
 15/39 anonim ***** válasza:
76%

1.

Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felméne a hegyre, és a mint leül vala, hozzámenének az ő tanítványai.

2.

És megnyitván száját, tanítja vala őket, mondván:

3.

Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.

4.

Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.

5.

Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

6.

Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.

7.

Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.

8.

Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.

9.

Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.

10.

Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.

11.

Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.

12.

Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak.

13.

Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenül, mivel sózzák meg? nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek.

14.

Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.

2021. dec. 31. 17:24
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, véleményem szerint több járható út, de a Dzsainizmus kiemelkedik mind közül szerintem. Az erőszakmentességről alkotott elképzelésük miatt a dzsainok az egyszerű vegetarianizmuson túllépve semmi olyan növényt sem esznek, ami a növény életét veszélyeztetné (mint például répát, hagymát, krumplit). Ember legyen a talpán aki Európában így tud élni.
2021. dec. 31. 17:51
 17/39 Grimfox ***** válasza:
81%
A burgonyát nem kell megölni, hogy a gumóit fogyaszthasd, bár általában így tesznek nagyiparban. Amúgy ez érdekes a jainizmusban, ha így állnak a dologhoz, mert a legtöbb vallás vagy nem kezeli élőlényként a növényeket, vagy nem foglalkozik az életükkel úgy, mint az állatokéval, és emberekével. Pedig a növények nagyon is élnek, sok esetben élőbbek, mint bármi más.
2021. dec. 31. 17:55
 18/39 anonim ***** válasza:

17. Mondjuk itt a növény és a gomba, meg én ideteszem pl. a medúzát(elvileg nincs agya) is, most jó kérdés, hogy ezek csak nőnek vagy van tudatuk is :o?

Na meg igen önvédelem szempontjából ölni is jogos lehet, bár én nem követek konkrét egy filozófiát, de helyette többet is alapul veszek.

2021. dec. 31. 18:03
 19/39 anonim ***** válasza:
Na meg nagy kérdés, én az élet tisztelet miatt nézek fel az ilyenekre, de akik 100% ban tudják, hogy van túlvilág annak meg nem lenne mindegy :o?
2021. dec. 31. 18:04
 20/39 Grimfox ***** válasza:
100%
Szerintem pont annak nem mindegy, aki teljesen biztosan tudja.
2021. dec. 31. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!