Tudatmódosító szerek àltal milyen tudatállapotok èrhetők el?
Hát én zen meditációt gyakorlok, és szoktam beszívva is rendszeresen meditálni.
(Bár tudom ezt normál esetben tiltaná az 5 fogadalom, de mivel függő vagyok, ezért az én esetemben nincs választás.)
Annyit tudok elmondani ezzel kapcsolatban hogy tiszta időszakokban, amikor azt érzi az ember hogy 💩 a meditáció, akkor megy igazából jól. Ilyenkor a nehézségek ellenére folytatni kell a gyakorlást, és el lehet jutni egy letisztultabb állapotba. Olyan ez kb mintha falakat kéne áttörni, és vannak keményebb időszakok, meg lájtosabbak, és ezek hullámokban váltogatják egymást. (Viszont amikor elérte az ember a határait, akkor ott ugye marha lassan halad megint...)
A fűvel az a helyzet, hogy baromi nagy nyugalmat ad. Így szinte azonnal el lehet mélyülni a gyakorlatban, és jóval stabilabb is maga a meditáció. Viszont csak a meglévő szinteket lehet átélni. Csak addig lehet eljutni a füves meditációval, ameddig már kijárta az ember az utat tisztán. Viszont a füvön nem lehet már újabb falakat áttörni, és így előrébb sem lehet jutni. (Ez a hátránya kb.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!