Tudatmódosító szerek àltal milyen tudatállapotok èrhetők el?
Az ilyen szerek 3 féle csoportba sorolhatók.
-Vannak pl a tompító, rekreációs szerek. (pl fű, alkohol, kratom, nyugtatók, ketamin stb)
Ezek csak általánosan jó kedvet csinálnak, vagy békésen el lehet tőlük lenni mint a tejbe tök. Ezzel a csoporttal önmagában nem lehet spéci tudatállapotokat elérni, bár pl a fűvel jobban mehet a meditáció (vagy pl megmutathat összefüggéseket) és így már spirituálisan is eredményes lehet.
-Vannak a keményebb parti drogok (pl speed, extasy, mefedron, 4-mec, kokain) amik óriási boldogságot/örömérzést okoznak. Ezt az átlag ember el sem tudja képzelni, így sokan amikor kipróbálják azt mondják hogy húúúú - azzta - ilyen van a világon? és egyből függővé is válnak. Ezek a szerek azonban inkább csak rövid ideig tartó hihetetlen boldogságot adnak, és aztán jön a lecsúszó, a megzuhanás.
-Vannak a hallucinogén pszichedelikus szerek (pl dmt, lsd, meszkalin, salvia, pszilocibin) amik utazást indítanak. Az utazás közben hallucinációk keletkeznek, és elmosódik a határ a belső - és külső között. Végeredményként akár a személyiség is lebomolhat, és így megvilágosodásszerű élményeket is okozhat.
Pl itt ahogy itt leírta a 2-es
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__102..
Az ayahuasca az egy itam amiben DMT van. Szintén képes rá hogy feloldja a személyiséget, és megmutassa a semmit - a nirvánát :) Viszont ez a semmi az amik igazából vagyunk. Egy üres, térszerű, tudatos jelenlét. A meditációval is el lehet érni, csak nehéz benne stabilan megmaradni. Míg a dmt tripp stabilan is képes benne tartani (mondjuk úgy pár órát). Ez egy hatalmas erejű spirituális betekintés, és aki mentálisan kibírja az egyensúlyba kerül.
Az LSD-től sem kell félni. Az valahol a dmt, és a varázsgomba között van. Persze van aki nem bírja, és megkattan - de aki eleve a spirituális keresés útján van, annak óriási betekintéseket is adhat.
Lényegében ha valaki pszichedelikus (önismereti) céllal akar betekintéseket kapni, akkor a hallucinogének a nyerők.
Én eddig csak az alkoholt próbáltam de azt nagyon sokszor.
Tud nagyon jó is lenni, amikor a legjobban van a hatás olyankor minden nyugodt, lelassult, békés. Sokkal közlékenyebb vagyok, rá lehet venni olyan dolgokra is amikre józanul a gátlásaim miatt nemet mondanék. Bátrabb is vagyok, kevésbé félek ha mondjuk megyünk kocsival és a sofőr állat módon vezet , olyankor mondom neki hogy miez, még még mert egyáltalán nem tűnik félelmetesnek az , ami józanul már az állj le kategória lenne.
Kellemes zsibbadást, szédülést érzek, könnyebbnek érzem a végtagjaimat, furán lerakom a lábaimat és az úgy marad ellazulnak az izmaim is. Úgy érzem hogy innom kéne még.
Ez a jó hatása, ami kb felível mint egy görbe és a csúcs után elkezd leesni.
Aztán ha szerencsés vagyok akkor csak kitisztulok és olyan leszek mint előtte ha nem akkor jön az émelygés (ezt utálom a legjobban…) esetleg hányás vagy öklendezés, bár ez attól is függ h mennyit ittam nyilván ilyenek nem lesznek 1-2 cidertől , de akkora jókedv se, de ha megiszok 2 -3 deci vodkát akkor màr elég valószínű:/ szóval általános rossz közérzet, émelygés, rossz kedv ilyenek.
Nálam másnap általában nincs, kb ennyi.
Nagyon köszi a sok hasznos választ.
Azért kérdeztem, mert a fű segít ellazulni, és nekem pozitív benyomàsaim vannak ezzel kapcsolatban.
Gondolkodom varázsgombàn. Próbàltam régen, de akkor csak szórakozàsra. A füvet sem röhögcsélésre használom. 5 perc után szabályosan “húz” valami, hogy meditáljak.
És még azért is érdekel, mert sok helyen olvasom, hogy a fű sem ajánlott. Ennek ellenére még nem kaptam olyan jelet, ami arra utalna, hogy ne csináljam vagy káros.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!