Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek képmutatóak az...

Szerintetek képmutatóak az ezotériások?

Figyelt kérdés
Sok ezotériával foglalkozó ember bölcsnek, tudatosnak és mértékletesnek mutatja magát, viszont nekem az az érzésem, hogy csak megjátszák magukat.

2021. nov. 15. 13:29
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
36%
A keresztények azért durvábbak. Főleg a fanatikusabbik. Aki már az evolúciót is tagadja.
2021. nov. 15. 15:14
 12/39 Grimfox ***** válasza:
100%
A fanatikusabb ateisták is ugyanolyanok pszichológiájukat tekintve, mint a vallásos fanatikusok. Ők nem tudják azt, amit állítanak, csak hiszik, mivel mindazt a rengeteg ismeretet, amit a tudomány felhalmozott, nem tudják ellenőrizni, és nem is akarják. Ők elhiszik. Ugyanúgy, ahogy egy vallásos azt, amit az adott vallás szent könyve, és vallásos vezetői, tanítói mondanak. Csak felcserélték az istent a tudomány kissé elvontabb, és személytelen képére. De alapvetően nincs különbség. És sokszor még csak nem is valós ismeretekben hisznek. Beszéltem már elvakult ateistával, aki középiskolai szinten nem volt képben dolgokkal, amikről beszélt.
2021. nov. 15. 15:27
 13/39 anonim ***** válasza:
0%

Igen, ilyen valóban előfordul.

De itt most az összes ateistáról volt szó, az meg már nem stimmel.

Járnak ide olyan ateisták is, akik józanul tudnak hozzászólni. Meg is kapják szépen a lepontozásukat.

2021. nov. 15. 16:30
 14/39 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem mindig. Láttam már elég jó ateista hozzászolólásokat olyan kérdéseknél, amik ezoterikus szempontból is kicsit soknak tűntek, és ott maximum a kérdező pontozta le őket, azon kívül más nem igazán. Nem teljesen értem, mit akarnak az ateisták az ezotéria rovatban, de van amikor hasznos a hozzászólásuk.
2021. nov. 15. 16:34
 15/39 A kérdező kommentje:
Srácok, Ti miért a keresztényekről meg az ateistákról írtok, amikor az ezotériáról írtam ki a kérdést?
2021. nov. 15. 18:46
 16/39 Grimfox ***** válasza:
100%
Párhuzamot vonunk a három csoport között, bár valóban kicsit elcsúszott a beszélgetés az eredeti témától.
2021. nov. 15. 18:58
 17/39 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező ezt te írtad: "Nekem is az volt az érzésem, hogy bort isznak és vizet prédikálnak, mint a keresztények" Akkor most hogy van ez?
2021. nov. 15. 19:18
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, mit jelent az hogy "ezotériások"? Ez kb. olyan mint "a vallásosak"
2021. nov. 15. 19:21
 19/39 anonim ***** válasza:
28%

Ezotériahívők.

Eredetileg az ezotéria a bennfentes tudást jelentette... csakhogy akkoriban még nem igazán ismerték a tudás, a tudomány fogalmát.

Ezért aztán a tudáson kívül mindenféle dolog, így a misztika és a babonák is ide tartozik.

Nézzünk egy egyszerű példát:

egy médium megnéz egy kártyalapot, a lehetséges 5-ből, majd ezt megpróbálja közvetíteni egy látónak.

A tudomány elég jól tudja vizsgálni ezt a jelenséget, és azt tapasztalták, hogy a látó 1 ezreléknél kevesebbel jobb, mint egy átlagember. Tehát kb. 20.001% arányban találja el a jó kártyalapot.

Persze olyan is van, hogy ennyivel rosszabb.

Előfordulhat olyan, hogy zavarba jön a feladattól, ezért nem működik a képessége.

A tudomány ezt a jelenséget is ismeri, és valamennyire ki is tudja védeni.

A tudós ennyit tud erről a témáról.

Az ezoterikus megpróbál a hasára csapni, és hangzatos, de teljesen értelmetlen kifejezésekkel megmagyarázni a hatás elvét.

Amit senki sem ismer.

2021. nov. 15. 20:03
 20/39 anonim ***** válasza:
59%
19. Ennyi butaságot összehordani... Gondolom, te vagy a kérdező csak másik reggel.
2021. nov. 15. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!