Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért jönnek ide az ezotériába...

Miért jönnek ide az ezotériába olyanok aki nem hisznek benne? Legalábbis, miért jönnek butaságokat írkálni?

Figyelt kérdés
Szerintem a Kérdező nem arra kíváncsi, hogy aki nem hisz benne, hogyan tudja lehülyézni, hanem értelmes válaszokat vár.
2010. szept. 4. 11:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"egy ember írja hogy szédül, meg fekete foltokat lát a szemével, milyen fajta szellem lehet.

én meg leírom hogy több A vitaminban dús ételt kellene ennie" Ebben és az ilyesmiben egyetértek, a többiben nem.

Az ezotéria szerint(AZ EZOTÉRIA SZERINT, azért emelem ki mivel nem tudom) a szellemeket nem lehet dróton rángatni. Én is csalónak hiszem azokat akik egyből pénzt kérnek, meg az asztro showt meg ilyeneket. De azt az asszonyt aki a környékünkön él és nem kér semmit a kéz rá tételért nem hiszem csalónak mert szerinte ha pénzt fogadna el ezért elveszne az ereje.

2010. szept. 4. 13:54
 12/26 anonim ***** válasza:
13:44 Nem érted? Az aurát 50 éve mágiának tartották, MA LELEHET FÉNYKÉPEZNI. Amit ma mágiának tartank lehet 100 év múlva tudományos tény lesz. Honnan tudod hogy nem?
2010. szept. 4. 13:55
 13/26 anonim ***** válasza:

folytathatnám a sorát sok sok dolognak hogy milyen sok mai tudományos dolgot a középkoriak mágiának tartanának. gyújtó, számítógép, tv, puska, milyen érdekes hogy egy sárkány hasonlíthat egy repülőgépre ami pl lézert vagy rakétát lő ki. A KÖZÉPKORI csak annyit láthatott belőle hogy valami aminek sebezhetetlen bőre van, az elejéből ki lő valamit és felperzseli a Földet.

Ami ma mágiának látszik, az 100-200 éve múlva tudományos tény lehet. Ezt miért ilyen nehéz elfogadni? Mert nincs benne a tankönyvekben?

2010. szept. 4. 14:00
 14/26 anonim ***** válasza:
67-es te milyen mágiában hiszel, vagy az ezotéria melyik részét képviseled?
2010. szept. 4. 14:13
 15/26 anonim ***** válasza:
semmilyen mágiát nem probálgatok, eddig csak ezt a kézrátételes gyógyulást próbálták ki rajtam és működött, én csak nem bírom azt a bezárt gondolkodást amit néhányan képviselnek. pl: A kézrátételes nőnek forró volt a keze, tehát miért ne lehetne hogy valami elektromágnesesség vagy ilyesmi gyűlt a kezébe? Meg olvastam Nemere István: Rejtélyes elődök könyvét, abban is érdekes BIZONYÍTÉKOKAT közöl és hihetetlen hogy a tanult ostoba tudósok csalásnak minősítettek jó néhány egyértelmű dolgot.
2010. szept. 4. 14:22
 16/26 anonim válasza:

A kérdés most sem az volt, hogy a hitetlenek szerint miről szól az ezotéria, hanem hogy miért írnak oda olyasvalakik, akik nem hisznek benne, értelemszerűen mindenki oda írjon válaszokat, amiről tud is valamit.

Mindig arról szónokolnak, akik nem hisznek benne, hogy foglalkozzunk olyan dolgokkal, ami az emberiség javát szolgálja, miközben az ezt írók többsége nem csinál semmi ehhez hasonlót sem. Ajánlom a google-t és az esettanulmányokat az agykontroll (vonzás törvénye) és a reinkarnáció kapcsán. Rengeteg bizonyított tényt olvashatsz, amit talán már te is megtapasztalhattál, lehet hogy rájössz, hogy ez a vonzás törvénye nem is hülyeség. Hogy lehet az, hogy aki tudatosan használja az AK-t, sokkal sikeresebb az életben, különböző lehetőségek érkeznek a semmiből, és pontosan az történik, amit "programozott" magának. Igen, létezik ez a kifejezés!

Nem az a hülye, aki hiszi és így tapasztalja ezeket a dolgokat, és itt még rengeteg ezoterikus dolgot is értek, hanem az, aki nem hisz benne és így mégsem jut előrébb az életben, pedig mindent megtesz érte. Ha ez utóbbi emberek hinnének olyan dolgokban mint a többiek, most egész máshol tartanának az életben. Az energia is létezik, mégsem lehet látni. A reinkarnáció is létezik, ajánlom olvasgass pár e-book-ot, és máris másként fogod látni ezeket a dolgokat.

De azt sztem mindenki bírja, mikor a hitetlenek semmi információ nélkül próbálnak okoskodni, de mikor bizonyítékot kéne állítani az ezotéria nem létezésébe, azt mindig elfelejtik, vagy olyannak kezdik megmagyarázni, ami nevetséges, mindent a fizika törvényei sem tudnak, vagy szted a fizika miben segített a jobb agyféltekés rajzolásban, az AK technikáiban, a villámolvasásban, a regressziós hipnózisban, és abban hogy képesek vagyunk megálmodni a jövőnket?

Te is inkább álmodd meg azt, hogy hogy kell nem bele szólni abba, amihez nem értesz!

2010. szept. 4. 14:26
 17/26 anonim ***** válasza:
Damonhill, tehát Nemere István könyvével arra akartam célozni hogy nem az ezotériát védem. Hanem a nyílt gondolkodást védem, a begyepesedett tanult ostobák ellen.
2010. szept. 4. 14:30
 18/26 anonim ***** válasza:

"BIZONYÍTÉKOKAT"

A bizonyíték nem az elméletnél kezdődik (példa: Megjavítottam a biciklimet, elméletileg működik, DE még ki kell próbálnom). A föld laposságát a vallás, és a félelem hozta elő az emberből, nem volt benne semmiféle tudományos. Ezotéria nincs. Ha valami mégis bebizonyosodik a tudomány által, akkor máris kikerül az ezotéria körei közül. Magyarul nem lesz jézuska apró csodája, hanem elmagyarázott, és kipróbált tény. Ez a különbség a kettő között, a hit, és a tudomány között. Mellesleg, ezt mind úgy írom, hogy én is hívő vagyok, csak én nem a katolikus vallásban, vagy az ezotériában, hanem a láthatatlan rózsaszín egyszarvúban, ami végül is paradoxon, mert hogy lehet valami ami rózsaszín láthatatlan.

( [link] )

2010. szept. 4. 16:41
 19/26 anonim ***** válasza:
Vannak, akiknek a bunkózásnál ki is merül minden képességük.
2010. szept. 4. 16:45
 20/26 A kérdező kommentje:

Csak azért tettem fel a kérdést, mert én voltam ilyen eseményeken ahol Angyaloztunk, Reikiztünk és működöt.

Én tapasztaltam és nem csak én. Volt mikor 5-7-en voltunk egy szobában és mindannyian éreztük az Angyalokat akiket hívtunk. Meleget fényt. És még sok érdekes dolgot, érzést ami olyan kellemes, hogy bele lehet aludni.

Szóal én azt nem értem, hogy sokszor olyanok ugatnak, akik nem is tapasztaltak ilyet meg sem próbálták.

Kérdezők és válaszolók közül is gondolom sokan foglalkoznak Angyalokkal és Reikivel mégis le vannak ugatva és ez elszomorít, hogy ilyen hozzállással minek jön ide az iylen ember? Én tudom, hogy létezenek ezek a dolgok, oylan nincs, hogy rajtam kívül még 10-en érzik hasonlóan magukat, csak nem képzelem be magamnak. :-))

Ok, hogy Őket nem érdekli(én ezt maximálisan elfogadom, nem erőltetem rá senkire az igazam Ő dolga), de ne írjon be olyan válaszokat amik úgyse hasznosak a kérdezőnek.

2010. szept. 4. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!