Hogy hivják azt az albumot ami a régi filmekben van és halottak képei vannak benne a családtagokkal (általában a horrorokban van ilyen)?
Szerintem halottas album...Nem csak horrorokban van.A kereszt szüleimnek is volt.Aztán nekünk adták :O
A felravatalozott halott rokonaink voltak a képeken,körülötte a gyászoló családtagok :(
Rendőrségi nyilvántartás,
igazságügyi boncolási jegyzőkönyvek.
50 éve még fotográfust kellett hívni, élőkről is alig készült fénykép..., drága hobbi volt.
Nem válhatott népszokássá, egyedi extrém példa lehetett efféle album.
Én úgy tudom, h ezt az albumot babonából csinálták, csinálják, h a lelküket idekössék.
Ez ugrott be most így hirtelen.
Rengeteg virág, koszorú a ravatalon, később a síron sokakat gyönyörködtet.
Ezt fotózni "hű de sokba került, elhervad és maradjon róla emlék" alapon is elterjedt.
Sajnos a halálesetek 30-40%-ában nem is javasolják, hogy a legközelebbi hozzátartozók megnézzék a szerettüket, hivatalos azonosításhoz is diszkréten mást kérnek fel.
Őket fényképezni pláne morbid lenne.
Én azt hallottam, hogy a halott embereket lefotózták valami szellem, vagy lélekkel kapcsolatos dolog miatt. Volt sok ilyen képem ( iskolai előadásra kellett), de már nem találom őket.
Ha lejjebb görgetsz van róla egy kis szöveget, ha tudsz angolul megérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!