Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Maga a sötét félelmetes vagy...

Maga a sötét félelmetes vagy az ismeretlen, hogy nem látjuk mi van a sötétben?

Figyelt kérdés
2021. szept. 19. 22:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a félelmetes, amit a sötét mögé képzelsz.
2021. szept. 19. 22:45
 2/10 Grimfox ***** válasza:
100%
A sötéttől való félelem ösztönös, mert az ember fő érzékszerve a szeme, és az aktív napszaka a nappal. Sötétben a fő érzékszerv alig használható, és a legtöbb ragadozó aktív éjjel, ehhez megfelelő érzékszervekkel. Ezért az ember fél éjszaka, és bármikor máskor, amikor a látása gátolva van. Ezt az ösztönt nem ölte ki az sem, hogy különböző világító eszközöket használunk több ezer éve. Mi van a fénykörön túl? Mi történik, ha kialszik a fény? Ezek az ember tudatán is átfutnak, a tudattalanban, az ösztönök szintjén ezek nem kérdések, hanem egyértelmű fenyegetettségérzés. De hogy a kérdésre is válaszoljak, inkább az ismeretlen. Hasonló fenyegetést sokan éreznek, ha egyedül vannak az erdőben például. Ott is a csökkent látásviszonyok miatt érzi az ember a fenyegetést, hiába tudja, hogy például Magyarországon aligha támad rá bármi ragadozó.
2021. szept. 19. 22:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem az ismeretlentől, hanem hogy nem látjuk a közelgő veszélyt. Három dologtól félünk eredendően: a sötétségtől, a leeséstől (egy csecsemő tenyeréhez ha hozzáérsz azonnal az ujjadra markol, megvan?) és a hüllőktől. Ez még az állati létből maradt, amikor a fákon éltünk.
2021. szept. 19. 23:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Ezek csak általános dolgok
2021. szept. 19. 23:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mivel a kérdés is az.
2021. szept. 20. 00:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a sötétben érzem jól magam. Nem vagyok torz vagy csúf. Egyszerűen az az én világom. Így nekem bármi van a sötétben, nem félelmetes.
2021. szept. 20. 20:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6: Akkor lehet, te vagy a félelmetes😁
2021. szept. 20. 20:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! Egy igazi Cukorborsó vagyok 🙃
2021. szept. 20. 20:46
 9/10 anonim ***** válasza:
83%
Én a sötétből elő jövő kis szürkéktől tartok. Nem értem miért, honnan jött ez, de gyerekkorom óta vannak szürkés paralízises álmaim.
2021. szept. 20. 23:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Én sosem féltem a sötéttől, akkor se, amikor normálisan láttam :D aztán elromlott a szemem, amúgy is "vak" voltam (jó, nem vak, szemüveg segített volna, de attól mindig rosszul voltam, és évekig nem hordtam, aztán lett kontaktlencse, na az kicsit feldobta nekem a világot), szóval így sötétben is sokkal jobban tájékozódom egy átlagembernél :D
2022. aug. 6. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!