Tudatos álmodás, miért nem megy? (WILD/WBTB)
Már több hete próbálkozom vele, de egyszerűen nem megy. Mindig muszáj nyelnem vagy valami hasonló. Próbálkoztam theta zene hallgatásával alvás közben, de az se működött. Amikor összgyűlik a nyál a számban nem bírom ki nyelés nélkül és elkezd a szám remegni amíg nem nyelek, de újabb ellazulásig nem működik.
Van erre valami meditációs gyakorlat esetleg, hogy gyorsabban menjen, eléggé nehezen alszom el alapból?
Milyen tapasztalataitok vannak?
Mennyi idő ez a folyamat?
Még annyi hogy 5 illetve 7 óra alvás után szoktam próbálkozni.
Egyébként hipnagóg hangokig sikerült eljutnom, de csak egyszer azt is már több mint egy hete és 0 óra alvás után, illetve a végtagjaim mindig zsibbadnak, csak a nyelésnél mintha visszaesnék mindig picit.
Már miért lenne jó?
Az a célom, hogy sikerüljön.
Mi? A tudatos álom? Már hogyne lenne az, ha nem kellemes, maximum ha félig tudatos. Sikerült már régebben, de úgy hogy rájöttem és bepánikoltam hogy nem marad időm stb, ezért fontos a WILD technika.
Légyszives a kérdésre válaszolj, tapasztalatok, meditációs technika, stb...
Számomra először úgy sikerült hogy az álom ideje alatt tudatosult bennem hogy alszom és hogy az álom képei kedvemre módosíthatóak. Semmilyen technikát nem használtam,azonban rengetegszer járt az agyam a témán,főleg az elalvásokat megelőzően. Ma már legtöbbször sikerül is úgy elaludnom hogy már tudatosan lépek az álomban.
Szerintem ami általános segítséget nyujt az a szimpla meditáció valamint még az ha sokat foglalkoztatja az elméd a dolog. Esetleg próbáld meg több technika együttes alkalmazását.
Remélem sikerült ötletet adnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!