Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Tudatos álmodás elérésére...

Tudatos álmodás elérésére milyen pózba aludjak? (WILD)

Figyelt kérdés
Arra a technikára gondolok, amikor megörzöd tudatosságot míg álomba nem kerülsz. Eddig egyszer sikerült ez nekem. 4-5 órakor felkeltem, fél órát olvastam, lefeküdtem, és ahogy azt olvastam,relaxaltam,majd a hátamra feküdtem, tenyereket lefele, és figyeltem a szemhéjamon levő képeket. Egy ideig ezt csináltam de sehogy se sikerült, ezért kényelmesen az oldalamra feküdtem (ahogy aludni szoktam), de még mindig figyeltem, hogy megőrizzem a tudatosságomat. És sikerült.Hipnagóg fázis után(nem alvási paralízis) tudatosan álmodtam, és pont hajnalba, a szobámba az ágyban kezdődött az álom, onnan keltem fel és ment is minden(azt hiszem ezt asztrális projekciónak hívják). Na de ez összezavart, mert mindenhol azt olvastam, meg láttam videóba, hogy a hátadon kell legyel, de nekem az első ilyen WILD technika az oldalamon sikerült, és végig tudatos tudtam maradni. Akkor továbbra is az oldalamon próbálkozzak, vagy a hátamon majd oldalamon? Kérlek segitsetek! Válaszaitokat előre is köszönöm :)

#álmodás #tudatos álmodás technika
2017. szept. 5. 21:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Aki esetleg ezt olvassa és kedvet kap a tudatos alváshoz hogy jujj de jó bármit csinálhatok... Csak szólok hogy van egy olyan dolog is benne amikor az agyad ébren van de a tested még blokkolva van (hogy álmodban ne mozogj) és hát ilyenkor képez az agyad olyan dolgokat hogy egy KIB**ZOTT DÉMON ül a mellkasodon és te nem tudsz miatta mozogni (ez nem álom hanem halucináció) vagy akár gyengébb dolgok is lehetnek pl. Sikolyok, fal kapargatás, szörny jelenlétének hite stb. (Csak szóltam, javításatok ki ha f**zságot írtam:))
2017. szept. 5. 21:25
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem több, mint húsz éve vannak tudatos álmaim, iskolás koromban voltak a leggyakrabbak, akkor akár heti több alkalommal is előfordultak. Soha nem tettem értük semmit, nem használtam semmilyen humbug technikát.

Általában egyszerűen csak eszembe jut álmomban, hogy álmodom. Illetve van, hogy egy kicsit kételkedek - nem tudom eldönteni, hogy álom-e ez vagy valóság. De ekkor ugrok egyet, vagy mozgok és az érzésből rájövök, hogy álom.

Régen ilyenkor az álom szélét próbáltam meg elérni, ahogy rájöttem, hogy csak álmodom, elkezdtem szaladni nagyon gyorsan egy irányba (mivel a tudatos álom az ébrenlét határán következik be - a test már érzi a külvilágot, így az agyad rájön az álmodás tényére - nagy az esélye, hogy hamar fel is ébredsz - vagy visszasüllyedsz mélyebb alvásba, amikor meg elfelejtheted, hogy álmodsz, esetleg félig tudod - szóval ezért futottam gyorsan), hogy megláthassam az ámom szélét.

Természetesen speciális pózt sem használtam soha, fölösleges. Úgy kell aludni, ahogy szeret az ember. Ezeknek a speckó pózoknak max annyi lehet a lényege, hogy az ember olyan kényelmetlenül alszik tőlük, hogy a test jobban megőrzi a valóság érzését, ezzel esetleg segítve az álombelo felébredést. De ez egyáltalán nem szükséges.

Amúgy meg túl van hypolva az egész. Manapság sokan azt hiszik, hogy olyan, mint az Inception. Pedig egy nagy fenéket. Nem fogsz hatalmas városokat teremteni, nagy valószínűséggel semmit sem. Nem fogsz megtapasztalni normálisan olyat, amit a valóságban nem ismersz, hiszen az agyad nem ismeri az érzést (az álombeli repülés is tulajdonképpen az úszás érzése). Szóval továbbra se fog a pisztoly normálisan elsülni, ha soha nem lőttél, vagy nem fogsz valósághűen autót vezetni, ha soha nem is tetted.

Én mondjuk soha nem próbálkoztam teremtgetéssel, bár az biztos, hogy tudatos álomban tudom irányítani a körülöttem levőket és nagy valószínűséggel azt fogják mondani, amire erősen gondolok.

2017. szept. 5. 21:32
 3/11 anonim ***** válasza:
12%
Tudom ajánlani Rodin A gondolkodó pózát. Előtte az Ásító inas pózát vedd fel, úgy biztosabb.
2017. szept. 5. 23:03
 4/11 anonim ***** válasza:

Soha nem gyakoroltam a tudatos álmodást, de volt hozzá kapcsolódó élményem. Egyszer meditáció közben elaludtam. Vizualizáltam a számokat visszafelé amikor átcsapott álomba. Valami terem szerübe kerültem, ahol tesztet írtam. Valahogy rájöttem, hogy nem ezt csináltam az előbb, hanem meditáltam és ez egy álom. Majd folytattam a meditációt ott ahol abba hagytam.

Én mindíg hátonfekve vagy ülve csinálom, mert csak így tudom teljesen ellazítani magam.

2017. szept. 6. 07:17
 5/11 A kérdező kommentje:

1#, ahogy a leírásba említettem, én is átestem egy ilyen hipnagóg fazison, ami bár nem alvási paralízis, de én is halucináltam, csak nem részleteztem. Elalvás közbe, az ágyba befele fordultam, és láttam valami tükröt magam elött, amibe láttam, hogy mögöttem valami démoni lény van. Tökéletesen tisztába vagyok, hogy ebből alvási paralízis is lehetett volna(amiről te beszéltél).

2#, Az emberek régen figyeltek álmaikra, ezért nagy valószínűséggel a régi ember mindig is tudatosan álmodtak. Ugy tartották az álmok jelentenek valamit ezért mindig figyelték, ismerték álmaikat, s igy mindig tudtak, hogy álmodnak (tudaos álomba kerültek, de nem tudták valöban, hogy mi is ez). A main embert már egyáltalán nem érdekli, hogy mit álmodik, ezért ezt a képességet már elvesztettük, de még mindig előtudjuk hozni. Te azok a szerencsés emberek közé tartozol, akikben megmaradt ez a képesség. És amugy sajnállak, hogy nem használtad ki. Elhitetted magaddal, hogy nem tudsz teremtreni,nem fogsz új dolgokat átélni. Minden a fejedben jétszódik, rajtad áll. Ha pisztój kerül a kezedbe az a szerint fog elsülni, ahogy te elképzeled, a repülés is olyan lesz, ahogy te elképzeled. És ha megeteted magad, hogy x y dolgot nem lehet, akkor álbodban sem fog sikerülni. Bár mindig tudtam, hogy álmodsz, soha nem haladtál előre semmit (futottál mint a hülyegyerek). Vannak egyszerü lépések teremteni(ezek nekem is sikerültek):Ha egy épületbe vagy és akarsz valakivel találkozni, akkor el kell képzeld, hogy ott van a szomszéd szobába. És ennyi, teremtettél is egy embert... Ha magasabb szintre lépsz tudatos álom téren, akkor biztosan össze is tudod inceptionozni a világot :)

2017. szept. 6. 08:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy csináld ahogy egyszer már elèrted. Mindenkinek más ès más módszer a nyerő. Neked ez. A legfontosabb az, hogy pár óra alvás után felkelj, olvass, gondolkozz, stb. Lènyeg, hogy beinduljon a tudatos gondolkodás. Erre elèg kb 20 perc fèl óra. Aludj vissza miután felèbredtèl az általad leírt módon. Hozzáteszem ha 2 rèszletbe alszol minden nap akkor sokkal hamarabb sikerül ez. Ezek mellett az èjszakai 5 óra ès a dèlutáni 2-3 óra ritmusával csodákra lesz kèpes az elmèd mikor inaktív tehát èber állapotban van.
2017. szept. 6. 11:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Kutyapóz vagy rotakapa...
2017. szept. 6. 11:27
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Kettes vagyok:

Azt látom, kedves kérdező, hogy álokoskodásban és lekezelő dumában kiművelted magad, csak ugye az a baj ezzel, hogy én valódi tudatos álmodó vagyok, míg te csak szeretnél az lenni...

2017. szept. 6. 18:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2#. Tisztelettel, de már volt egy jó pár tudatos álmom, s már egy haladó technikával is sikerült álomba kerülnöm. Amiket leírtam azok pedig igazak, mindet olvastam, vagy netről, vagy Paul Tholey tudatos álomkutató könyvéből.
2017. szept. 6. 18:16
 10/11 anonim ***** válasza:
nekem vannak technikáim, én is tudatosan álmodom. ha érdekel írj
2017. nov. 15. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!