Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez tudatos álom volt vagy nem?

Ez tudatos álom volt vagy nem?

Figyelt kérdés
Már több mint egy hónapja gyakorlom a tudatos álmodást (ezerszer megkèrdem magamtol álmodoke) s már párszor sikerült is de mindig nagyon alacsony szintem. Eddig 2 volt ami kicsit is tovább tartott. A többibe nem felkeltem csak egyszerüen tudatosságomat elvesztettem, mintha folytatodott volna tovább az álom. Na de ma éjnel nagyon érdekes dolog volt. Nagyon rosszul aludtam, éjjel pisilni kellet, idebent nagyon meleg volt, kint pedig vihar ami nagyon zajos volt. Az történt, hogy egy csomószor rájöttem, hogy ez csak egy álom. Kettőbe beszélgettem is emberekkel és mondtam nekik amit mondani kell Tholey szerint: Mit akarsz? Vagy amikor éreztem hogy vége lesz az álomnak akkor találkozzunk!. Amivel a bajom van az az hogy nem tudok visszaemlékezni, hogy mi is törtènt, pedig a tudatos álomra tökèletesen emlékszel. Egy csomo álomba emlékszek hogy thdatomra ébredek de nem is emlékszek mig csináltam. Tudatos álom volt? Mit tegyek, hogy ne legyen ilyen és valóban tudatos álom legyen? Válaszokat előre is köszönöm.

2017. aug. 29. 08:18
 1/5 anonim válasza:
Egy barátom azt mondta hogy ő úgy gyakorolja a tudatos álmodást, hogy a nap bármely szakában kérdéseket tesz fel magának( hol vagyok, milyen nap van, stb) meg csipkedi a karját,és amikor már ez rendszeressé, a napjai részévé válik, egy idő után az álmaiban is eszébe jut, és észreveszi magát hogy álmoduk. Ez egy hosszú, időigényes munka, és az elején csak kis időre sikerül tudatodnál lenni, de ne keserítsen el:)
2017. aug. 29. 10:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Pont igy gyakorlom a tudatos álmodást, sőt egyszer majdnem sikerült egy haladó technika is(megörzöd tudatosságod elalvás közben, de anyum elkezdett zakatolni s felébredtem -.-). Már az alkotó álom cimu konybet is elolvastam, tehat aval amit irtal en mar reges reg tisztaba vagyok. :). Inkább a haverod válaszára lennék kiváncsi, tapasztalt e már ilyent?
2017. aug. 29. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem volt igazàn tudatos àlom.Csak màr annyira begyakoroltad a dolgokat,hogy sima àlomban is spontàn működik.
2017. aug. 30. 06:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a tudatos álmodás előszobája.

Ez még nem a tudatos álmodás, mert itt még csak tudatodra ébredtél egy pillanatra, de eleinte mindig kizökken az ember.

Szóval ez egy folyamat, ami annyit jelent, hogy jó úton jársz.

Az első tudatos álmodás amúgy sem tart sokáig, mert amint tudatára ébredsz meglepődsz és ez csak pár másodpercig tart, és automatikusan felébredsz.

Egy srác tanácsolta, hogy mikor tudatodra ébredsz forogj egyet a saját tengelyed körül, ezzel stabilizálod a tudatos álmodat.

Ő ezt szokta csinálni.

Azonban nem tudom olvastad-e a tudatos álmodásnak van egy kellemetlen része is, az alvás paralizis.

De ettől em kell megijedni, ez csak pár másodpercig tart, és szerintem nem mindenki tapasztalja, de az elején tudatos álmodásra ébredsz és amikor kizökkensz előfordulhat ilyesmi ébredés előtt.

De amint sikerült tudatos álmodni, ne minden éjszaka csináld, mert többen mesélték, hogy nagyon fáradtak lettek.

Szerintem ha tudatosan használod, pl. rémálom átalakítása vicces álommá, vagy tanulmányaidhoz, munkádhoz kreativitás gyakorlására, vagy visszatérő reinkarnációs álom megértéshez, vagy csak szimplán kikapcsolódásként, de nem mindig, hanem egyensúlyba tartod a szervezet természetes regenerációs folyamatát,a kkor ezzel még ki is egészíted és nem fárasztod a szervezeted.

Amúgy önértékelési problémánál vagy cél elérésénél is nagy segítség lehet, hiszen álmodban bármit megtehetsz, és az agy mivel látja, hogy tök jó meg tudom csinálni automatikusan átprogramozódik az optimista üzemmódba egy idő után.

Szóval csak intelligensen használd és csakis jóra.

2017. aug. 30. 12:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Megint volt egy ilyen álmom, mit tegyek ellene, hogy valóban tudatosuljon bennem, hogy ez egy álom és azt teszek amit akarok, én irányitom... stb.
2017. szept. 1. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!