Tudatos álmodók (wild), ilyen éberen belépni a álomba?
Igazából mondhatni tudatos álmodó vagyok, de direkt soha nem sikerült tudatosan álmodnom.
Ma történt hogy felébredtem egy “tudatos„ álomból. Csak egy pillanatra nyitottam ki a szemem majd vissza is csuktam. Kb. 3 másodperc múlva megpróbáltam felemelni a kezem de nem tudtam. Nem paráztam be mert gyakran ébredek úgy még 1-2 másodpercig paralízisben vagyok. Na ezután elkezdett zúgni a fejem , de úgy mintha egy repülőgép mellett álltam volna. Ez kb 4-5 másodpercig tartott, aztán elkezdtem ilyen fehér fényeket látni. Végül kinyitottam a szemem , de még egy fél másodpercig zúgott a fejem. Szóval nem sikerült belépni az álomba...
A kérdés az hogy ez az volt amit gondolok , hogy éber tudattal aludtam el félig meddig , vagy megőrültem :D ?
"Csak egy pillanatra nyitottam ki a szemem majd vissza is csuktam"
A felszínes alvás jele.
"megpróbáltam felemelni a kezem de nem tudtam"
Alvási paralízis. Alváskor nem kóros, csak ébrenlétben.
"elkezdett zúgni a fejem , de úgy mintha egy repülőgép mellett álltam volna"
Hipnagóg hallucináció, gyakori jelenség.
Ezek mind az alvásba lépés velejárói, még ha nem is mindenkinél tudatosul vagy ilyen módon zajlik le. Annyi köze van a "tudatos álomhoz" (jelentsen az bármit is), hogy az agy nem akadálytalanul áll át az alvási állapotra, hanem annak egyes fázisai elcsúsznak, nincsenek szinkronban. Nem kóros jelenség, de ha rendszeres, akkor érdemes megkeresni az okát. (Stressz, frusztrációk, emésztési zavar, stb.)
Paralizis kicsit fura de nem vészes
Iagzaabol ez a legjobb modja a tudatos álomba lépésnek
Köszönöm :)
Így összességében elég fura élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!