Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Tudatos álmodás? WILD? Realty...

Tudatos álmodás? WILD? Realty Check?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy szeretném elérni azt a fázist, amikor az álmomban már tudatos vagyok. Naponta reggel 8:30 - 18:00-ig fél óránként csinálom a valóságtesztet, mégis az álmomban csak egyszer végeztem el ezt tudatosan. Rájöttem szerintem hogy álmodok, de ugyan úgy ment tovább az álom és nem irányítottam. Megpróbáltam a Wild technikát is, de az is sikertelen. 45 fokban fekszem, számolom a lélegzetem, érzem hogy a testem már teljesen laza, sőt mintha nem is érezném. A foltokban se értem mit kéne látnom. Ne mondjátok azt, hogy mintha felkapcsolódna egy lámpa, mert nem kapcsolódik fel semmi. Max. repülő foltokat szoktam látni. De utána semmi. Nem jön álom se, és elaludni se alszok el. Nemrégen 1 óráig próbáltam a WILD-et, de semmi haszna. Tehát a segítségeteket szeretném kérni. Olyanok ne írjanak, hogy "hagyjad, mert ilyen nincs". Kb. 1-2 hete foglalkozom megint vele, de előtte is sokáig próbálkoztam. Értsétek úgy, hogy pár hónapja.

2014. szept. 18. 17:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ha valami rendszerességet tapasztalsz álmodban, azt is ki lehet használni. Pl én sokszor álmodok arról, hogy kimegyek wc-re, mert 1× kb mindig ki kell mennem az éjszaka folyamán. Ezért minden wc-re menéskor valóságtesztet nyomtam. ÉS bevált. :D Szóval ha van valami hasonló, pl személy, akit mindig látsz, helyszín, ahova mindig eljutsz, v bármi, azt is megfoghatod.
2014. szept. 18. 21:16
 2/21 anonim ***** válasza:
52%

Amit leírtál arról semmit nem tudok de remélem nem fizettél sokat érte, 45 fokban fekvés és légzésszámolás, uramatyám! XD

Viszont tudatos álmom szokott lenni.

Segít ha úgy fekszel le hogy elkezdesz gondolni valamire amiről szívesen álmodnál. Csukd be a szemed és kezd el elképzelni a történetet amiről álmodni akarsz. Ha kényelmesen fekszel és a "sztori" is jó, előbb-utóbb elalszol és van rá esély hogy álomban folytatódik amit elkezdtél. Ha az álmodban erre rájössz - tök jó, ezt akartam álmodni! -, már is tudatos álmod van. Szerintem ez a legjobb "módszer", illetve ez az egyetlen amit ismerek és nálam működik.

Visszatérő motívumok az álmodban segítenek észlelni hogy álmodsz. Én ettől néha felébredek, mert hirtelen tör rám a felismerés.

Ha élénk a fantáziád akkor előbb-utóbb abszurd dolgokat álmodsz és abból rájöhetsz hogy álmodsz. Ettől szoktam a legtöbbször felébredni és magamban röhögni az álmomon.

Ha egyszer sikerül a tudatos álom, akkor onnan már könnyebben fog menni. Magamból kiindulva úgy gondolom hogy a életkor is számíthat, gyerekként egy időben szinte minden éjjel ezzel szórakoztam. Érdekes módon akkoriban volt alvási paralízisem is (most néztem meg a wikipedia cikket ahol összekötik a kettőt).

Segít ha jó napod volt és jókedvűen fekszel le aludni. Az írásod alapján úgy látom hogy nagyon próbálkozol, mintha ez egy feladat lenne, pedig ez nem fog attól jobban menni hogy erőlteted. A lényeg hogy úgy feküdj le hogy ma valami jót és érdekeset fogsz álmodni, valami olyat aminek a részese akarsz lenni, a többi jön magától.

2014. szept. 18. 23:27
 3/21 anonim ***** válasza:

Régen és is gyakoroltam a tudatos álmot, de egy jókora szünetet tartottam mert nem érdekelt annyira. Most a napokban tértem vissza rá.

A WILD technikát nem ismerem, de kidolgoztam magamnak egy saját technikát, amivel máris sikereim vannak:

Este lefekszem rendesen aludni. A tudatomat ébren tartom azzal, hogy azt gyakorlom mintha a testemből akarnék kilépni. Arra figyelek, hogy az asztrál kezemet mozdítsam meg úgy, hogy a fizikai kezem nem mozdul.

Miközben ezt gyakorlom egyszer csak végigfut a testemen egy enyhe zsibbadás, ami igazából nem zsibbadás olyan mintha enyhe áramütés vagy enyhe bizsergés lenne. Nem tudom pontosan leírni mert nincs rá szó. Amikor ez megvan gyakorlatilag már bent vagy az álomban és fel tudsz kelni az ágyadból, úgy hogy közben a tested ott marad vagyis már alszol.

Vigyázz mert az elméd igyekszik majd becsapni, hogy nem is aludtál el, hanem a fizikai testeddel keltél fel. :)

Így mindig a saját lakásodból indulsz álmodni. A többit még csak most gyakorlom, mert még nagyon friss az élmény. :)

Írj vissza ha sikerült, kíváncsi lennék, hogy ez a módszer másnak is ilyen könnyen megy-e?

2014. szept. 19. 00:36
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, jó ha segít az embernek valak. :) Kipróbálom a napokban a javaslaitokat és leírom a tapasztalataim. Még egy gyors kérdés a 2. Kommentelőnek: ahogy kiléptél a testedből, hogyan tovább? Mit csinálsz? Kimész este udvarra és yeee ich habe gestern abend geflogen!!! :D Vagy hogy ?
2014. szept. 19. 17:13
 5/21 A kérdező kommentje:
Vagy na a 3. Kommentelőnek :)
2014. szept. 19. 17:15
 6/21 anonim ***** válasza:
Ezen még dolgoznom kell, mert mindig a laskásomban vagyok, vagyis onnan indulok. Ki tudok menni, de egyelőre még belealszom a történetbe és azt sem tudom, hogyan tudnék helyszínt változtatni, szóval még én is csak kezdő vagyok.
2014. szept. 19. 19:58
 7/21 anonim ***** válasza:

erre én is nagyon kiváncsi lennék. nekem egyszer sikerült csak úgy véletlen a tudatos álom úgy hogy nem is próbálkoztam vele korábban. álmodtam valamit aztán az álom közepén rájöttem hogy álmodok (de nemtudom hogyan) aztán utánn gyakorlatilag nem érdekelt hogy álmodok aztán az álom vége felé már el is felejtettem hogy álmodok.

egyébként szerintem az a legjobb ha ezt magad tapasztalod ki csak ahoz meg kitartás kell.

amúgy ha rájövök hogy álmodok akkor onnantól tudom irányítani az álmom? (arra gondolok hogy pl tudom e a környezetet változtani a gondolataimmal) és ha igen hogyan?

2014. szept. 20. 14:07
 8/21 anonim ***** válasza:
Igen, ha elég kontrollod van a tudatod felett, akár magad építhetsz fel helyszíneket is. :) Velem volt, hogy mindenképp pályaudvart szerettem volna helyszínnek, ezért készítettem egyet magamnak. És jobb lett, mint gondoltam előtte :D
2014. szept. 20. 19:00
 9/21 anonim ***** válasza:
és ha sikerül a tudatos álom akkor utánna hogyan tudok minnél nagyobb kontrolt szerezni az elmém felett hogy helyszinket építsek?
2014. szept. 20. 20:50
 10/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, valóságtesztekkel próbálkozz, azokkal a legegyszerűbb, és a legnagyobb esélyed is azzal lehet, de lehet eltart 1-2 hónapig. Csak csináld rendszeresen.

A WILD-et, én azt ajánlom, hogy hagyjad, mert alvásparalízised lehet tőle, amit biztos nem szeretnél. Rossz "mesterségesen" ébren tartanod az agyad, míg a tested nyugalmi állapotba kerül.

2014. szept. 20. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!