Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Tudatos álmodás? WILD? Realty...

Tudatos álmodás? WILD? Realty Check?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy szeretném elérni azt a fázist, amikor az álmomban már tudatos vagyok. Naponta reggel 8:30 - 18:00-ig fél óránként csinálom a valóságtesztet, mégis az álmomban csak egyszer végeztem el ezt tudatosan. Rájöttem szerintem hogy álmodok, de ugyan úgy ment tovább az álom és nem irányítottam. Megpróbáltam a Wild technikát is, de az is sikertelen. 45 fokban fekszem, számolom a lélegzetem, érzem hogy a testem már teljesen laza, sőt mintha nem is érezném. A foltokban se értem mit kéne látnom. Ne mondjátok azt, hogy mintha felkapcsolódna egy lámpa, mert nem kapcsolódik fel semmi. Max. repülő foltokat szoktam látni. De utána semmi. Nem jön álom se, és elaludni se alszok el. Nemrégen 1 óráig próbáltam a WILD-et, de semmi haszna. Tehát a segítségeteket szeretném kérni. Olyanok ne írjanak, hogy "hagyjad, mert ilyen nincs". Kb. 1-2 hete foglalkozom megint vele, de előtte is sokáig próbálkoztam. Értsétek úgy, hogy pár hónapja.

2014. szept. 18. 17:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
az alvásparalízis csak annak a legrosszabb aki még nemhallott róla és nemtudja kezelni. aki tudja kezelni annak is rossz de az legalább tudja hogyan kell kijönnie belőle.
2014. szept. 21. 00:01
 12/21 anonim ***** válasza:

Építeni vágyó kollégának:

Furcsán fog hangzani, de hit, akarat és elhatározottság kérdése. Ha elhiszed, hogy az egész mindenség a te irányításod alatt van és akarod is módosítani/építeni, akkor fogsz egy ötletet és megvalósítod, ennyi. Arra figyelj, h a tudatalatti mindent el fog követni, h visszatérítsen a tudattalanságba. Ha valami nem sikerül, v álmodod, h felébredsz, az mind próbálkozás a kizökkentésedre. Légy elszánt és céltudatos!

2014. szept. 21. 00:07
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkitől :) Ha nem mesterségesen akkor hogy tudom természetesen fenn tartani a tudatosságomat? El fogom érni a célomat, bármeddig tartson is.
2014. szept. 21. 00:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Ezt tudod gyakorolni is. Meditáció vagy elalvás közben, mondogasd magadban, hogy tudatodnál vagy, ha álmodsz, rájössz. Ha elég mély fázisban vagy és képes vagy ezzel fen tartani a tudatod, akkor hasonló körülményeket teremtesz, mint álom közben. Így ott se lesz szokatlan a módszer.

Amire figyelj:

Ha valami meglepetés ér (idegen kérdez valamit, rémálom alak kerget, stb akkor is tartsd fönt a tudatod.

Ha felébredsz, ellenőrizd, h tényleg ébren vagy-e nem csak álmodsz. Éber állapotban is mondogathatod h: 'nem tudom álom-e vagy valóság, de mindenképp tudatomnál maradok, ha álom rájövök." Gyakran előfordul, h álébredéssel próbál kizökkenteni a tudatalatti.

Ha minden elsötétül, akkor is őrizd meg, a sötétség előbb utóbb újabb álomjelenetet kezdeményez.

2014. szept. 21. 09:41
 15/21 A kérdező kommentje:
És a meditáció, mégis hogy csináljam? Mindenféleképpen csendben kell lenni, egyáltalán semmilyen zaj? Meg hol és milyen helye? Ágyamon szoba közepén? Meg hogyan is kezdejk meditálni mit csináljak meditálás közben?
2014. szept. 21. 17:41
 16/21 anonim ***** válasza:

Csak ülj le egy nyugott helyre és helyezd magad kényelembe és csukd be a szemed. egy "átlagos" meditáció kb 20 perc de semmilyen esetbe se használj jelző órát ami kizökkent a meditációból. nézz utánna a mántra nevü (azthiszem ez a neve) meditációnak. én azt szoktam csinálni hogy a légzésemre figyelek kilégzés belégzés és a saját testemre és semmi másra de ne eröltetteten koncentrálj a légzésedre hanem csak figyelj rá (olyan ez mint az olvasás: olvasás közben sem koncentrálsz erősen minden egyes betüre csak könnyedén olvasod)

nagyából ennyi. régen találtam egy jó oldalt ami ezt pontosan leírja hogy mit hogyan kell és általános kérdésekre is választ ad viszont most így hirtelen nem találtam meg.

viszont röviden és tömören ennyi. mindenki máshogy meditál az alap az mindenkinél ugyan az hogy nincsenek gondolatok a fejedben és nyugalomba vagy viszont a részletek eltérhetnek és neked kell megtalálni a számodra legmegfelelőbb módszert. én azt írtam le ahogy én szoktam meditálni.

2014. szept. 21. 18:32
 17/21 anonim ***** válasza:

Nincs nagy hókuszpók mögötte. A lényeg kényelmesen legyél (akár fekve, akár ülve, vminek dőlve). Szóval akár ágyon, akár szoba közepén :)

Nyugodt légzéssel kezdhetsz, majd ugyanúgy belégzés, kis szünet (1-2 másodperc), kilégzés, kis szünet, belégzés kis szünet, kilégzés kis szünet. Ezt olyan pár percig ismétled.

Ezután normális légzés de egyre kisebbek (nem szaporán!) nyugodtan. A lényeg, hogy az alvás közbeni állapotodat elérd, amikor kevés levegő is elég. Szóval egyre kisebb légzések, mire végül szinte már alig észrevehető apró nyugodtak lesznek. Ezt persze nem lehet egyik pillanatról a másikra elérni, azért szükséges a fentebb leírt mélyebb lassan felkészülő szakasz.

Ha már szinte nem is érzed a végtagjaid, az ujjaid, hanem csak a levegő vételed és gondolataid, akkor jársz jó helyen. Itt kezdheted elengedni a gondolataid, elvonatkoztatni attól, hogy egyáltalán van fizikai kiteljesülésed. Érdemes fantáziálni. Majd elkezdheted, amit korábban leírtam, hogy gyakorlod a tudatosságot. Mondogatod, hogy megőrzöd tudatod, akármi is történjen. Itt maradhatsz míg jól esik.

Ha úgy érzed elég, ne egyből pattanj föl, mert megszédülsz, vagy eldőlsz a nagy lazaságban :)

Kezdj normálisabb mélyebb levegőt venni, úgy 6-10-t kb. Majd mozdíts meg lassan az egyik, később többi ujjad. Ezután kezdheted a végtagjaidat is mozgatni, közben már a mindennapi légzés ritmust fel is vetted, mert ezekhez már több oxigén kell. Ezután felállhatsz :)

Összegezve. El kell érned azt a helyzeted, mint alvás közben úgy, hogy tudatodnál maradj. Ehhez bármilyen neked praktikus technikát használhatsz.

2014. szept. 21. 21:44
 18/21 anonim ***** válasza:
Ha álomnaplot vezetsz az is segithet kicsit.
2014. szept. 22. 11:27
 19/21 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=nt9kJK_PQoc

Ezt a zenét hallgattam elalvás előtt és nem segített. Minden bizonnyal a meditáció lesz az egyetlen megoldás, a valóságteszttel. Az álomnaplót az idő miatt nem csinálom. Nem érnék rá minden reggel írni bele, mialatt még el kell készülnöm suliba. A többi javaslatot is meghallgatom, mivel még most se sikerült. Ez nekem szomorú és elkeseredett vagyok, hogy ennyi idő után arra nem vagyok képes, hogy legalább pár másodpercre bent legyek az álmomban..

2014. szept. 22. 18:54
 20/21 anonim ***** válasza:
77%
Nekem ma volt tudatos álmom, életemben először. Álmomban egy buszon voltam, ami tele volt emberekkel. Beleöklöztem az üvegbe, ami berepedt, de nekem nem fájt. Elkezdtem csipkedni magam, az sem fájt, s itt jöttem rá, hogy álmodom. Volt már hasonlóm, de olyankor mindig felébredtem, most pedig nem. Körbenéztem, tudatosítottam magamban, hogy ez egy álom, és hogy azt olvastam a neten, hogy bármit megtehetek. Próbáltam valakit magam elé képzelni, hogy jelenjen meg, de az nem ment (majd gyakorlom), aztán elkezdtem a buszon ülőkkel szórakozni. Leszálltam, lelassítottam a forgalmat a Család utcán, aztán eszembe jutott, hogy az álmokban az a legjobb, ha repülök. Elkezdtem siklani az út felett, aztán egyre magasabbra, hihetetlen volt. Sokszor álmodtam azt, hogy repülök, de ennyire tudatos sosem volt, tényleg olyan, mintha valóban, az életben megtörtént volna velem a dolog. Utána természetesen a kutyámnak fel kellett ébresztenie, így sajnos nem tartott valami sokáig az egész, de annyira örülök! Gyakorolni fogok most már, mert ez az élmény semmihez sem hasonlítható.
2014. okt. 1. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!