Van.
Még akkor is, ha nem létezik.
Inkább írd meg priviben mi bánt, talán segíthetek.
23L
Elore is bocsanatot kerek a helyesiras miatt de Szlovak vagyok.
Nos tudom nem ide illik,de nemtudok kihez fordulni es itt hatha kapok segitseget.Enis imatkozzok sot templomba is jarok es ott is imatkozok a Szuz Mariahoz es kerem is otet de semmi valtozas nincs se semmi,elvileg es egy szakerto szerint az en imaim es kereseim a satanhoz szolnak es szalnak mert en par evvel ez elott komolyan benne voltam a satanizmusban es a magiaban de nemtudok kihez fordulni mar mert en nem erzem azt hogy engem a jo Isten meghallgatna vagy a Szuz Maria ha imatkozok es engem sajnos nem segit meg.
Az imád ahhoz szól, akinek szánod.
Ne hallgass másra, mert az valószínűleg rossz felé terel.
Viszont csak az imától nem hiszem, hogy megváltozik az életed. Azért neked is tenni kell.
Kedves 15-valaszolo.
Hidd el teszek is erte es nem viccbol vagy hulyesegeket kerek Szuz Mariatol csak annyit hogy ujra legyenek erzelmeim mert sajnos elmultak es gyogyitsa meg az elmem,nekem ezzek nagyon fontosak lennenek de semmi sem tortenik es lassan 1honapja hogy rendszeresen kerem de semmi valtozas azotatol pedig minden nap bemegyek a templomba is de semmi mint aki a levegobe beszel.
Kedves Kérdező!
Ez nagyon-nagyon jó kérdés! Milyen jó, hogy hiszel Istenben :) és az is jó, hogy van benned őszinte érdeklődés, és nem félsz feltenni egy ilyen kérdést. Továbbá az is szuper, hogy gondolkozol! Az jutott eszembe, hogy sok ember gondolkodás nélkül betanult imákat mormol. Vajon mi értelme lenne ennek? Pláne ha arra gondolunk, hogy hiszünk Istenben! Vajon Ő tényleg a Mindenható Teremtő? Ha igen, akkor Ő egy nálunknál sok milliószor intelligensebb - és ahogyan a Biblia beszél róla - szeretetteljesebb lény, vajon mit szól az ilyen imákhoz? Ha pl. egy szülőhöz beszél a gyermeke és mindig ugyanazt mondja, a szülő azonnal orvoshoz viszi, mert valami nincs rendben, nem?
Szóval, szuper, hogy feltetted ezt a kérdést :)
Én akkor gondolkodtam el azon, hogy van-e értelme imádkozni, mikor úgy éreztem, hogy Isten nem válaszol az imáimra. Anyum gyógyíthatatlan beteg és már megváltás lenne, ha nem szenvedne szegénykém. Az igaz, hogy nincsenek folyamatos fájdalmai, és biztos vagyok benne nemcsak azért, mert jó a fájdalomcsillapító tabletta. Az volt a fordulópont az életemben, amikor megértettem miért engedi meg Isten a szenvedést és egyáltalán mi értelme az életünknek.
Nekem tényleg sokat segített, hogy megismertem Isten Szavát, a Bibliát. Az imával kapcsolatban pl. kiderült számomra, hogy a Teremtő Isten a személyes nevén is bemutatkozik nekünk! Több mint 7.000-szer szerepel a neve a Biblia lapjain! A Biblia szerint Ő adta saját magának a nevét, mert konkrét jelentése van: bármivé tud válni, hogy megvalósítsa akaratát, és kedvesen ösztönöz minket, hogy közeledjünk hozzá, mert nagyon is szeretne válaszolni az imáinkra. Így buzdít minket: „Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” (Jakab levele 4:8.)
Isten szeretettel segít nekünk a Biblián keresztül, hogy hogyan imádkozzunk úgy, hogy meghallgasson minket. Ő nem egy égi pincér, aki a kéréseink sorozatára kíván válaszolni, mintha az lenne a dolga. Ő arra vágyik, hogy bensőséges, baráti kapcsolatba kerüljünk vele. A 25. Zsoltár szívhez szólóan jelenti ki, hogy Ő a "meghitt barátja azoknak, akik mélységesen tisztelik őt, és megismerteti velük szövetségét." Meghitt barátként bármit elmondhatunk neki, betanult imák helyett, ami a szívünkben van, amit őszintén érzünk, amire őszintén vágyunk. És amennyiben összhangban van az akaratával, biztosan meghallgat minket és a helyénvaló vágyainkat a számunkra is megfelelő időben teljesíti: "És bízunk benne, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket. Továbbá, ha tudjuk, hogy meghallgat minket, bármit kérünk is tőle, akkor azt is tudjuk, hogy megkapjuk a kért dolgokat, mivel kértük tőle." (János 1. levele 5:14,15.)
A legeslegjobb Barátunk lehet a Világmindenség Szuverén Ura, a Teremtő Isten. Nincs ennél különlegesebb kiváltság! Valójában Ő nemcsak, hogy odafigyel az imáinkra, hanem mindennap őszintén törődik is velünk! Ez abból is látszik, hogy előre leíratta a kérdéseinkre a megbízható, reménytkeltő válaszokat és vágyik rá, hogy feltárja nekünk ezeket.
Bárcsak Te is megtapasztalnád, milyen az, amikor a neki tetsző módon imádjuk Őt és a saját bőrünkön érezzük gyengéd törődését! Mindennap, amikor többször is közeledünk hozzá, mint Legjobb Barátunkhoz, biztos tudattal jelenthetjük ki, hogy az ima nem pusztán terápia, nem egy vallásos cselekedet, nemcsak kérések sorozata, hanem a Legjobb Barátunkkal való bensőséges beszélgetés!
És valóban! Isten tényleg meghallgat minket! Nemcsak hallja, amit mondunk, hanem őszintén odafigyel ránk! Ezt erősíti meg a 65. Zsoltár 2. vers: „Ó, ima meghallgatója, teeléd járul mindenféle ember.” Bár Ő a Világmindenség Szuverén Ura, a Mindenható Teremtőnk, az IMÁINK MEGHALLGATÓJA is egyben!
Szuper lenne beszélgetni mi a véleményed, mit gondolsz a fentiekről :)
"Az volt a fordulópont az életemben, amikor megértettem miért engedi meg Isten a szenvedést és egyáltalán mi értelme az életünknek."
Ezekről mondhatnál pár szót.
"Az imával kapcsolatban pl. kiderült számomra, hogy a Teremtő Isten a személyes nevén is bemutatkozik"
Ez miből derült ki neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!