Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi volt legelőször?

Mi volt legelőször?

Figyelt kérdés

Van egy kérdés ami időnként felmerül bennem, nem olvastam utána még, de miért is ne ezután a kiírás után tenném. Lehet butaság, de ez a kérdés az, hogy mi lehetett legelőször? Leírom az én fejemben hogy van ez. Tehát van égitest, ami úgy jött létre, hogy másik 2 összeütközött. És ez így tovább. De ha eredetileg nem volt semmi, akkor ki teremtette meg az első valamit ami kézzelfogható volt? És ha ezt tényleg teremtette valaki, ő hogyan lett? Úgy van előttem a kép, hogy van egy üres fehér szoba és ennyi. A semmiből nem alakulhat ki benne egy kavics. De bizony az a kavics ott van és az a kérdés, hogyan. Nem tudom mennyire érthetően írtam ezt le.

A 2.része a kiírásomnak, hogy mostanában gyakran hallani a szimuláció elméletet, de erre is vonatkozik az, hogyha nem volt semmi, akkor azok akik kívülről látják/irányítják ezt, ők hogyan lettek?

Vagyis gondolom ezt az univerzumot nem így készen kaptuk mint egy berendezett lakást. Lehet van egy válasz ami tök egyértelmű lenne, őszintén leírom hogy nekem ez nagyon elgondolkodtató és ha ciki, ha nem, de nem tudok rá magyarázatot.

2021. aug. 4. 23:07
1 2
 1/14 Grimfox ***** válasza:
59%
Az égitestek nem úgy jönnek létre, hogy két korábbi összeütközik. Ha kellő mennyiségű anyag van egy bizonyos méretű térben, az anyag tömege elég erős gravitációt hoz létre, hogy egyre nagyobb test alakuljon ki belőle. Előbb a hidrogénből áll össze egy csillag, aminek a fellobbanása a csillagtól távolabbra löki a nehezebb elemeket, és a könnyebbek egy részét. A nehezebb elemekből kőzetbolygók jönnek létre ugyanúgy, ahogy kezdetben a csillag is létrejött, csak már a csillag körül keringve, a könnyebb elemekből gázbolygók. Ha a kezdeti állapotról akarsz olvasni, az ősrobbanás elmélet nem csak fizikai, de filozófiai magyarázatot is tud adni.
2021. aug. 4. 23:15
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem minden égitestre érvényes, de van amelyik úgy jött létre. Ez csak egy példa volt. Utánanézek majd annak az elméletnek, de ha eleinte nem volt semmi, akkor nem lehetett kellő mennyiségű anyag a térben. Valószínűleg amire én keresem, arra senki nem tudja a választ, és nem is tudnánk talán felfogni.
2021. aug. 4. 23:35
 3/14 Grimfox ***** válasza:
35%

Amire te választ keresel, az hit kérdése.

Az ősrobbanás elmélet összetettebb leírásai szerint nem létezett tér, és idő az ősrobbanás előtti állapotban. Az "anyag" létezett, de egyetlen pontban, azaz 0 dimenzióban, kiterjedés nélkül, a gravitációnak köszönhetően. Amikor ennek az egyensúlyi állapota megbomlott, akkor terjedt ki az anyag 4 térdimenzióban(negyedikként az idő).

Spirituális értelmezésben általában az egyensúly megbontását szándékos dolognak tartják, azaz valami megbontotta az egyensúlyt, hogy a világ létrejöhessen. Mivel ezen a ponton túl a fizika sem lát visszafelé, ezért ezen a ponton túl még csak nyitott kérdések vannak. Egy tudatos tervező léte nem zárható ki egyértelműen.

2021. aug. 4. 23:51
 4/14 anonim ***** válasza:
35%
Folyamatos tágulás van elvileg, meg anyag nem vész el csak átalakul, ellenben olvastam még régen valahol, hogy igazából fogy, de erről se tudtam már információt szerezni. De emberi élettel és emberi aggyal ezt nem fogjuk felfogni azt garantálom soha.
2021. aug. 5. 00:32
 5/14 Grimfox ***** válasza:
35%
Az anyag valóban nem vész el, csak átalakul. Jobbára energiává. Ha csak belegondolsz, hogy a radioaktív bomlás során a gamma sugárzás az eredeti atom felbomlásából származik, már rajtakaptál egy folyamatot, ahol az anyag minimális tömeget veszít energia formájában. A fekete lyukakban, neutroncsillagokban pedig ez a folyamat nagyban játszódik le. Ott is gamma, és röntgen sugárzás formájában szabadul fel energia az anyag tömegének rovására.
2021. aug. 5. 12:01
 6/14 anonim ***** válasza:
De az anyag is energia okostojás..
2021. aug. 5. 16:43
 7/14 anonim ***** válasza:

"Valószínűleg amire én keresem, arra senki nem tudja a választ, és nem is tudnánk talán felfogni...."

Akkor meg sem próbálom elmagyarázni..fizikával pláne..

2021. aug. 5. 16:45
 8/14 Grimfox ***** válasza:
A provokációt figyelmen kívül hagyva-így van, ha az anyag elemeit egy bizonyos szint alá bontod, csak erőhatásokat kapsz. Négy alapvető kölcsönhatást. Amíg efölött a szint fölöt van, addig viszont anyagként viselkedik. Ha ez alá a szint alá bomlik az anyag, akkor az anyag mennyisége csökken anélkül, hogy az energiamegmaradás törvényét sértené.
2021. aug. 5. 16:51
 9/14 anonim ***** válasza:
Engem inkabb az érdekel hogyha az utolsó fekete lyuk is elparolog és üres lesz az univerzum akkor hova lesz az a sok energia ami benne volt több 100 millió csillag stb mert az energia nem vesz el csak átalalul de mivé alakul?!
2021. aug. 6. 03:55
 10/14 anonim ***** válasza:

Univerzum mindig is volt a nagy burmai csak a galaxis alakult ki

Meg ha az univerzum tágul akkor hova tágul?? Mi van ott ahova tágul?

Meg a fekete lyuk a galaxis közepén milyen idős? Mert biztos nem 13 milliárd éves hanem sokkal öregebb

2021. aug. 6. 05:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!