Mi volt legelőször?
Van egy kérdés ami időnként felmerül bennem, nem olvastam utána még, de miért is ne ezután a kiírás után tenném. Lehet butaság, de ez a kérdés az, hogy mi lehetett legelőször? Leírom az én fejemben hogy van ez. Tehát van égitest, ami úgy jött létre, hogy másik 2 összeütközött. És ez így tovább. De ha eredetileg nem volt semmi, akkor ki teremtette meg az első valamit ami kézzelfogható volt? És ha ezt tényleg teremtette valaki, ő hogyan lett? Úgy van előttem a kép, hogy van egy üres fehér szoba és ennyi. A semmiből nem alakulhat ki benne egy kavics. De bizony az a kavics ott van és az a kérdés, hogyan. Nem tudom mennyire érthetően írtam ezt le.
A 2.része a kiírásomnak, hogy mostanában gyakran hallani a szimuláció elméletet, de erre is vonatkozik az, hogyha nem volt semmi, akkor azok akik kívülről látják/irányítják ezt, ők hogyan lettek?
Vagyis gondolom ezt az univerzumot nem így készen kaptuk mint egy berendezett lakást. Lehet van egy válasz ami tök egyértelmű lenne, őszintén leírom hogy nekem ez nagyon elgondolkodtató és ha ciki, ha nem, de nem tudok rá magyarázatot.
Amire te választ keresel, az hit kérdése.
Az ősrobbanás elmélet összetettebb leírásai szerint nem létezett tér, és idő az ősrobbanás előtti állapotban. Az "anyag" létezett, de egyetlen pontban, azaz 0 dimenzióban, kiterjedés nélkül, a gravitációnak köszönhetően. Amikor ennek az egyensúlyi állapota megbomlott, akkor terjedt ki az anyag 4 térdimenzióban(negyedikként az idő).
Spirituális értelmezésben általában az egyensúly megbontását szándékos dolognak tartják, azaz valami megbontotta az egyensúlyt, hogy a világ létrejöhessen. Mivel ezen a ponton túl a fizika sem lát visszafelé, ezért ezen a ponton túl még csak nyitott kérdések vannak. Egy tudatos tervező léte nem zárható ki egyértelműen.
"Valószínűleg amire én keresem, arra senki nem tudja a választ, és nem is tudnánk talán felfogni...."
Akkor meg sem próbálom elmagyarázni..fizikával pláne..
Univerzum mindig is volt a nagy burmai csak a galaxis alakult ki
Meg ha az univerzum tágul akkor hova tágul?? Mi van ott ahova tágul?
Meg a fekete lyuk a galaxis közepén milyen idős? Mert biztos nem 13 milliárd éves hanem sokkal öregebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!