Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meditációval, jógával vagy...

Meditációval, jógával vagy egyéb módon ki lehet fejleszteni olyan képességet, amivel irányítani tudjuk más emberek elméjét?

Figyelt kérdés

2021. aug. 2. 10:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

19es attól még úgy vélem előfordul az élővilágba, az más hogy a fejlettebb szervezetek erre nem képesek és nem is hasznos nekik. De amúgy a gombákat kihagytad, vagy nemtudom xd

Tudatot azért kezelem fizikai jelenségként mivel az agyunkhoz kötöm, azaz fizikai testben fizikai határai vannak. Az agy halálakor is megszünik a tudat, vannak olyan esetek is amikor utána életbe marad az illető valamk súlyos sérülés után(Fő beszéd témaként a klinikai halál), de a tudata ugyanúgy kiesik és csak létezik. Aki meg "visszatért" egészségesen, azt meg annak könyvelem el hogy a klinikai halál beállta előtti pillanatokra emlékszik ahogy az elméje harcol az elmúlás ellen.

2021. aug. 2. 21:48
 22/33 Grimfox ***** válasza:

Az élővilágban igen. Az állatvilágban nem. Eddig állatvilágról beszéltél, ott nem fordul elő.

A gombákat nem véletlen hagytam ki. Azok ugyanaz az eset, mint az állatok. Azok sem képesek önállóan termelni. Vagy lebontó szervezetek, vagy paraziták, vagy szimbiózisban élnek egy növénnyel. Zúzmók, csak hogy mindenki által ismert példát mondjak, de a hajtásos növények gyökerein élő mikorrhizát alkotó gombák is mind szimbiózisban élnek a növénnyel.

Abban igazad van, hogy a tudat határolt, és ahhoz, hogy a világgal kapcsolatba lépjen, kell az agy. Az is igaz, hogy a test halálával ez is meghal. Mivel a véleményedben idáig egyezünk, és ettől valószínú, hogy nem kívánsz eltérni, tovább vitatni sem érdemes. Egyetlen bizonyítási módot ismerek amivel kideríthető, hogy a tudat teljesen, vagy csak részben függ e az agytól, de én személy szerint nem vagyok képes rá. Azaz nem közvetlen a bizonyítékom. Nem vitaképes. Csak vélemény.

2021. aug. 2. 21:59
 23/33 SZücsöm ***** válasza:

Grimfox Milyen bizonyítási módra gondolsz? Gondolom nem a testen kívüli élményre.

Én továbbra se értem hogy a reinkarnációs utaztatás (vagy hogy hívják) + a reinkarnációs emlékekkel születők honnan rendelkeznek emlékképekkel ha a tudat teljesen megsemmisül. Vagy hogy a halálközeli élményeknél hogy találkoznak egyesek régóta elhunyt ismerősökkel,rokonokkal.

Tudom ezt már kérdeztem máshol is de akkor ők mind hazudnak/esetleg hallucinálnak? Csak mert ha ezek mind hamis beszámolók akkor még kevesebb okot látok arra hogy valaki higgyen a reinkarnációban.

21 valójában a te példádban az agyhalálnál csak annyit észlelünk hogy a testben nincs már (látszólag) a tudat. Ez még nem jelenti azt hogy megszűnik lehet hogy csak távozik a testből. Rosszabb esetben be van zárva a testbe de nem képes hatni a testre mert elromlott a "hardver".

2021. aug. 2. 22:44
 24/33 Grimfox ***** válasza:

A testen kívüli élmény egy specifikus fajtájára gondolok, amikor csak a tudat kerül a testen kívülre, méghozzá szándékosan.

Aki utazik, azt nem tudom megmondani. Utaztam, és utaztattam is, de nem érzem megbízhatónak. Viszont aki bizonyított emlékkel születik, ott valószínű, hogy a tudatnak nem volt ideje, vagy módja teljesen megsemmisülni. Valamennyi emlék, és személyiségelem átkerült a jelenbe.

2021. aug. 2. 22:51
 25/33 anonim ***** válasza:

23as ha tudatod te magad vagy miért nem térsz vissza a testedbe ha távozik? Hisz annyi minden lezáratlan dolgod van, ott a családod, a gyermekek. Ki választaná ezt? Senki.

Rosszabb esetbe bezárva lenni meg... ha csak az életfunkciók mükődnek akkor alig beszélnénk igy is tudatos élőlényről... szerintem.

Te tudatod sem aktív mikor alszol (tudom vannak kvázi modszerek rá hogy de legyen, de ott is akkor egy egészséges emberről van szó és nem sérültről.)

2021. aug. 2. 22:53
 26/33 SZücsöm ***** válasza:

25 pl mert nem tud visszatérni? Lehet hogy nem olyan könnyű mint a filmekbe hogy csak úgy beleülsz a testedbe. Esetleg mert azután hogy kiesik a testéből nem csak annyiból áll hogy pár centivel lesz a testtől a tudata hanem egy teljesen másik síkon(ha van ilyen) ahonnan nem tud visszatérni?

Esetleg azért mert tudja hogy a sérült hardver nem lenne képes közvetíteni a tudatát a külvilág felé mert elvesztette ezen funkcióját a trauma miatt?

Maga az élőlény a külvilág felé már nem lenne tudatos de te a tudat megszűnéséről írtál. A kettő nem ugyan az. Attól mert még maga a test nem képes már kommunikálni vagy egyáltalán észlelni a külvilágból bármit is az még nem jelenti azt hogy meg is szűnt a tudat.

Az álom/alvás mint jelenség pedig pont az én mondandómat támasztja alá.

Hisz te a tudat megszűnéséről írtál nem arról hogy aktív e ami megint csak szubjektív hogy mit nevezünk aktívnak. Hisz attól még hogy nem emlékszel arra mit álmodtál az este attól függetlenül az okosok szerint minden 1es éjszaka álmodsz.

Tehát attól függetlenül hogy reggelre nincs semmiféle emléked bármifajta észlelésről ezek az észlelések/élmények ettől függetlenül megtörténnek az alvás során(az okosok szerint).

És 1 egészséges emberről van szó.

Grimfox ez az a módszer amikor a homlokodra koncentrálsz hogy kinyúlik belőle egy fehér alagút ami egyfolytában tágul?

Próbálgattam jó párszor alvás előtt de semmit nem éreztem. A gyk-s hsz ekből úgy értelmeztem ha jól csinálja az ember akkor először valamiféle remegést kéne érezni a testen de nem nagyon történt ilyen(se).

2021. aug. 2. 23:17
 27/33 anonim ***** válasza:

26os ezért emeltem ki hogy egészséges ember esetén van hogy tudod álmod irányitani, betegként az is csoda lehet ha magad.

Lásd akár tudatmódositó szerek amik befolyásolják a tudatod. Ha a tudat független a testtől akkor miért lehetséges befolyásolni szerekkel.

2021. aug. 3. 07:20
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Tévedésben vagy!

A meditációs gyakorlatok célja nem mások elméjének befolyásolása.

.

A jógát említed.

A jóga alapelve: "A vágytalanság szabadít meg a szenvedésektől, mert minden szenvedést a ki nem elégített vágyak okozzák!" Ebben csak a sajád elméd befolyásolása van benne, a másoké nincs!

2021. aug. 3. 07:59
 29/33 Grimfox ***** válasza:

Szücsöm, sok módszert olvastam rá, általában asztrális projekció néven, bár nekem már az ötlettel kapcsolatban fenntartásaim vannak, hogy az asztráltest elhagyja a testet. Én egy ideje nem kísérletezek vele, mert az utolsó kísérletemet, még sok éve veszélyérzet miatt szakítottam meg. Nem hiszem, hogy a felkészületlen elmének jüt tenne, vagy sokat nyerne vele.

Ez általában saját vélemény, nem nagyon szoktak vele egyet érteni. Szerintem nem olyan veszélytelen kiruccanás a dolog, mint ahogy a leírások propagálják. Másik, hogy szerintem csak a tudat "fókusza" a pont, amivel azonosítod magad kerül a testeden kívülre. Maga a tudat, és minden más marad a helyén, csak a nézőpontod változik, ha úgy vesszük. Erre csak félig létrejött jelenséget tudok saját bizonyítéknak felhozni, amikor a tudat központja, és így az észlelés központja is a testen belül volt, de nem ott, ahol általában. Mivel ébren voltam, és tudtam elemezni a helyzetet, ezért annyiban legalább biztos vagyok, hogy nem álmodtam.

2021. aug. 3. 10:19
 30/33 SZücsöm ***** válasza:

27 Már megint ott tartunk hogy eltérsz az alap felvetéstől ami az volt hogy a tudat a halállal megszűnik. Én annyit állítottam hogy ezt nem lehet biztosra megmondani csak annyit hogy egyértelműen utána már nem képes a külvilágra hatni mert nincs mivel.

Ha (vagy amíg) a tudat benne van a testben egyértelmű hogy szimbiózisban működnek (ha valóban nem csak az agy tehet mindenről). Tehát a tudatod az agyadon érzékszerveiden keresztül stb. képes a külvilággal kapcsolatot teremteni. Pl mintha egy adóvevő lenne. De ha valamilyen behatás miatt az adóvevő nem megfelelően működik akkor torzulni fog a jel/adás.

A hsz-ed elejét viszont nem nagyon értettem. A tudatos álomról írtál? Pont arra is céloztam hogy lényegtelen hogy csak úgy álmodsz hogy arra ébredés után emlékszel vagy tudatosan álmodsz esetleg úgy álmodsz hogy abból semmi nem marad meg. Maga az a tény hogy semmire nem emlékszel az érzékelésből/a tudat létéből az nem azt jelenti hogy a tudat akkor nem működöt vagy nem létezett. Csak 1 másik fajta tudatállapotban voltál.

Amikor valaki h*lyére issza magát annak is megmarad a tudata (csak más tudat állapotba kerül) attól függetlenül hogy másnap semmire nem emlékszik a történtekből. Az is lényegtelen hogy az illuminált állapotában valószínűleg nem volt képes "tudatos" döntéseket hozni pl mint egy nem tudatos álomban. Ettől még meg volt a tudata sőt aktívan kölcsönhatásba volt a külvilággal is.

Sőt én pl nem nagyon emlékszem 3 éves koromig kb semmire az életemből (pedig egészséges voltam) de biztos vagyok benne hogy ettől függetlenül voltam 1,2,3 éves is és nem csak egy tudat nélküli szobanövényként léteztem.

2021. aug. 3. 10:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!