Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek van élet a halál...

Szerintetek van élet a halál után? Ha nincs, akkor mi van?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok erről a témáról! Hajrá!

2021. júl. 19. 13:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

a pusztításhoz nem kell helyhiány, tápanyag forrás az alapja.

szerintem, alap hogy kell a ragadozó/dögevő is. mert az elpusztult egyedek, bomlásterméke (nem tudom ez a kifejezés jó e rá) nem túl egészséges. úgyhogy szerintem a "pusztítás" az "az első előlényeket" is érintette. S nem a területi harc miatt.

a történelmünkben is szerepel mi történik ha nem temetjük, hanvasztjuk a holtakat.

Nem vagyok túliskolázva, így ezt a "az első előlényeket" meg a "pustítást" nem igazán értem mire értitek, de ezt én így tartom logikusnak.

2021. aug. 13. 19:46
 22/33 anonim ***** válasza:

Az a baj az elképzeléseddel, hogy ez nem találgatáson múlik.

Az első élőlényeket azért nem pusztította senki más, mivel másféle élőlény nem volt rajtuk kívül, ők pedig képtelenek voltak a pusztításra, még nagyon sokáig.

Nem is lett volna jó nekik, ha képesek, mivel annyira ritka volt az élőlény, hogy sose találtak volna pusztítani valót.

2021. aug. 13. 20:04
 23/33 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
#21 #22 Szerintem kicsit félreértelmeztétek a pusztítást. Ha arról beszéltek, hogy egyik a másikat is tévedés a dolog. Az élethez kell az hogy egy élőlény táplálkozzon. Azért nem kifejezetten értem mire gondolsz első élőlényeknél, mert sokféleképp fel lehet fogni az élőlény fogalmát. Ha jól sejtem te "első intelligensre" gondolsz, de még ha intelligenciával nem rendelkező életformára is, igazából még így is tág az a fogalom. Az első általunk elismert, megint más lehet mint a ténylegesen első mivel azt nem ismerjük, ismeretlent meg nehéz vizsgálni :) ebből a szempontból.
2021. aug. 13. 21:59
 24/33 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
Én legelső élőlénynek nem egy halat gondolok. Hanem akár csak egyetlen sejtet (ami korábbi megfogalmazásom szerint kannibál, és önmagát pusztítva fejlődik, akárcsak a bőrünk sejtjei). ;)
2021. aug. 13. 22:09
 25/33 anonim ***** válasza:

Nem, Gáspár.

Az első élőlény egysejtű növény volt.

Nem pusztított senkit, nem tudott védekezni, támadni, egyáltalán: mozogni, sem üríteni, stb.

Éppen hogy csak élt.

2021. aug. 13. 22:36
 26/33 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:

:) Molekulárisan akkor is pusztított amikor létrejött, amikor utazott, és amikor ideért. Átalakított valamit ahhoz, hogy létezhessen. Akár a hordozóján, akár magán. De utóbbi megjegyzéseddel már értem miről beszélsz legalább.

Én mondjuk nem abban gondolkoztam eddig sem, hogy a Földi körülmények között hogyan maradhatott meg, mivel itt néphiedelem van abban hogy minden itt vált olyanná amilyen, miközben itt minden űrutazó. :D

Az első sejtek eredete nem egy meteor hanem az ahonnan az kiindult de az ottani környezeti hatástan ismerete nélkül csak annyit tudunk megállapítani hogy ha nem indult volna el az a meteor, nem lenne élet. Ahhoz hogy meteor legyen ahhoz kell pusztulat. Valamilyen mértékű szimbiotikai, ok-okozati síkon nem tudod kizárni egyiket a másiktól teljes mértékben.

2021. aug. 14. 06:47
 27/33 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
Egyébként én számoltam az árnyék-biológiai élettel is. Ezért volt nehéz értenem milyen elsőkre gondolsz, de azon én jót mosolygok hogy az első az növény, az a makro-baktérium ami átutazott az űrön idáig korántsem biztos hogy az első volt. Fajtájából lehet első példány, de nem kizárt hogy nem az első faj.
2021. aug. 14. 08:53
 28/33 anonim ***** válasza:

Én baktériumokra és egysejtűekre gondoltam elsősorban, majd valahol a szemmel láthatóra tértem, az állatvilágra.

A pusztítás maga, nekem nem értelmezhező. nálam a felesleges ölést jelenti, vagy a haszontalan rombolást.

De pl ha a húsállatot leölik, hogy megegyék, a ragadozó levadássza a zsákmányt, hogy magát vagy az utódait etesse az szerintem teljesen normális. úgy mint a dögevők is fontos részei a világnak a húsevő baktériumtól, légylárván át, a nagyobb állatokig. (megint az állatvilág)

de ha növény, a növények épp elnyomják egymást, az elhalt növényeket felemésztik. (jó itt sem egysejtűekre gondoltam de a lényegen nem sokat változtat)

2021. aug. 14. 11:25
 29/33 anonim ***** válasza:

Arra a kérdésre, hogy hogyan lett az élet a bárhol? arra sosem találunk választ.

Azaz ha meteor, hatására, akkor miért akkor és tőle? Ha a meteoron volt arra, hogyan került? Ha nem, akkor előtte miért nem indult el? Miért kellet a meteor okozta "pusztítás"? Miért akarná egy baktérium vagy egysejtű az evolúcióval bonyolítani az életét?

Mert nem lett se könnyebb sem egyszerűbb az élete, azon "rokonaihoz" képest kik azt mondták, hogy "A fsznak kell, vagizni! maradok egysejtű vagy eukarióta, azt osztódok tovább!"

De nem, valamelyik nagyokos kitalálta, hogy bővíti a "családot" növények, gombák és állatok néven...s a legtöbb követte. S végül a klikkesedésnek hála milliárdnyi alfajra oszlott. de úgy, hogy a legnagyobb veszélyt még mindig a baktériumok, meg talán pár egysejtű jelenti...

Kérdem én azt az Ős Sejtet, kiből hirtelen felindulásból hosszú és kínkeserves "munka" árán kialakult az emberi faj, hogy égis mi volt az indíték/az elképzelés? "nyugi, tesó, fsza lesz!" vagy mi?

2021. aug. 14. 11:29
 30/33 anonim ***** válasza:

Iszonyú zavarosan írtok.

Ráadásul szerintem fordítva ültök a lovon. Az élet nem azért alakult ki, mintha ez jó lett volna valamire, vagy netán célja lett volna. Ezen kívül nem az állatok alakultak ki elsőre.

Az első élőlények nagyon-nagyon egyszerűek voltak, és gyakorlatilag semmit sem csináltak a táplálkozáson és a szaporodáson kívül.

Nem is pusztítottak semmit.

Igaz, termeltek káros anyagokat - például oxigént - ami miatt aztán pár millió év alatt kipusztult az élet 90%-a, de ez csak mellékhatás.

Az akkori élethez pedig nem tartozott hozzá a szükséges halál. Egy élőlény jó eséllyel egész életében nem találkozott másikkal.

2021. aug. 14. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!