Szerintetek van élet a halál után? Ha nincs, akkor mi van?
"És aki a semmit mondta, az, hogyan képzeli el? Nagy feketeség?"
Hogyhogy hogy? Nem képzelnek semmit, fizikai értelemben megszűnsz létezni, a testből por lesz s semmivé válik. A szem nem lát többé, a fül nem hall, a száj nem szól. A Föld mély sötétsége vár minden testet, mint hant a temetőbe. A lélek meg mint olyan számukra megszűnik a testel, s mi megszűnt nincs többé, semmivé vált...
Ez egyhén vallásosabb értelemben az alvilág, a földiüreg, a föld mélysége hova minden élő kerül. (görög/római mitológia a zsidóság asszem beel zebothnak hívják/hívták)
A keresztényeknél ez vált beelzebubbá és Pokollá. (ha belegondolsz, az az)
Hogy néz ki a pokol az elképzelések szerint? Nem egy üreg a föld mélyén mérges gázokkal és magmával, vagy szimplán egy sötét üreg? Eddig csak olyan dolgok amiket megfigyelhetsz és tapasztalhatsz/tudhatsz a föld mélyéről....
De a vallás belekever még angyalokkat, démonokat, Isteneket, hogy parább/magasztosabb legyen.... Hogy a lélek nem szűnik meg. S ott raboskodik majd örökké.
A megváltás meg ugye a menny vagy a reinkarnáció, a léleknek. Hiszen a test a "pokolban" enyészik.
A menny egy az anyagi világ által idealizált valami.
A reinkarnációban meg lehet valami, ha olyan gyerekek történeteit hallgatjuk kiket még nem fertőzött meg a világi élet, a egy tízen évesnek ezeket nehezebben hiszem el, mint egy 1.5-5 éves gyerektől.
Vissza a mennyhez, az idealizált túlvilágot, én csak úgy tudom elképzelni, hogy a halál után a lélek újra egyesül a teremtőjével, azaz Istenné válik, belőle ered s oda is tér vissza. Nem egy csak a keresztény halandóknak fentartott paradicsomnak nevezett V.I.P. létsíkra.
Úgyhogy valahol a Nirvánára hasonló valamit előbb feltételezek, mint a mennyet.
Vagy hiányos a mennyről az infóm....
Ami biztos, hogy halálunk után elföldelnek minket, s ki így ki úgy porrá lesz. Utána meg mindenki abban hisz amiben akar.
az "alagút"
a szem működésén alapul. Persze, hogy hasonló mindenkinél, mivel mindenkinek hasonló szeme van.
Semmi köze a túlvilághoz.
#14-15: Az "alag-út" az annak a "féreg"nek lyuka népiesen, amely holtad után felzabált, majd kitojt hogy növénytáp/ táptalaj lehess, állat/ ember-állat felzabálhassa terményedet majd egymást ember s állat. Csak hogy eszkaláljam a történetet.
Huszonegymilliárd történéssel később is a földön leszel, de a mostanihoz hasonló én-tudatod nem lesz. De legalább nem leszel mostani értelem szerint centrikus.
#13 Majd a 7. Dimenzióból diplomázás után rájössz, hogy ezt már végtelen éve tudod, hisz mindenhol egyszerre vagy, voltál, és leszel jelen már az 5.dimenziótól kezdve.
#Kérdező: van élet a halál után, csak "én/ego" nincs.
#12 és #16
Szerintem kifejtve:
Fizikai és biológiai értelemben soha nem szűnik meg a létezés teljesen, csak átalakul. Hittől/hitetlenségtől függetlenül. Az ego a mi dimenziónkban nagy úr ahhoz, hogy semminek mondjuk amit nem látunk át teljesen vagy lényegtelennek gondolunk, de "a hülyeség korában" ez teljesen helyénvaló. Ezért kapott tőlem mindenki akit véleményeztem egy jó pontot (nyilván magamnak és a kérdezőnek nem adtam, mert nem lehet. Viszont gondoltam adni).
Példának azért írtam növényt mert nem csak esszük amit ad termést, de belélegezzük az oxigént hogy éljünk. Egészen pontosan halàl nélkül nincs élet, és ha ezt veszem alapul sejtszinten minden eddig már meghalt emberrel és állattal, földönkívüli életformával (nem csak a takonylényekre gondolok (ET vagy Yodaszerű értelemmel rendelkező), hanem arra is amik értelemmel nem is rendelkeznek), növénnyel is egyenlők vagyunk már akkor amikor még apai lágyéktájon csordogálunk testen belül. Csak eléggé elvonatkoztatva az ego-tól látszik az hogy mi lesz halál után.
Emellett vallhatjuk, hogy mi a pokol/menny számunkra most, a tényleges igazsághoz hitnek nem feltétlenül lesz bármilyen köze is. Szerintem a hit az az ego védelmi mehanizmusa csupán, ami által szebbnek fogja fel a világot maga körül mint ami a tényleges. Um. természetes drogtermelő minden ego. Ami túlságosan felzaklatná az ego-t az eddig is elsőre hamisnak lett elfogadva (lásd. A föld kerek, amikor mindenki azt hitte hogy lapos...stb).
Bocs néhol viccesre vettem, mert az egómnak nem tetszik ha túl komolyan írom le amit gondolok.
"halàl nélkül nincs élet"
Ezt még finomítsad kicsit, mert nem így van.
Például az első élőlényeket még senki se pusztította, és helyük is rengeteg volt.
Amúgy a te sejtjeid is 4 milliárd évesek, és ez alatt még egyik se pusztult el soha azok közül, amelyek ma is élnek.
"a meteoritok hozták mikróbaszinten erre a világra a "sejteket"
Ez így nem igaz, csak szerves anyagot hoztak.
Az őslevesben bizonyítottan kialakultak üres sejtek.
De most nem erről beszéltem, hanem az első élőlényekről, amelyeknek még nem volt kötelező elpusztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!