Az 1900-as évek filmjein mik lehetnek ezek a furcsa "oszlopok"? Egy elveszett technológia?
Van egy nagyon szépen digitálisan felújított 4K video. Vannak rajta érdekes oszlopok. Amikor megy a villamos az utak mentén a járdán vannak olyan oszlopok, amik olyanok mint a villanyoszlopok, de keresztbe állnak felül fémcsövek és valami van rajtuk. Még sosem láttam ilyet. Olyan mintha villanyvezetékek lennének, de nem fut rajtuk vezeték. Csak a sima fémcsövek állnak vízszintesen a lámpavason. Egy régi elfeledett technológia lenne?
https://www.youtube.com/watch?v=WFzgE1GFEpQ
itt is láthatóan balra azok a furcsa oszlopok [link]
Amit kérdező linkelt, azon én látom a kábeleket. Csak kicsit jobban kell figyelni.
Amúgy a kérdező ékes példája annak, hogy foci helyett miért inkább az oktatást kéne fejleszteni.
"a kérdező ékes példája annak, hogy foci helyett miért inkább az oktatást kéne fejleszteni"
Ne degradáljuk már a problémát magyar politizálásra.
A világító varázsoszlopos "alternatív" tudományos oldalak tutira nem magyarok.
A hülyeség nem ismer határokat és politikát.
Ahogy a többiek írták ezek villanypóznák, felül meg telefonkábelek vannak rajtuk, amik vékonyabbak és azért nem látszanak.
"...keresztbe állnak felül fémcsövek és valami van rajtuk..."
Azok a "valamik" szigetelők, üvegből vagy porcelánból.
Képek korabeli telefonpóznákról:
Az általad említett középkori rajzokat linkeld be légyszíves, - kíváncsi lettem.
Köszönöm szépen az alaposan bemutatott akkori technológiát. Mindenkinek jár a zöld pacsi. Kedves CspCsj a te képeid voltak a legjobbak!
Biztos hogy akarjátok olvasni a konteot ezekről ? Nagyon bizarr
"Biztos hogy akarjátok olvasni a konteot ezekről ? Nagyon bizarr"
Nem lenne rossz, hátha rájövünk, mit szívott a költő.
Abban az időben inkább gázt használtak közvilágításra.
Amit a #16 Válaszadó linkelt, én gázlámpának nézem.
- - - - -
Elfelejtett technológia? HEHE! Csak a rövid eszűeknek az.
"Amit a #16 Válaszadó linkelt, én gázlámpának nézem."
Nem baj, itt a lényeg a "kísérteties fény" az oszlopon, nem kell, hogy elektromos legyen. :)
Ha már "elfeledett" technika, azért megnézném, hogy nézett ki Szentpétervár parkja, kikötője a Jablocskov-féle egyenáramos ívlámpák fényében.
Szerintem ma ehhez elég népes hegesztőműhelyen kell átgyalogolni. :D
Volt végül is egy extra előnye is, éjjel is lehetett a parton barnulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!