Az 1900-as évek filmjein mik lehetnek ezek a furcsa "oszlopok"? Egy elveszett technológia?
Van egy nagyon szépen digitálisan felújított 4K video. Vannak rajta érdekes oszlopok. Amikor megy a villamos az utak mentén a járdán vannak olyan oszlopok, amik olyanok mint a villanyoszlopok, de keresztbe állnak felül fémcsövek és valami van rajtuk. Még sosem láttam ilyet. Olyan mintha villanyvezetékek lennének, de nem fut rajtuk vezeték. Csak a sima fémcsövek állnak vízszintesen a lámpavason. Egy régi elfeledett technológia lenne?
https://www.youtube.com/watch?v=WFzgE1GFEpQ
itt is láthatóan balra azok a furcsa oszlopok [link]
Villany- vagy telefonvezeték oszlop. Vagy mindkettő.
Tök mindegy, attól a lényeg nem változik, hogy "nem látszik".
De tudod mit, legyen "elveszett technológia". :)
"alternatív oldalon olvastam"
Akkor egy alternatív kategóriában lenne érdemes feltenned a kérdés.
"Egy alternatív oldalon olvastam, hogy ezek éjjel világítottak a levegőből kapott elektromossággal."
Ahha. 1900-ban tele volt vele az utca, de mára elfelejtettük, eltitkoltuk magunk elől...
Add már meg a forrást, hadd röhögjünk ott is egy jót.
Sci-fit, sőt fantasyt kitalálni villanyoszlopokra, ez már csúcs...ja nem, ez az alja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!