A szivárvány íve a bizonyíték arra hogy a föld lapos igaz? Mert ha kerek lenne a föld akkor szivárvány karikák lennének a fénybe mikor locsolok
A szivárvány nem más, mint a Nap – vagy bármilyen fényforrás – vízcseppekben, mint prizmákban visszavert fényéből kirajzolódó látszólagos kép. Az alakját a fény beesési szöge, illetve a vízcseppek iránya határozza meg. Általában a szivárvány olyan viszonyokban alakul ki, hogy a kör egy része a horizont alól kellene, hogy jöjjön, csak ott ugye föld van, nem esőcseppek. De magas helyekről – leginkább repülőgépről – nézve látszhat a szivárvány teljes köre.
A szivárvány alakja tehát attól függ, hogy milyen irányban vannak az esőcseppek, és milyen irányból süt a Nap. A Föld alakjától nem, a szivárvány ugyanúgy nézne ki akkor is, ha a Föld geoid alakú, ha lapos, ha kocka vagy banán alakú.
Nyilván elírta automata, nem figyeltem....ne légy mar izé, (en ezeket siman kikövetkeztetem másnál, ha ilyen hasonló lesz a szo...)
Miért nem valaszolsz?
Ja bocsi én is arra gondoltam csak sose tudni ki milyen csavart visz a történetbe. Lappföld mondom oké.
Na szoval hogy milyen kincsek vannak a laposföldön? Én nem tudom
Miért lenne kincs?
Nem karikák, csak egyetlen, kb. 2-3 méteres karika van permetezésnél.
Ne mondd, hogy még sose láttad!
Ja, és semmi köze a Föld alakjához. Az űrben is pont így nézne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!