Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szivárvány íve a bizonyíték...

A szivárvány íve a bizonyíték arra hogy a föld lapos igaz? Mert ha kerek lenne a föld akkor szivárvány karikák lennének a fénybe mikor locsolok

Figyelt kérdés
2021. máj. 15. 22:12
1 2 3 4
 11/35 2*Sü ***** válasza:
94%

A szivárvány nem más, mint a Nap – vagy bármilyen fényforrás – vízcseppekben, mint prizmákban visszavert fényéből kirajzolódó látszólagos kép. Az alakját a fény beesési szöge, illetve a vízcseppek iránya határozza meg. Általában a szivárvány olyan viszonyokban alakul ki, hogy a kör egy része a horizont alól kellene, hogy jöjjön, csak ott ugye föld van, nem esőcseppek. De magas helyekről – leginkább repülőgépről – nézve látszhat a szivárvány teljes köre.

A szivárvány alakja tehát attól függ, hogy milyen irányban vannak az esőcseppek, és milyen irányból süt a Nap. A Föld alakjától nem, a szivárvány ugyanúgy nézne ki akkor is, ha a Föld geoid alakú, ha lapos, ha kocka vagy banán alakú.

2021. máj. 15. 22:47
 12/35 anonim ***** válasza:
7%

Nyilván elírta automata, nem figyeltem....ne légy mar izé, (en ezeket siman kikövetkeztetem másnál, ha ilyen hasonló lesz a szo...)

Miért nem valaszolsz?

2021. máj. 15. 22:48
 13/35 A kérdező kommentje:

Ja bocsi én is arra gondoltam csak sose tudni ki milyen csavart visz a történetbe. Lappföld mondom oké.

Na szoval hogy milyen kincsek vannak a laposföldön? Én nem tudom

Miért lenne kincs?

2021. máj. 15. 22:51
 14/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, mi van ott. Csak érdekel, hogy miért jó eltitkolni, hogy lapos, hogy úgy kelljen az ezt hívőknek terjeszteni...
2021. máj. 15. 22:53
 15/35 A kérdező kommentje:
Ez a lényeg. Illúzióban mesében tartani a világot amiről a saját szemével nem gyozodhet még csak elhiszi mert a könyvbe az van írva. Más bizonyíték nincs, de a laposfold hívőnek sincs bizonyítéka igaz
2021. máj. 15. 22:59
 16/35 anonim ***** válasza:
88%
De mire jó pont ez az illúzió? csak úgy poénból?
2021. máj. 15. 23:02
 17/35 A kérdező kommentje:
Mely igazságokat én sem tudok mondani.
2021. máj. 15. 23:07
 18/35 anonim ***** válasza:
90%

Nem karikák, csak egyetlen, kb. 2-3 méteres karika van permetezésnél.

Ne mondd, hogy még sose láttad!

Ja, és semmi köze a Föld alakjához. Az űrben is pont így nézne ki.

2021. máj. 15. 23:24
 19/35 anonim ***** válasza:
82%
El sem hiszem, hogy a világon tényleg élnek olyan emberek, akik azt gondolják a Földről, hogy lapos. A Föld gömb alakjával kapcsolatban már az ókorban is sokan tisztában voltak (bár akkoriban azért csak élt néhány műveletlen, akik szerint teknős vagy elefánt tartja a hátán a földet), de a modern tudomány korában...
2021. máj. 16. 00:52
 20/35 LeonScottKennedy ***** válasza:
48%
igen
2021. máj. 16. 02:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!