Girlll3 kérdése:
Egy haldokló ember mindig el akar búcsúzni a szeretteitől?
Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy mindig a búcsú után mennek el a szeretteink? Vagy az is lehet, hogy ez csak véletlen?2021. ápr. 30. 16:20
1/10 anonim válasza:
Mivel azok az utolso szavai a masik fele,igy mi mast csinalna az utolso pillanatokban?
2/10 Tepfal válasza:
Sok haldokló ember nincs tudatában, hogy haldoklik, így nyilván nem. Ha tudja, hogy meg fog halni, akkor sem biztos, hogy vannak szerettei, akiktől el akarna búcsúzni.
4/10 anonim válasza:
Egyik nagymamám elbúcsúzott tőlünk, mindenkihez volt egy-két utolsó mondata az éjszaka előtt amikor meghalt. Érezhette szegény, hogy már itt a vég. Másik 3 nagyszülőm szintén meghalt már, ők nem mondtak semmit, mert mindegyik annyira padlón volt már hetekkel előtte, hogy már alig lehetett beszélni velük, szóval ők nem. Másik nagyim hetekkel előtte elmondta anyukámnak, hogy hol van a dugipénze, és hogy melyik ruhát adja rá a temetésre majd, de nem búcsúzkodott. És tőlem sem, én gondoztam. Utolsó napokban már félrebeszélt, hallucinált, nem evett.
Így nyilván NEM a válasz, de vannak akik igen.
5/10 anonim válasza:
Igen, arról van szó, amit Tepfal ír. Hacsak nem gyógyíthatatlan rákos betegségben szenved, akkor mindenképp úgy gondolja, hogy van számára remény, mivel ez az életösztön. Vannak, akik agyvérzésben hunynak el vagy szívinfarktusban, vannak akik egy vírusfertőzésben, de a közös az, hogy egyik se számít a halálra, így a legtöbb esetben, hacsak nem egy nagyon öreg emberről vagy egy gyógyíthatatlan betegről van szó, nem búcsúznak el.
6/10 Senior Séf válasza:
Noha az okfejtésed hibátlan, ez nem feltétlenül igaz, kedves utolsó. Én úgy mondanám, hogy aki leszámolt az életével, az tudja, ha közeleg a vég, és meg tud békélni a halállal.
7/10 anonim válasza:
Édesanyám megvárt engem, hétvégére eljöttem Hozzá... Bár az utóbbi hetekben, hónapokban a betegsége sulyosbodott, én meg sokat jártam Hozzá. De megvárt az édes Szívem.... Meg utoljára, hogy ladsson, sosem felejtem el azt az elesett, kedves, gyermeki tekintetet, amikor ránéztem és megsimogattam az arcát.... Nevnapomat nem élte meg (előtte napokkal ment el ....) , de előtte felköszöntött. Akkor csak sejtesem volt, hogy nem éli meg... Nagyon hiányzik, de.megvart engem.... Hihetetlen. :((( És most holnao anyák napja... Bárcsak megolelhetnem meg. Olyan ürességet érzek, néha még sírni sem tudok. :(
8/10 anonim válasza:
De... nem értem.... nem nem nem értem miért kell lepontozni bzd meg!
9/10 A kérdező kommentje:
Az, akit most vesztettem el, mégse számolt el az életével. Még élni akart, holott gyógyíthatatlan volt. Anyámmal is ez volt. Utolsó percekben is hitte, hogy van még remény. Megvakult, de a gyerekei miatt reménykedett, hogy nem hal meg, még a braille ídást is meg akarta tanulni. ☹️
2021. máj. 1. 10:54
10/10 anonim válasza:
Az én Anyukám sem búcsúzott. Pár hónapja tudta meg hogy meg fog halni. Akkor írt egy búcsúlevelet, aznap mikor megtudta. Utána atfordult benne az egész és biztos volt benne hogy ő meg fog gyógyulni. Nekünk elbagatelizalta a betegséget azt mondta időben kaptak el (hogy ne aggodjunk annyira). Jól is volt aktív volt az utolsó három hétig akkor tudtuk meg hogy agyi attetje van. 3 hét múlva elaludt...miután már nem tudott járni még akkor is azt mondogatta hogy majd amikor jobban lesz majd ezt meg azt fogunk csinálni. :( Aztán már csak aludt már nem beszélgettünk semmi komolyrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!