Hisztek abban hogy uj életünk lesz halálunk után ezen a földön mint ember? és fogunk még találkozni szeretteinkel?
Túl logikusan gondolkodom ahhoz, hogy higgyek ebben.
Ugye ha lesz új életünk, akkor lesz új szenvedés is. Az nem kellene például egy örökkévalóságig. Ha pedig nem lenne szenvedés, mert mindenki hirtelen "jó" lenne, akkor az már nem ugyanaz az ember lenne, csak egy átalakított báb. Valamint ha nincs szenvedés, nincsenek célok sem, és ha cél sincs, értelem sincs. Nem tudom elképzelni.
Reinkarnáció hihetőbb, mint a menny és pokol, de azt nem hiszem, hogy találkozol valakivel az előző életedből és azt sem, hogy tuti ember leszel...
Az energia nem vész el, csak átalakul. Ha a lelkünk valami energia, akkor szerintem csak a reinkarnáció lehetséges.
"ha lesz új életünk, akkor lesz új szenvedés is. Az nem kellene például egy örökkévalóságig. ha nincs szenvedés, nincsenek célok sem, és ha cél sincs, értelem sincs."
Én ebbe sok logikát nem látok. Tehát az örökkévalóságban 80 évnek (ami matematikailag semmi) van értelme, a többinek nincs? Akkor mi értelme volt a 80 évnek?
Szerintem a lényeg az az, hogy meglásd az értelmet a materiális célok, és örömszerzések mögött is, és akkor hagyod el a körforgást a földön(vagy a materiális világban). Ha pedig materiális célok és örömszerzés kell neked, akkor újjászületsz.
A kérdésre válaszolva: szerintem bonyolultabb a dolog: nem biztos hogy a földön születünk újjá, és nem biztos hogy emberként. A szeretteiddel pedig lehet hogy fogsz találkozni, lehet hogy nem (a lélek halhatatlan, végtelen ideig él, de a lelkek száma is lehet hogy végtelen). De ha eljutsz egy olyan szintre hogy kikerülsz az újjászületésből, addigra már nagyon sok ex-családod lesz, lehet hogy olyan sok, hogy rájössz, hogy igazából minden lelket szeretsz.
Éppen ezért gondolom azt, hogy a 80 év után egyszerűen megrohadunk a földben és nincs semmi sem. De létezik rosszabb: lélekként keringünk szerteszét a világűrben, és tudatunknál vagyunk. Na az bebahszna.
Az ember szimplán nem tudja felfogni, hogy nincs a halála után semmi. Mindenképpen ragaszkodni akar egy "főnökhöz", ami irányítja a sorsát.
utolsó:
még annyit, h találkozol a szeretteiddel, de nem biztos, h ugyanolyan kapcsolatban leszel velük, mint most. ha megoldottátok a karmikus feladataitokat, akkor már nem találkoztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!