Ki szerint nincs lélek?
Közös ősöktől származunk a tölgyfákkal is, ez nem jelenti azt hogy ők is tudnak járni... szóval attól hogy ez a csimpánzzal is így van ez nem jelenti azt hogy nekik ugyanolyan minden mint az embernek.
Lélek azok szerint nincs akik a tudományt minden elé veszik - az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint nincs "lélek" nevű szervünk. A lélek nem egy szerv, az egy fogalom. Mindegy hogy azt gondolod hogy van-e vagy nincs igazából nem változtat semmin.
Ahogy te is mondtad, az agyad érzelmekért felelős területe létezik és ez adja a lélek fogalmát. Ez egy elméleti kérdés, szerintem felesleges ezen fennakadni.
2-esnek! Szerinted azért számít,hogy más mit gondol, mert van lélek? És ha nem lenne lélek, akkor nem számítana más mit gondol?
7-es ez maga volt a nagy semmitmondás. Ez nem ÉRV! Ennyi erővel bármit írhattál volna pl.: -Szerintem a kékszínlátás egy jó kiindulópont lehet, hogy van lélek. VAGY PL.: Szerintem a nap süt ezért kell, hogy legyen lélek
Mindenesetre objektíven nincs bizonyítva, hogy nincs de az sem, hogy van. Ez a kérdés még várat magára. Minden esetre én azt gondolom, hogy az a fajta meseszerű csodás elemekkel átszőtt testből távozó lélek, amit a lélek szó alatt ért a köznyelv (biblia egyéb vallási nyelv szerint) az nincsen a szószerinti formában. Viszont!Ha az agyunkban és természetesen égész testünkben történő biokémiai folyamatok összességét nevezzük léleknek amik nyilván a környezetünkkel együtt alakulnak ki valamint egészen apró atomi szinten végbeneő folyamatokat nevezünk Léleknek amely a "test halála" után fent tud maradni akkor azt tudom mondani, hogy az van. Valóban van. Mert atomi szinten nem pusztulunk el teljesen tehát quantum szinten történik fentmaradása a jelenlegi "testünknek". Tehát mondom még egyszer! Ha ezt nevezzük léleknek, akkor van lélek.
minden élőnek van lelke. Én az élettel magával azonosítom így van.
ha nem hiszel benne akkor nem hiszel benne, nem függ az érzelmi értelmi inteligenciától.
a falkában, csordában, csoportban élő állatok kapásból megbuktatják azt az elméleted hogy csak az ember lehetne és csak a z együtt élés céljából alakult ki. mert kb ezt írtad. amire jogosan érzed, hogy téves.
De azt kifejthetnéd mivel vagyunk értelmesebbek a többi fajnál? Mert ami nekik ösztönös az nálunk már ezo kategória és tanulni kell... háh felébredtem, vagy jé végre rendeltetés szerin használom a testem és kezdek tisztában lenni az emberi ösztön rétegeivel.
kincsi vagyok, a válaszodra. már előre látom a "lepontozó démon" közelettét...
"Ki ért egyet a lélek nemlétével"
Azt szeretnéd, hogy csak olyan írjon, aki egyetért veled ebben a kérdésben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!