"A szoborpark fala közel 2,5 méter magas, 120 centi széles, 90 centi vastag tömbökből áll. Van ott egy obeliszk, ami önmagában 28 tonna."
Amikor kérdezgették, mégis hogy csinálja, amit csinál, titokzatosan csak olyanokat mondott, hogy „nem nehéz, ha az ember tudja, hogy kell”. És még azt is: ismeri a piramisok titkát."
Érdekes történet. Kamu? Nem biztos.
28 tonna az sok. Átlag ember 50 kilót emel max és már sokat mondtam. Inkább max 20-30. 28000 kilót ember nem mozdít meg.
Jedi erő nem mond neked semmit? Ifjú Padavan vagy még akkor.
2021. ápr. 19. 15:43
12/25 SZücsöm válasza:
5 ös többféle képen kerestem angolul videót arról amit írtál de sajnos sehogy sem találtam.
2021. ápr. 19. 20:23
13/25 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha a nehéz súlyok mozgatása a téma, szót kéne ejteni az olyan épitményekről, ahol nem 26 hanem 260 tonnás cuccokat dobálnak.
És azok biztos hogy nem munkagépekkel készültek.
Mivelhogy több ezer évesek.
2021. ápr. 19. 20:47
14/25 anonim válasza:
13, tök jó technikák voltak már a piramisok építésére is :) nem az ufóktól jöttek
2021. ápr. 19. 20:51
15/25 Grimfox válasza:
Az erőkar fizikáját teljesen biztos, hogy ismerték például Egyiptomban, de nagy eséllyel már előtte is. Emelésnél minden esetre biztosan használták.
2021. ápr. 19. 20:55
16/25 A kérdező kommentje:
Értem, de az a probléma hogy 1db 1-2 mázsás (100-200 kg) cuccot 4-en nem tudtunk meg se mozdítani.
Akkor ez már örökre itt marad mert ...
Picit túl becsülitek az emberek súly emelő képességét
2021. ápr. 19. 21:01
17/25 Grimfox válasza:
Viszont a találékonyságát nem becsüljük alá. Voltak dolgok, amit az ókorban is muszáj volt megoldani, de nem voltak rá gépeik. Megoldották találékony módszerekkel. Nem tudsz egy követ feldarabolni, mert csak kő, és puha rézszerszámaid vannak? Sebaj. Rakj tüzet rajta, és körülötte, hevítsd fel, és öntsd le hideg vízzel. Ismételd, amíg el nem reped. Ha megfelelő helyen hevíted, még a repedés helyét, és irányát is te határozod meg. Utána csiszold egy letört darabbal az adott kőből, vagy egy keményebb kőzettel, és még sima is lesz a felszíne. És az ilyen eljárásoknak nem marad feltárható nyoma. Tény, hogy vannak módszerek, ahol az ember szellemi képességeivel hat a környezetére, de előbb mindig érdemes az emberi találékonyságra gondolni, mint a véghezvitelhez használt titkos eszköz. Régen sem hemzsegtek az olyan emberek, akik szellemi erővel képesek voltak praktikusan csodát tenni. Ma meg pláne.
2021. ápr. 19. 22:18
18/25 A kérdező kommentje:
Nincs rá bizonyíték utolsó. Csak a feldarabolást magyaráztad meg.
Erőkar semmit se ér amikor precízen kell a helyére rakni valamit.
2021. ápr. 20. 07:38
19/25 anonim válasza:
18, te hinni akarod, hogy ez paranormális dolog, így nehéz bármi racionális magyarázattal elgondolkodtatni, jól értem?
2021. ápr. 20. 07:58
20/25 A kérdező kommentje:
Nem, a racionális magyarázat valójában semmit se magyaráz meg, csak félmegoldás, vagy még az se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!