Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A nők miért hajlamosabbak...

A nők miért hajlamosabbak hinni az ezotérikus bullshitekben mint a férfiak?

Figyelt kérdés
Vannak női ismerőseim akik totál rákattantak ezekre az ezoterikus agymenésekre mint asztrológia, spiritualizmus, pr*anadi, meg hasonló eszetlenségek, és már lényegében mindent elhisznek a totál antipatikus előadóknak. Hogy nem veszik észre, hogy minden tudományos alap nélküli agymosáson vesznek részt és miért szeretik azt, hogy megmondják nekik a echte hülyeséget?

2021. ápr. 13. 15:08
1 2
 1/14 Grimfox ***** válasza:
92%
Nekem férfi ismerőseim is vannak bőséggel ilyenek. Nem attól függ, milyen nemű az illető, hanem attól, hogy hiányzik e az életéből valami, amit próbál gyorsan, és egyszerűen kitölteni. Ha férfi foglalkozik ilyennel, általában abból lesz az, aki ilyen tanfolyamokat tart, vagy előadásokat. De a férfiak egy része, ha foglalkozik is ilyesmivel, jobban titkolja, mert "nem férfias" ezotériával foglalkozni. Ugyanakkor nőben, és férfiban is alig látsz olyat, aki nem a bullshit kategória felé indul el, hanem próbál komolyan belemerülni, és elkerülni a töméntelen kamut.
2021. ápr. 13. 15:29
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Mert nem a férfi, hanem a női magazinokba rakják őket.

Ez ugyan olyan, mint amikor a pasik elhiszik a mindenféle csajozási tippeket, amik az esetek többségében marhaságok, mindenki szeretne hinni olyan dolgokban, amik számukra jól hangzanak.

Meg alapból az emberek többségében van egyfajta igény a kiszámíthatóságra, a horoszkópok, tartó kártya stb pedig egy fals megnyugvást nyújthat ilyen téren.

Az ilyen jellegű jósolgatás pedig sok kultúrában női princípium volt, mivel őket tartották fogékonyabbnak a túlvilágra és ez így megmaradt.

2021. ápr. 13. 15:30
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

Az analógiás - tehát nem ok-okozati - gondolkodás a nőkhöz áll közelebb, szerintem ezért. Persze akadnak kivételes esetek, illetve mindkét típusú gondolkodás fejleszthető.

De: Nem minden bullshit, ami nem tudomány. Persze bőven van bullshit a világon, ez tény.

2021. ápr. 13. 15:33
 4/14 anonim ***** válasza:
40%
A nőknek nem erősségük a logikus gondolkodás, márpedig azt leszűrni, hogy ezek a horoszkópos ezoterikus baromságok arra szolgálnak, hogy lusta semmihez nem értő emberek pénzt tudjanak keresni, csak logikus gondolkozással lehet, meg némi alap józan ésszel.
2021. ápr. 13. 15:42
 5/14 Grimfox ***** válasza:
93%
A családom egy kivétellel összes női tagja a logikus gondolkodás felé húz, nem is gyengén. Még a leginkább érzelemorientált női családtagom is logikusabb nálam. Vagy a családom bármely más férfi tagjánál. A kivételből viszont a logika legkisebb szikrája is hiányzik. Nála a kutyánk is következetesebb, és logikusabb. Nem rossz ember ettől ez a családtag sem, csak nem logikus.
2021. ápr. 13. 15:48
 6/14 anonim ***** válasza:
37%

Rosszul nevelik őket a szüleik meg a társadalom, ezért azt hiszik, h nekik csak szépnek meg cukinak kell lenniük, értelmesen gondolkodni meg az olyan férfias dolog. Szerencsére a világ haladó felén ez változik, a Szilíciumvölgyben már több a női fejlesztő, mint a férfi.

De úgy általában sok nő még mindig azt hiszi, h ez olyan érzelmes meg cuki dolog, pedig az ostobaság nem cuki, hanem taszító, de végtelenül.

2021. ápr. 13. 15:49
 7/14 Grimfox ***** válasza:
78%
Az USA-t nem nevezném a világ haladó felének. Inkább azt a társadalmi réteget nevezném annak, amiből az általad említett női fejlesztők származnak.
2021. ápr. 13. 15:55
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Vannak nevetséges irányzatok, ezt aláírom. De nem kell mindet egykalap alá sorolni! Az asztrológia több annál, hogy elolvasom a napi horoszkópom. Csak a napjegyből semmit nem lehet megállapítani. Én azt nem értem miért hívunk valamit bullshitnek csak mert nem értjük és nem is akarjuk megismerni. Nem kell mindenkinek elmélyülnie ezekben, de én sem írogatok olyan témákhoz amik engem nem érdekelnek. Valószínűleg van valami oka annak, hogy nagy az érdeklődés ezek iránt, és nem azért mert mind agymosás lenne. Persze vannak olyanok akik csak a pénzt látják benne és összehazudnak azt amit hallani akarsz, de ez minden téren így megy, nem?
2021. ápr. 13. 16:33
 9/14 anonim ***** válasza:
21%

8

Szóval szerinted köze van annak, hogy melyik napon születtünk ahhoz hogy mi történik velünk aznap? Szerintem iratkozz vissza az általános iskolába és ezúttal próbáld elvégezni az első osztályt.

2021. ápr. 13. 16:37
 10/14 anonim ***** válasza:
93%
Azért is írtam, hogy töb annál, hogy elolvasod a napi horoszkópod. Önismeretre is alkalmas, de igazából azt gondolsz amit szeretnél, engem nem befolyásol a véleményed.
2021. ápr. 13. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!