Mi a franc volt ez?
Egy ismerősömnél épp vacsoráztunk, mikor elkezdett csipogni valami a felső szinten. Tudni kell, hogy az a szint még nem volt beépítve, senki sem "lakta", csak holmik, dobozok, mindenféle cuccok tárolására használták. Nos, meglepődve a dolgon, felmentünk és megkerestük a csipogás forrását. egy egyszerű óra volt, amin a kis sárga mutató pont arra az időpontra volt állítva, és be volt kapcsolva rajta az ébresztés. Ismerősöm szépen lekapcsolta rajta ezt a funkciót, és visszatette a dobozba. Lementünk, és folytattuk a vacsorát, beszélgetést. Körülbelül 3 perccel később, ismét hallottuk a csipogást. Na itt már nem voltunk annyira nyugodtak. Felmentünk ismét, közben pedig azzal nyugtattuk magunkat, hogy biztos nem jól kapcsolta le. Ekkor felvette az órát ismét, és meggyőződött róla, hogy igenis ki van kapcsolva rajta az ébresztés. Gondoltuk oké, biztosan tönkre ment. Ekkor kivette belőle az elemet. Az órát visszatette az elemet pedig a zsebébe. "Most már biztos nem fog többször ébreszteni" mondta. Visszatértünk ismét a vacsorához. Ám 3-5 perc múlva ismét a csipogás. Lefagytunk mindketten. "Hiszen ez lehetetlen" mondtam. Ő pedig kivette az elemet a zsebéből és mutatta nekem, döbbent tekintettel. Percekig csak bámultunk. Mondta, hogy ő nem meri megnézni. Ekkor erőt vettem magamon, és elindultam ismét felfelé. A lépcső tetején óvatosan nyitottam az ajtót résnyire. Kukucskáltam, hogy látok-e bármi okot arra, hogy ne lépjek be oda. Óvatosan bedugtam a kezem a résen, a villanykapcsolót keresve. Átbillentettem a kapcsolót, és ekkor BÁMMM egy durranás, a fény csak egy pillanatra villant fel. Ijedtemben Rohantam lefelé a lépcsőn. Az óra pedig elhallgatott. Aznap nem mertünk többször felmenni, sőt aludni sem nagyon.
Másnap mikor kivilágosodott, akkor győződtünk meg arról, mi is történhetett valójában. A lámpa burában durrant el az izzó a villany felkapcsolásának pillanatában.
És ezzel egyidejűleg, örökre megszűnt a csipogás.
Nálatok biztos minden napos az áram nélkül működő elektronikai eszközök.
Elnézést főnök :)
Jó embernek kezded el magyarázni, mert elektromos gép és készülékszerelő a szakmám. Nekem elhiheted abban az órában nincsenek olyan kondenzátorok, amik annyi feszültséget el tudnának tárolni, ami még az elem eltávolítása után több percig csipogtatná.
De tételezzük fel igazad van, és az a feszültség elég volt. Akkor mitől durrant el az izzó, és miért hallgatott el pont akkor az óra?
Akkora feszültséget tárolt az óra, hogy még az izzót is kipukkasztotta? :)
Fogalmam sincs, nem vagyok szakmabeli. Szerintem erre neked kellene megkeresned a választ, ha már értesz ezekhez az eszközökhöz.
Későn vettem észre, hogy az ezo rovatban van a kérdésed, így nyilván valami szellemes válaszra vársz, szóval én továbbállok!
Nem tudom te melyik kategóriába tetted volna, ha veled történik meg ez és választ keresel.
Köszönöm szépen, hogy elolvastad, és hogy próbáltál reális magyarázatot találni.
Tetszett a 'szellemes válasz' poénom is? Szellemes, mert ezo és szellemes, mert az ezo nevetséges.
haha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!